Actief en toch relaxen, kamperen doet wat met je!

Wat is er heerlijker dan vanaf je camping zo de natuur in te wandelen of fietsen. Even ontsnappen aan die dagelijkse beslommeringen vanuit een fijne thuisbasis. Na een dag in de frisse buitenlucht lekker relaxen op je luie stoel, een dip in het zwembad, buiten eten of eindelijk eens dat boek te lezen waar je altijd al aan had willen beginnen. Heb jij ook al weer zo'n zin in je volgende kampeervakantie?

Nederlanders kamperen graag

Nederlanders kamperen graag. Met de tent, met de caravan en de laatste jaren ook steeds meer met de camper. Eén van de voornaamste redenen om te gaan kamperen is het gevoel van ruimte om je heen. Nederland is één van de meest drukbevolkte landen ter wereld en het is heerlijk om die drukte even achter je te laten. En dat het liefst op een mooie natuurlijke plek, met of juist bewust zonder (luxe) voorzieningen.

Kamperen geeft een enorm gevoel van vrijheid. Daarnaast is het één van de goedkoopste manieren om vakantie te vieren hoewel het de laatste jaren ook steeds luxer wordt. Heb je geen zin om zelf je tent op te zetten dan boek je net zo makkelijk een mooie glamping tent of een klein POD huisje. Wij zagen deze kleine prefab huisjes voor het eerst toen we een paar dagen gingen wandelen in het Mullerthal. Ideaal voor wie er zelf geen tent heeft en toch lekker in de buitenlucht wil verblijven.

Kampeerders zoeken graag de natuur op en dat kan prima vanaf een overvloed aan mooie wandel- en fietscampings. Vanaf hier maak je de mooiste fiets en wandeltochten om daarna weer te relaxen op je fijne thuisbasis.

Kamperen is....even heel wat anders

Genieten van het buitenleven, even terug naar de basics. Frisse buitenlucht vanaf het moment dat je wakker wordt tot je weer in slaap valt. Voor mij is er niets beters dan dat en dat geldt voor heel veel mensen. Kamperen doet iets met je. Het geeft je rust terwijl je toch lekker actief bent, juist omdat alles zo anders is dan thuis. Niets moet alles mag, je brengt meer tijd met elkaar door zonder de afleiding die thuis zo gewoon is.

Ik koester goede herinneringen aan de kampeervakantie met mijn broer en zijn gezin. Samen ontbijten, wandelingen maken, thee drinken en spelletjes doen in ons campertje tijdens een regenbui. We sloten elke dag af bij ons eigen kampvuur en kletsten tot we naar bed gingen. Echte qualitytime waarin je elkaar weer op een heel andere manier leert kennen.

Eerder schreef ik al waarom kamperen zo goed voor je is en gingen we al een paar keer winterkamperen met de camper op een wintercamping. Weer een heel andere ervaring hoewel ik persoonlijk liever met warm weer kampeer.

wandelen Boswachterij Westerschouwen Zeeland

Lekker wandelen vanaf de winter camping in Zeeland

Mag de hond mee naar de camping?

Ik krijg regelmatig de vraag of een hond mee mag op wandelingen die ik beschrijf, welkom is in een hotel, huisje of op de camping waar we staan. Veel Nederlanders hebben een hond en juist tijdens onze vakanties vinden we het fijn dat de hond mee kan en het ook naar de zin heeft.

Een hond is niet overal welkom op de camping. Het is best wel even zoeken naar een goede plek waar het leuk is voor jou, je gezin én je trouwe viervoeter. Gelukkig zijn er steeds meer campings waar honden zijn toegestaan. Vaak liggen deze campings in- of direct aan een mooi natuurgebied waar je lekker kunt wandelen en fietsen. Met gelegenheid voor de hond om lekker los te lopen en te ravotten.

Vaak zijn er wel wat extra regels op de camping. Meestal moeten honden aangelijnd zijn en soms is er een speciaal losloopveld voor de honden. Maar er zijn ook campings die speciale voorzieningen hebben voor honden of waar je bijvoorbeeld een hek om je plek hebt zodat de hond los kan lopen. Kijk voor je boekt even goed wat de regels en voorzieningen voor honden zijn voor je een camping boekt.

Waar gaat jouw volgende kampeervakantie naartoe?

Geplaatst in kamperen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *