Wandel door verrassend Otrobanda in Willemstad

Als je aan Curaçao denkt dan denk je aan kleine strandjes met wuivende palmbomen en wit zand. Je dagen breng je op een ligbedje door of je duikt met je snorkel of duikspullen het water in. Aan het eind van de dag zakt een gouden zonnetje in de zee en kleurt de wereld prachtig rood. Op en top vakantie!

Wil je een keer even wat anders dan strand, zee en palmbomen dan kom je al snel in Willemstad terecht. De statige gekleurde panden van de handelskade in de wijk Punda zijn in iedere reisgids te vinden maar als je nét even iets verder loopt kom je in de wijk Otrobanda. Een verrassende wijk met een kleurrijk randje. Wandel je met me mee?

De start van de wandeling door Otrobanda.

Onze wandeling begint bij de Handelskade, dé grote trekpleister van Willemstad. Diverse fraaie koloniale panden sieren het straatbeeld. Wanneer je er ook bent, er is altijd wel wat te beleven. Er zijn diverse terrasjes waar je onder parasols kunt zitten en de wereld aan je voorbij ziet trekken.

In de achtergelegen wijk Punda kun je je hart ophalen in alle kleine winkeltjes. Met regelmaat leggen er grote cruiseschepen aan die een korte stop maken op Curaçao. Daarna is het al snel een enorme drukte in de wijk. Handelaars duiken op als duveltjes uit een doosje en vullen hun marktkraampjes met souvenirs.

de Handelskade in Willemstad

De Handelskade is het bruisend middelpunt van Willemstad

Aan de andere kant van de oever.....

Otrobanda, "de andere oever", komt uit het Papiaments en staat letterlijk voor de andere kant. Je bereikt de wijk door het oversteken van de Koningin Emmabrug. Kleine klinker straatjes slingeren zich tussen oude, half vervallen huisjes met afgebladderde verf door. Hier vind je (bijna) geen toeristen, maar wel de lokale bewoners.

De felle kleuren van de huisjes en diverse grote muurschilderingen geven het geheel een vrolijk aanzicht. Lange tijd was er een groot gebrek aan geld om de oude panden te renoveren en trad er langzaamaan verval op. Tegenwoordig wordt er meer geïnvesteerd en knapt de wijk beetje bij beetje op. Aan de ene kant is dat fijn, omdat de fraaie panden behouden blijven. Aan de andere kant vind ik het jammer. Juist dat oude, wat vervallen sfeertje spreekt mij enorm aan.

Het leven is goed op Curaçao

Geen vaste wandelroute vandaag. Gewoon een beetje slenteren en genieten en alles op je af laten komen. Na een paar uur is het tijd om weer terug te wandelen naar de Handelskade waar we met een lekker drankje nagenieten. Het leven is goed.

Nieuwsgierig hoe het is om te wonen op Curaçao? Lees dan zeker het emigratieverhaal van Evelyn.

willemstad6

willemstad3

willemstad11

willemstad4

otrobanda

willemstad2

Otrobanda

willemstad5

willemstad7

willemstad1

Wat vind jij van dit soort wijken? Zou je een dagje strand willen ruilen voor een wandeling door Otrobanda?

Geplaatst in Caribbean, citytrip, Curacao, hotspots, stadswandeling, Street Art, UNESCO Werelderfgoed, wandelen, Wandelen buiten Europa.

8 reacties

  1. Ik ben sowieso geen strandganger en ik verruil de drukte graag voor een minder toeristich gebied. Het feit dat het er een beetje vervallen bij ligt vind ik juist leuk. Enerzijds inderdaad jammer dat het opgeknapt wordt. Mooie kleurrijke foto’s zijn het, een beetje zon op deze grijze dag 🙂

    • Wij gingen naar Curaçao om te snorkelen en duiken maar je kunt er ook diverse andere dingen doen. We wandelden in het Christoffel Park. Of war dacht je van fietsen bij Jan Thiel of mooie landhuizen bezoeken. Een mooie combo als je niet alleen maar aan het strand wilt liggen. Eten bij één van de landhuizen is ook heel sfeervol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *