Gek op oude deuren en ramen; een fotoblog

Oude deuren en ramen ik ben er gek op! Het liefst zie ik ze in een semi vervallen tot vervallen staat. Met afgebladderde verf en zachte pasteltinten die opleven in het zonlicht. Kleine of grotere scheuren en op het punt van instorten, of zo lijkt het in ieder geval. Op veel van mijn reizen slenter ik door de kleine straatjes van dorpjes en steden. Ik ontdek het ene na het andere fraaie plekje en kan úren zoet zijn met het vastleggen van al die mooie plaatjes. Als het kan gluur ik stiekem een beetje naar binnen. Ik vraag me af wie er toch woont achter die deur? Welke mensen zijn het die zo goed kunnen leven met het imperfectionistische dat tegelijkertijd zo mooi is? Vorige week was ik in Alentejo en ook daar zag ik weer menig (oud) pand voorbijkomen. Reden genoeg om eens in mijn digitale foto's te duiken voor een nieuw fotoblog. 

Een willekeurige selectie oude deuren en ramen uit 5 jaar digitale fotografie.

 

Estremoz, Portugal.

deuren en ramen

 

Bij de Pousada Do Crato, Portugal

deuren en ramen1

 

Jodhpur, India.

deuren en ramen7

 

Els Hostalets d’en Bas, Spanje.

deuren en ramen24

 

Bundi, India.

deuren en ramen35

 

Teakhouten klooster van Kyaikhto, Myanmar.

deuren en ramen42

 

Deur van de bijzondere kerk van San Juan Chamula, Mexico.

deuren en ramen13

 

Grotwoningen in Guadix, Spanje

deuren en ramen17

 

Een prachtige binnenplaats in Mandawa, India.

deuren en ramen40

 

In de straatjes van Praag.

deuren en ramen22

 

Bijkletsen, Bundi, India.

deuren en ramen34

 

Imposante entree, Palermo, Sicilië.

deuren en ramen11

 

Yangon, Myanmar.

deuren en ramen41

 

De heilige koe, Bikaner, India.

deuren en ramen8

 

Castelo de vide, Portugal.

deuren en ramen5

 

Paramaribo, Suriname.

deuren en ramen10

 

 

Brievenbus in Barcelona.

deuren en ramen20

 

 

Portugese brievenbus.

deuren en ramen2

 

Dagje fietsen Loirestreek, Frankrijk.

deuren en ramen19

 

Izamal, Mexico.

deuren en ramen14

 

Geweldige glas in lood en houtsnijwerk in Singapore.

deuren en ramen28

 

Vriendelijke dame, Jodhpur, India.

deuren en ramen44

 

De nieuwsgierige buurman, Portugal.

deuren en ramen45

 

Palermo, Sicilië.

deuren en ramen12

 

Jodhpur, India.

deuren en ramen38

 

Zomaar een straatje in Udaipur, India.

deuren en ramen37

 

Sydney, Australië.

deuren en ramen27

 

De achteringang van het fort in Bundi, India.

deuren en ramen33

 

Wat vind je van de door mij uitgekozen oude deuren en ramen? Ik heb er nog genoeg in voorraad.... Is het voor herhaling waard om af en toe een fotoblog als deze te maken?

Geplaatst in fotoblogs, Frankrijk, India, Italië, Ivonne, Mexico, Myanmar, Portugal, Singapore, Suriname, What makes me happy.

16 reacties

 1. Tsjah, dit is nog eens met de deur in huis vallen 😉 Een originele invalshoek. Je hebt wel een voorliefde voor het type deur dat je in Nederland niet veel meer ziet: Op een mooie manier een beetje vervallen.

  • Klopt, ik ben gek op dat oude. Wil ook heel graag een keer een echte urbex-locatie bezoeken, dat lijkt me ook geweldig. (Maar vaak mag het officieel niet, dus dat is wel spannend)

 2. Ook direct maar even je blog bekeken! Leuk hier! En ja, dit soort fotoblogs mogen van mij zeker, het gekke is dat het me altijd wel opvalt in het buitenland maar dat ik er meestal geen foto van maak, zal wel komen omdat ik me meestal alleen richt op de natuur maar het geeft vaak wel een authentiek beeld van een streek of land weer.

  • Ik ben ook een grote natuurliefhebber maar die oude stadjes daar smul ik van. Zo heb ik in de loop van een aantal jaren toch aardig wat mooie plaatjes verzameld zag ik, vandaar dat mijn idee voor dit blog ontstond. Leuk dat je langskwam! 🙂

 3. Van mij mogen er zeker meer van dit soort blogs komen! Ik ben een echte natuurliefhebber maar ben ook gek op authentieke plekken. Ik vind het ook gaaf om te zien hoe prachtig imperfectie kan zijn. Waar we in Nederland vaak alles spik en span willen hebben, zie je dat dit in het buitenland vaker wordt losgelaten met als resultaat de mooiste huisjes, ramen, deuren en steegjes. I like!

  • Mooi om te horen, ik geniet altijd met volle teugen van die “ouwe zooi”. Frank moet er altijd wel een beetje om lachen als ik weer eens bij zo’n oud pad sta te kwijlen. Ik ga er vast nog eens één maken, dus houd me in de gaten!

 4. Erg leuk om al die foto’s te zien, ik ben zelf ook gek op oude ramen! Zelf woon ik in een grachtenpand en heb dan ook van die mooie oude ramen er in, één nadeel is dat ze niet heel recht zijn.. Waardoor het best moeilijk was om gordijnen te kopen die echt pasten. Tip voor mensen die ook dit probleem hebben of hebben gehad, bij rolgordijnenexpert.nl heb ik toen op maat gemaakt gordijnen besteld! Standaard maten passen namelijk niet zo goede in mijn kozijn waardoor er steeds een kier was, nu gelukkig niet meer 🙂

  • Handige tip voor de gordijnen Celine! Wij woonden een tijd in een oud pand in Delft en op reis slapen we regelmatig in historische panden. De sfeer is super maar niet alles is even recht en passend. Dat maakt het ook juist zo mooi vind ik zelf.

 5. Prachtig, die oude deuren. Zelf “verzamel” ik ze ook en ben er nu een fotoboek van aan het maken. Als ik naar jouw blog kijk wordt het ook eens tijd om naar India te gaan, al heb ik ook al hele mooie gezien in Egypte. En sinds vorig jaar ben ik zelf trotse eigenaar van twee mooie kapeldeuren, die in mijn tuinkamer staan te pronken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *