Portraits of the world; India

Er zijn heel veel jaren voorbij gegaan waarin ik twijfelde of ik wel of niet naar India zou afreizen. Verhalen over het schenden van rechten van de vrouw, het vuil op straat en ziek worden van het eten hielden mij tegen maar toch bleef er iets kriebelen. In 2013 overwon mijn nieuwsgierigheid het van de bezwaren en trokken Frank en ik drie weken lang door Rajasthan. Ik werd verliefd op de kleuren, het straatleven en de mensen van deze bijzondere streek die zo lijkt weggelopen te zijn uit de sprookjes van duizend en één nacht. Genoeg inspiratie voor het derde deel van mijn portrettenserie: portraits of the world India.

portraits of the world india10

portraits of the world india15

 

portraits of the world india26

portraits of the world india34

 

portraits of the world india16

portraits of the world india33

 

portraits of the world india30

portraits of the world india18

portraits of the world india12

 

portraits of the world india32

portraits of the world india19

portraits of the world india11

 

portraits of the world india23

portraits of the world india21

portraits of the world india31

portraits of the world india29

 

portraits of the world india22

portraits of the world india20

portraits of the world india25

portraits of the world india1

 

portraits of the world india

portraits of the world india2

portraits of the world india7

portraits of the world india8

portraits of the world india5

 

portraits of the world india6

portraits of the world india24

portraits of the world india17

 

 

 

 Rajasthan is echt een droombestemming voor de portretfotograaf, mijn camera maakte overuren en ik hoop dat je net als ik met veel plezier kijkt naar portraits of the world India.  In een volgend deel belicht ik weer een ander land.

Als je dit leuk vond dan vind je dit vast ook leuk om te zien.

Mijn mooiste portretten uit Myanmar.

Mijn mooiste portretten uit Thailand.

 

Welke van deze portretten uit India vind jij het mooist?

 

 

 

 

Geplaatst in Azie, fotoblogs, India, portraits of the world.

16 reacties

  1. Wat een prachtige foto’s Ivonne! Ik ben wat India betreft ook nog in tweestrijd. Super nieuwsgierig naar het land, de mensen, is het echt zo vies en word ook ik ziek? Toch ben ik ook bang dat het allemaal waar is! En ik het niet leuk ga vinden. Dus ook bij mij staat het op de lijst, maar weet ik niet wanneer en of ik het ooit met eigen ogen ga zien 😉

    • Ik ben overtuigd van India maar ik snap ook best dat er mensen zijn die er nooit naartoe willen, het is geen makkelijk reisland door de vele indrukken die je er opdoet.

  2. Oh al die kleuren <3! En al die rotzooi haha! Zo'n bijzonder land, maar ik heb wel een beetje dezelfde bezwaren. Ik weet het niet. Ik wil er ooit wel heen, maar niet nu. Ofzo. Ik weet het niet. Ik vind vooral de sfeerfoto's heel erg mooi, maar ik ben dan ook geen fanatieke portretfotograaf.

    • Wie weet komt ineens die dag dat je denkt ja, India! Zo ging dat bij mij tenminste en anders ook goed toch? Er is nog zoveel moois te zien op de wereld.

    • Ik gebruikte voor deze serie een kleinere compactcamera, maar tegenwoordig heb ik weer een all in one lens van 28-300 mm op mijn spiegelreflex camera. Ik maak zowel portretten van dichtbij (28 mm) als van iets verder weg met wat zoom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *