Zingaro Nature Reserve hiking

Zes bijzondere kustwandelingen

Tijdens onze reizen wandelen wij veel. Het is wat mij betreft dé perfecte manier om een gebied in alle rust en in eigen tempo te verkennen. Vandaag neem ik je mee op zes bijzondere kustwandelingen. Er is niets heerlijker dan een dagje wandelen te combineren met prachtige vergezichten en kleine strandjes. Al deze kustwandelingen zijn stuk voor stuk pareltjes die ik je echt kan aanbevelen. Ik ben benieuwd welke jouw favoriet is!

Van Manly Beach naar de Spit Bridge (Sydney)

Al vanaf het moment dat je in het hartje van Sydney op de ferry stapt begint je avontuur. Binnen no time heb je de drukte van de stad achter je gelaten en zit je midden in de mooiste natuur. Wandel door regenwoud en langs kleine rotsstrandjes. Geniet van prachtige vergezichten over de baai en kust. Picknick op een strand of duik met je snorkelsetje het water in. Wat je ook doet, deze wandeling is er één om nooit te vergeten.

Lees meer over deze wandeling in het uitgebreide blog!

Wandeling van Manly naar Spit Bridge, bijzondere kustwandelingen

Het Hollands kustpad (bij Den Haag)

Ook dicht bij huis kun je de meest prachtige kustwandelingen maken. Zo is er het Hollands Kustpad dat je over 233 kilometer kustpad van Den Oever naar Hoek van Holland brengt. Wij wandelden slechts een klein deel van de route in de prachtige duinen van Den Haag, maar dit smaakte zeker naar meer!

bijzondere kustwandelingen Hollands kustpad Den Haag

Kustwandeling vanuit Bahia Drake (Costa Rica)

In het zuidwesten van Costa Rica vind je het Osa schiereiland en Corcovado National Park. Als je het aan mij vraagt moet het paradijs er zo uitgezien hebben! Vanuit het dorp Bahia Drake kun je een prachtige kustwandeling maken, die je zelfs tot in Corcovado kan brengen. Wandel langs kleine, met palmbomen omzoomde baaitjes en ongerept regenwoud. Geniet van diverse apensoorten en veel vogels. Als je er in het juiste tijdstip zit kun je vanaf de kust zelfs walvissen spotten! Eén van mijn all time favorieten!

Lees alles wat je nodig hebt om hier zelf te wandelen in het uitgebreide blog.

bijzondere kustwandelingen Osa Costa Rica

Het zingaro Nature Reserve (Sicilië)

Eén van mijn favoriete wandelingen die ik maakte is de kustwandeling in het Zingaro Nature Reserve op Sicilië. Het park ligt niet ver van Palermo en vooral in het voorjaar is het één groot bloemen festijn. Onderweg geniet je van spectaculaire vergezichten en kun je zwemmen of even relaxen op diverse kleine strandjes. Een dagje heerlijk uitwaaien en genieten!

Lees meer over het Zingaro Nature Reserve in dit uitgebreide blog.

bijzondere kustwandelingen Zingaro Nature Reserve

Wandelen langs de Catalaanse kust; de Camino de Ronda

Niet ver van Girona vind je een prachtig stukje kust dat vooral geliefd is bij de Spanjaarden zelf. De Camino de Ronda is een wandelroute over oude smokkelaars- en douaniers paden. Deze zijn aangelegd door de Spaanse douane om het smokkelen langs de kust in de gaten te kunnen houden. Tegenwoordig zijn zijn deze paden onderdeel van het langeafstandswandelpad GR 92 die van het tegen de Franse grens gelegen Collioure tot aan Ulldecona loopt. Eén van de bijzondere kustwandelingen in het noordoosten van Spanje.

Geniet van het fenomenale uitzicht en sfeervolle badplaatsen langs dit deel van de route. Een prima idee als je even wat anders wilt dan de drukte van Girona of het luie strandleven.

Lees alles over deze mooie route in het uitgebreide blog

bijzondere kustwandelingen Camino de Ronda

Het South West Coast Path (Engeland)

Het South West Coast Path is een ruim 1000 kilometer langeafstandspad en wordt tot één van de mooiste ter wereld gerekend. Het loopt van de hoogste kliffen van Engeland, aan de kust van Exmoor, tot aan de zandstranden van Dorset. De route loopt via twee Werelderfgoederen, vijf ‘Area's of Outstanding Natural Beauty’ en een nationaal park. Het is één van de meest afwisselende kustlandschappen op aarde.

Eén van onze wandelingen bracht ons naar het hoogste punt van de Engelse zuidwestkust; de Golden Cap. De hekkensluiter van deze lijst van bijzondere kustwandelingen, maar zeker niet de minste!

Wil je meer lezen over deze wandeling klik dan door naar het uitgebreidere blog.

South West Coast Path

Kustwandelingen in de Portugese Algarve

De rotskusten van de Algarve zijn al jaren een grote trekpleister onder toeristen. Het is dan ook niet te verbazen dat er diverse wandelroutes langs en over die mooie rotsen te maken zijn. Zelf wandelde ik de Seven Hanging Valleys Trail en een deel van de Fishermen's Trail. Beiden kan ik je van harte aanbevelen.

zicht op Praia da Marinha vanaf Seven Hanging Valleys Trail

Imposante rotsen en goudgele stranden, dit is de Algarve!

Zomaar een paar van mijn favorieten in zes bijzondere kustwandelingen. Welke van deze wandelingen zou jij graag willen lopen?

Ben je op zoek naar nog meer wandelinspiratie? Klik dan even door naar mijn speciale wandelpagina. Hier vind je al mijn tips voor leuke routes.

Geplaatst in Australië, bucketlist, Costa Rica, Engeland, Europa, hotspots, Italië, kustwandeling, Nederland, Spanje, wandelen, Wandelen buiten Europa, Wandelen in Europa, Wandelen in Nederland.

6 reacties

  1. Lijken me stuk voor stuk mooie wandelingen. Altijd fijn om te wandelen aan de kust. Ik ben ook in Zingaro Nature Reserve geweest. Zo mooi daar! Vind het trouwens ook heerlijk om uit te waaien aan de Nederlandse kust. Maar eens aan het Hollands Kustpad beginnen….

    • Dat Hollands kustpad lijkt me ook fijn om een keer helemaal te wandelen. Leuk dat je ook in Zingaro bent geweest, echt een “vergeten” plekje op Sicilië.

  2. Ja, daar noem je wel een paar van mijn favorieten. Catalonië (waar ik ook 3 kustwandelingen heb gedaan) en Sicilië inderdaad (ik ben in het natuurpark geweest maar had geen tijd om er een echte wandeling te maken). Mijn Den Haag is natuurlijk ook altijd mooi. En Costa Rica ook (daar heb ik het ook gedaan, maar dan ergens anders). De kustwandeling bij uitstek is die langs de kust van de Cinque Terre.

    • De wandeling langs de kust van de Cinque Terre staat al lang op mijn lijst en die ga ik absoluut een keer wandelen. Dan komt hij vast en zeker op het blog terecht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *