Halloween image from FreeDigitalPhotos net

Halloween; gillen in een Haunted House

Het is oktober 2006, Halloween wordt volop eer aangedaan in Kennesaw (USA), waar wij voor het werk een tijd wonen. Van een collega hoort mijn man van een soort spookhuis, Netherworld geheten. Het huis is al jarenlang een traditie in de regio en trekt vanuit heide en verre  mensen die zich willen storten in het avontuur van Halloween.

 

Frank hoort de enthousiaste verhalen van zijn collega's al een paar weken aan. Iedereen heeft tijdens zijn jeugd met Halloween dit Haunted Hause een keer "gedaan" en het leven lijkt niet compleet zonder een bezoek aan Netherworld. Wij nemen een kijkje op de internetsite en lezen:

 “NETHERWORLD Haunted House is a walk-through dark attraction filled with terrifying live actors, amazing special effects, and incredible monsters"

Nieuwsgierig als we zijn kopen we direct twee kaartjes en gaan de eerste zaterdag op pad. We parkeren de auto en lopen richting de enorme loods waar Netherworld zich bevindt. Ik krijg al gelijk een voorproefje als ik voor we naar binnen gaan nog even naar het toilet ga. Een enorme man staat mij op te wachten en als ik de deur open om naar buiten te komen rent hij hard schreeuwend mijn kant uit. Frank had het natuurlijk al aan zien komen ligt nu al dubbel voor mijn neus. Dat belooft wat. Het is dat ik nét geplast heb…..

 

Een duistere wereld

Op de parkeerplaats van de enorme hal waarin alles staat te gebeuren is het een drukte van jewelste en de sfeer zit er goed in. We stappen naar binnen…… en komen in een geheel andere wereld.  Spannende steegjes, donkere plekjes met poppen maar ook dus die levende acteurs. De kunst is om te ontdekken wat echt is en wat niet. De schrik zit er al snel in en voor we 10 minuten binnen zijn heb ik al menig maal gegild, heerlijk!!!

Dapper

Dat wij toch best wel dapper zijn blijkt uit het feit dat wij, zonder het te beseffen, aanvoerders blijken te zijn geworden van een groep van een mannetje of 20. Zij lopen als een opgewonden kluwentje dicht achter ons aan.  Men heeft blijkbaar besloten dat die twee Hollanders wel voorop kunnen en dan de zaak kunnen verkennen. Iedere keer moet ik weer een drempel overwinnen om een volgend hoekje om te gaan, deurtje door….we giechelen wat af. Lichaam strak gespannen van de adrenaline. Ik krijg het er zowaar warm van!

 

Rennen, zweten en giechelen

Het laatste deel van het huis is een 3d ervaring, waarvoor je dus ook een bril op moet. Spannendst is de achtervolging door een man met een kettingzaag. Gillen, rennen en vooral veel bukken….maar we halen het eind. Na ruim anderhalf uur op scherp staan we weer op de parkeerplaats. Onze hele kluwen heeft het gehaald, yes! Ik ben daadwerkelijk drijfnat van het (angst) zweet, maar wat heb ik genoten. Wat is dit prachtig in elkaar gezet, en mooi uitgevoerd. Een Halloween belevenis die zich tot op heden voor mij nog niet heeft geëvenaard.

 

Mocht je nieuwsgierig zijn; bij deze nog een link naar de huidige site van Netherworld.

NB; ik maakte zelf geen foto's. Image courtesy;  hyena reality at FreeDigitalPhotos.net

 

Lees nog meer van onze Amerika verhalen op de Amerika pagina

 

Heb jij als eens een Haunted House bezocht tijdens Halloween? En wat vond je ervan?

Geplaatst in Noord-Amerika, Things to do, Verenigde Staten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *