Traveltag: top 5 favoriete accomodaties

Regelmatig worden er in de bloggers wereld tags doorgegeven waarmee je de persoon achter het blog een stukje beter leert kennen en tegelijkertijd ook weer nieuwe ideeën krijgt voor leuke bestemmingen. Eerder werd ik al genomineerd voor de Liebster Award en nu kreeg ik van Lizette van reismuts een nieuwe leuke tag door: de top 5  favoriete accommodaties. 

Mijn favoriete accommodaties zijn heel verschillend. Mijn "home away from home" hoeft niet duur of  chique te zijn maar het gevoel moet goed zijn, dat is eigenlijk het allerbelangrijkst. Tijdens onze reizen hebben we al op zo veel geweldige plaatsen geslapen maar al bladerend door mijn foto's en reisverslagen kwam ik erachter dat het best lastig is om de vijf leukste uit te kiezen. Maar 5 is 5, dus daar komen ze.

Een klein dorpje in het Nam Ha National Park-Laos

We maakten een pittige maar geweldige 2-daagse trekking door het Nam Ha NP, in het westen van Laos.  We zagen regenwoud, staken rivieren over en hadden een bijzondere overnachting in een klein dorpje midden in het park. Het dorp lag aan de rivier en de mensen leefden nog helemaal met de natuur. We sliepen onder een klamboe op grote houten vlonders in één van de huizen en wasten ons in de rivier. Er werd op een vuur een maaltijd voor ons bereid die we zittend op primitieve bankjes onder de sterrenhemel opaten. De gastvrije ontvangst en de rust die er in het dorp was zal ik nooit vergeten. De warme douche na twee dagen was wel weer erg lekker!

laos

Binya House- Bahia Drake-Costa Rica

Tijdens het plannen van onze reis naar Costa Rica wilde ik dolgraag naar het Osa schiereiland in het zuidwesten van Costa Rica. Het vinden van een hotel leek in eerste instantie niet te lukken tot ik via via een tip kreeg over een particulier huisje dat nog vrij was. Op de gok hebben we het huisje voor een week gereserveerd en wat was dit een goede beslissing! Vanuit het dorpje zelf liepen we een trapje op en daar was het zuurstok roze huisje. Aan de voorkant van het huisje was een overkapping met daaronder twee hangmatten, een klein grasveld met amandelbomen waarin de Scarlet Macaws van de vruchten snoepten en heel veel vogeltjes. Beneden ons het weidse uitzicht op de baai en altijd een verkoelend zeebriesje. Met spijt in ons hart namen we afscheid, echt een heerlijke plek waar ik wel voor altijd had willen blijven!

Jaar2014maart2

 

Kamperen op Pebbly Beach-oostkust Australië

Tijdens onze 2 reizen door Australië hebben we de meeste nachten in onze tent op diverse campings doorgebracht. Wat begon als een idee om het budget wat te drukken bleek een ware verrassing want wat is het leuk om in Australië te kamperen! Je staat op de meest mooie plekken en er is zoveel dierenleven op de campings. Op de campsite van Pebbly Beach  waren slechts wc's en een koude douche maar dat werd meer dan goed gemaakt door het wandelen in het park erachter, de zee en de grote groep kangoeroes die er hun standplaats hadden gevonden. Nog nooit hebben we de kangoeroes van zo dichtbij kunnen bekijken.

pebblyfeatured

Kalebo Nature Resort-Suriname

Midden in de Amazone ligt dit resort aan de Kabalebo rivier. Het ligt zo afgelegen dat je er met een klein vliegtuigje naartoe moet gaan.  Alleen de adembenemende vlucht over de prachtige groene jungle en de glinsterende rivier maakt het al de moeite waard.  Eenmaal aangekomen in het resort wordt je in de watten gelegd en is er elke dag veel te zien en beleven. Zo konden we met een kano de rivier verkennen en zagen we een grote groep doodshoofdaapjes tussen de bomen springen. We wandelden door de jungle en zwommen bij een waterval. We gingen met de boot stroomopwaarts de rivier op en picknickten aan de oever terwijl  papegaaien over ons heen vlogen. Een wekker hadden we 's morgens niet nodig; iedere dag  werden we wakker van de brulapen die vanuit de boomtoppen naar elkaar brulden. Drie dagen lang natuur, natuur en nog eens natuur. En dan hebben we het nog niet over het zwembad met uitzicht.....

kabalebo7

 

Slapen in een Palaung dorp-Myanmar

Wandelen is één van onze favoriete tijdsbestedingen als we op reis zijn. Een trekking van een paar dagen vanuit Hsipaw, in het noorden van Myanmar, bracht ons steeds hoger de bergen in. We sliepen in een Palaung dorp op de zolder van een groot houten huis en hoorden alle geluiden van de familie en uit de rest van het dorp. Al vroeg in de ochtend begon alles weer te leven en zagen we de mensen die op weg naar gingen naar het land en kinderen die al zingend op weg naar school gingen, hun maaltje in tinnen kannetjes in de hand. Onze gastheer en gastvrouw waren zó vriendelijk en het was heel bijzonder om, al was het maar voor één nacht, deel uit te maken van hun uitgebreide familie.

rps20150215_204101

 

 

Dit waren mijn 5 favoriete accommodaties. Wat zijn er veel mooie plekken op de wereld om te slapen. Terwijl ik dit  schrijf krijg ik zo'n enorme zin om weer op pad te gaan, ik heb er nog lang geen genoeg van!

Ik wil de tag graag doorgeven aan een aantal mensen die al op heel veel mooie plekjes in de wereld geweest zijn. Ik ben benieuwd wat de 5 favoriete accommodaties zijn van:

Natasja van watzijzegt

Jacomijn van ZinvolReizen

Linda van MeisjevandeWereld

Ik ben benieuwd wat jullie favorieten zijn. Als je de tag invult zou ik het fijn vinden als je in het bericht linkt naar mij en naar Daphne!

Geplaatst in Azie, Caribbean, Costa Rica, Curacao, Europa, hotspots, Ivonne, Midden-Amerika, overnachten, Spanje, tags, What makes me happy.

14 reacties

 1. Ik was nieuwsgierig, dus wilde meteen even kijken. Dit is een hele toffe top 5! Vooral die eerste in Nam Ha National Park spreekt me erg aan. Het zijn allemaal plekken waar ik nog nooit geweest ben, dus ze kunnen mooi op mijn wishlist 🙂

  • Dat vind ik ook wel het leuke van al die tags. Je ziet zo veel mooie nieuwe bestemmingen en doet weer allemaal nieuwe ideeën op! Bedankt voor de nominatie dus, ik was weer even helemaal op reis. Die in Nam Ha vond ik ook geweldig!

  • Het was zo bijzonder om in Myanmar bij een lokale familie te slapen. Ik heb het al in een paar Aziatische landen gedaan en het is elke keer weer zo leuk om te doen. Een volgende keer zou ik graag een langere wandeling willen maken met meerdere overnachtingen.

 2. Leuk!!
  Bedankt voor je nominatie! Ik ga eens even graven 🙂 een aantal weet ik uiteraard gelijk!
  Slapen bij een lokale familie bij Hsipaw vond ik ook geweldig!! Die zal er bij mij ook tussen staan!!

 3. Ben nu ook bezig met mijn lijstje met accommodaties. Wilde je nomineren, maar ik zie dat je al een leuk lijstje hebt gemaakt. Ik zie dat jij ook hetgeen dat je kunt zien belangrijker vindt dan de slaapplek an sich. Of je had geen foto’s van de slaapplekken, dat kan natuurlijk ook haha 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *