mooiste reisfoto's van 2017 , Sout West Coast Path Engeland

De mooiste reisfoto’s van 2017

De laatste uren van het jaar tikken weg. Tijd om terug te blikken op het reisjaar 2017. Waar het vorig jaar nog in het teken van verre reizen stond bleven we dit jaar dichter bij huis en waren er vooral korte trips. Eerder schreef ik al een jaaroverzicht aan de hand van mijn meest gelezen blogs van 2017. Deze keer neem ik je graag nog even mee op mijn reizen aan de hand van mijn mooiste reisfoto's van 2017.

 

Januari

De eerste maand van het jaar wandelde ik enorm veel in eigen land. Samen met 2 vriendinnen sliep ik een nachtje in B&B Botterpot in Groesbeek en ik ging een paar dagen met Frank mee naar Delft, altijd heerlijk. Hoewel ik geen fan ben van de winterse koude is het wel prachtig foto's maken op zo'n winters frisse en zonnige dag. Deze foto maakte ik op zo'n frisse ochtend langs de Dommel. Nog nét voor de rijp wegsmolt onder het warme zonnetje. Genieten!

winterfoto Dommel Brabant

 

Februari

Ook in februari stonden er weer veel mooie wandelingen op het programma in mijn eigen Brabant. Tijdens een wandeling bij Bladel, mijn eigen "achtertuin" genoot ik van het zachte licht op het winters landschap. Zo simpel, maar zo mooi!

Wandelen in Brabant

 

Maart

In maart ontdekte ik samen met Bregje het prachtige South West Coast Path in Engeland.  Een gebied vol prachtige kliffen, uitgestrekte stranden en kneuterige dorpjes. We hadden enorme bof met het weer en kwamen helemaal opgeladen weer thuis.

South West Coast Path  wandelen

 

April

In april genoot ik van de lente tijdens een paar dagen op Mallorca. Ik wandelde mee met het Mallorca Walking Event, een heerlijke manier om die winter dip kwijt te raken! Ook fietsten we een ochtend door het uitgestrekte landschap. Mallorca heeft me verrast, ik kom zeker terug om meer van het eiland te verkennen!

Fietsen op Mallorca

 

Mei

Het voorjaar is mijn favoriete tijd van het jaar. We gingen regelmatig op pad in eigen land en ontdekten zo de mooie natuur in Limburg tijdens de poelentocht bij Sevenum en de Trage tocht Gulpen. Door het heuvelachtige landschap waan je je hier in het buitenland. Jammer dat er maar een paar weekenden in mei zitten 😉

Trage tocht Gulpen

 

Juni

In juni gingen we een paar weken op pad. De eerste week zaten we in Riva Del Garda en genoten van de regio Garda Trentino. We hadden er makkelijk langer kunnen blijven, maar ik wilde graag nog wat meer van oost Europa zien. We reden door naar Kroatië waar we nog een kleine 2 weken kampeerden. Natuurlijk was dat lang niet genoeg voor dit mooie land, maar wel genoeg om veel moois te zien. Zo verkenden we Istrië en bezochten we de betoverende Plitvice meren, wandelden we in het Krka National Park en het Paklenica National Park

hiking Monte Altissimo Gardameer

 

Canale di Tenno

 

Plitvice Lakes National Park

 

Juli

Wow, juli stond geheel in het teken van all work and nu fun. Hmmm, dat moeten we volgend jaar toch maar anders doen. Gelukkig had ik in juli stiekem al 3 van mijn mooiste reisfoto's van 2017 geplaatst.

 

Augustus

In augustus startte ik met mijn eerste officiële grote opdracht voor de wandelcampagne van de Gelderse streken. In totaal liep ik 8 verschillende wandelingen in vier Gelderse streken. Ik ontdekte veel mooie plekjes in mijn voormalig woonprovincie. Een totaaloverzicht van alle wandelingen vind je in dit uitgebreide blog, dat je zeker even moet lezen! Deze foto is genomen tijdens mijn wandeling op de Ermelosche heide, waar ik het geluk had de herder met haar schaapskudde te ontmoeten.

schaap Ermelosche heide , de mooiste reisfoto's van 2017

 

 

September

Mijn eerste twee tripjes naar Friesland smaakten naar meer en zo verkende ik dit jaar de Friese Wouden. Ik sliep in een fijne B&B waar ik op zoek ging naar hertjes en maakte diverse wandelingen, waaronder een heerlijke Foodwalk. Zoals gebruikelijk was het weer genieten en blijft Friesland mij keer op keer verrassen! Daarnaast maakte ik een prachtige reis langs het mooiste UNESCO werelderfgoed tussen Lissabon en Porto, in het Centro de Portugal. Ook weer een reis om van te smullen!

zonsopgang Friesland, Friese Wouden

 

Batalha Monastery Portugal

 

Oktober

In oktober hadden Frank en ik een heerlijk weekend in B&B de Holtsehoek en wandelden we (o.a)  de N70 wandelroute in het Rijk van Nijmegen. Een prachtige afsluiting van een fijne en succesvolle campagne.  Daarna gingen we ook nog een keer richting Griekenland waar we een paar dagen een klein appartementje huurden in Athene. Het hoogtepunt van de trip was ons bezoek aan Meteora waar we drie dagen wandelden tussen de rotsformaties van de bijzondere kloosters.

N70 wandelroute Gelderland

 

uitzicht Acropolis Athene

 

Meteora herfstkleuren

 

November

Eindelijk had ik wat meer tijd in mijn volle schema en ging weer een keer met Frank meer naar Delft. Een paar dagen lang speelde ik toerist in eigen land. Zo fietste ik tussen de molens van Kinderdijk, een plek die mij echt verraste en wandelde ik in de duinen bij Meijendel en bij Kijkduin. Prachtige gebieden waar ik het geluk had een paar vosjes van (redelijk) dichtbij te kunnen zien. Alweer 2 prachtplaatjes uit eigen land in de rij van mooiste reisfoto's van 2017. Wie zegt dat Nederland niet mooi is?! 

mills of Kinderdijk

 

vos bij Kijkduin

 

 

December

En toen was het zomaar even een paar dagen vakantie in eigen land. Er kwam een code rood, de scholen gingen een dag dicht en veel mensen genoten van het dikke pak sneeuw. Ik was gewoon thuis, maar een klein rondje in en om het dorp leverde al genoeg mooie plaatjes op. Een mooie afsluiter van 2017.

mooiste reisfoto's van 2017, sneeuw Eersel

Eersel Brabant

Dit waren mijn mooiste reisfoto's van 2017. Ik ben benieuwd hoe mijn overzicht er volgend jaar uit zal zien. We beginnen al goed met een lange backpack trip door Midden- Amerika!

Wil je nog meer van mijn foto's zien? Klik dan even door naar mijn Pinterest pagina of check mijn Instagram account.

 

Wat zijn jouw mooiste reisfoto's van 2017? Op naar een mooi 2018!

 

 

Geplaatst in fotoblogs, jaaroverzicht.

9 reacties

  1. Ik vind ze allemaal wel iets hebben. Toch blijft de januarii foto mijn favoriet, met daarna het vosje en het meer in Kroatië. Misschien maak ik ook wel zo’n jaaroverzicht, echt een leuke manier om terug te blikken.

  2. Stuk voor stuk mooie foto’s Ivonne! De foto van de vos is mijn favoriet. Niet alleen een mooie foto maar ik ben ook wel een beetje jaloers op het feit dat je een vos gespot hebt in de AWD. Ik woon tegenover de duinen en kom er vaak maar heb nog nooit een vos gezien. Leuk om met foto’s terug te blikken op een fantastisch reisjaar.

  3. Wat een leuke manier om zo terug te blikken op 2017! Prachtige foto’s heb je gemaakt, Nederland is mooi en dat laat je goed zien zo! Die reis naar Italië en Kroatië zou ik ook wel eens willen maken, prachtig zeg! Meteora stijgt ook flink op mijn bucketlist, lijkt me heel leuk in combinatie met athene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *