portraits of the world india10

 

Incredible India

India is een bijzonder land waar je van houdt of dat je haat. Het is één van de meest drukbevolkte landen ter wereld en je blijft je ogen uitkijken in het drukke straatleven waar auto's, fietsriksja's, kamelen en koeien schijnbaar zonder enige orde door elkaar krioelen. Het landschap is enorm gevarieerd; van de pieken van de Himalaya in het uiterste noorden tot de droge woestijn in het westen, de vruchtbare landbouwgebieden in het oosten tot de prachtige stranden en groene parken met wildlife in het zuiden. Er zijn veel jaren voorbij gegaan waarin ik twijfelde of ik zelf naar India zou afreizen. Verhalen over het schenden van rechten van de vrouw, het vuil op straat en ziek worden van het eten hielden mij tegen maar toch bleef er iets kriebelen. In 2013 overwon mijn nieuwsgierigheid het van de bezwaren en trokken wij drie weken lang door Rajasthan en zagen één van India's symbolen, de Taj Mahal, met eigen ogen. Ik werd verliefd op de kleuren, het straatleven en de mensen van deze bijzondere streek die zo lijkt weggelopen te zijn uit de sprookjes van duizend en één nacht.

Mijn eerste kennismaking smaakte zeker naar meer "Incredible India" lonkt!

portraits of the world india1

 

Ben jij ook zo nieuwsgierig naar wat India nog meer te bieden heeft? Neem dan zeker eens een kijkje en lees mijn verhalen.

Heb je nog vragen? Stuur me dan een mail of reageer op één van de blogs, ik stuur je zo snel mogelijk een reactie!

 

 

Portraits of the world; India

Er zijn heel veel jaren voorbij gegaan waarin ik twijfelde of ik wel of niet naar India zou afreizen. Verhalen over het schenden van rechten […]