Tag; Top 5 bijzondere overnachtingen

Door Kelly van Dutchie on the Road werd ik gevraagd naar mijn Top 5 bijzondere overnachtingen. Weer zo'n vraag waar ik heel veel mooie dingen bij kan bedenken. Eerder schreef ik al over mijn meest favoriete accommodaties en daarom deze keer een iets andere insteek. Ik ben een enorme fan van kamperen en dit jaar heb ik wederom bijna drie maanden lang op de meest prachtige Australische plekjes mijn tent neer kunnen zetten. Kamperen staat voor mij voor; vrijheid, rust, ruimte en natuur. Op een luxe camping zul je mij niet aantreffen, onze favoriete camping is kleinschalig en zo natuurlijk mogelijk.  Echt super basic kamperen doen wij wel, maar een warme douche en echt toilet zijn toch wel dingen die ik graag om me heen heb dus dat is niet voor dagen achter elkaar. Een greep uit de bijzondere plekken waar ik mijn tent op heb gezet.

 

 

Bijzondere overnachtingen 1- Eungella National Park, Australië

In het oosten van Australië bleven we niet alleen aan de kust maar maakten we geregeld een detour landinwaarts. Eén van die ritten bracht ons naar het Eungella National Park waar we o.a. op zoek gingen naar de bijzondere platypus. Er viel niets te kiezen wat betreft de campsite, er was er gewoon maar één, maar nog nooit heb ik ontbeten met zo'n prachtig uitzicht! In het eerste zonnetje van de dag keken we uit over de prachtige vallei, dampende koffie in de hand en verse mandarijnen die we mochten plukken van de fruitboom. Fantastisch! En de platypus, die hebben we ook nog gevonden en dat is best een prestatie aangezien ze heel schuw zijn, razendsnel en alleen bij schemer te zien zijn!

20150506_082502

 

platypus

Bijzondere overnachtingen 2- De witte woestijn in Egypte

Tijdens mijn eclipsreis door Egypte brachten we ook een bezoek aan de witte woestijn. Een hele gave plek waar grote krijtsrotsformaties door erosie uitgesleten zijn tot de meest bijzondere vormen. Met een beetje fantasie ontdek je van alles in de rotsen en zo ben ik met mijn 1 meter 85 zomaar ineens een piepklein kaboutertje dat voor haar huisje staat.....

bijzondere overnachtingen

 

Eigenlijk was het de bedoeling dat we op matten onder een tentdoek sliepen, maar als je zin had kon je ook zelf een leuk plekje kiezen. Die kans grepen we aan en met z'n drieën lagen we zo een hele nacht in onze slaapzak in de beschutting van één van de vele rotsen. Verhalen vertellen, kijken naar de flonkerende sterren, helemaal alleen op de wereld en hoe later het werd hoe dichter we tegen elkaar aan kropen want het was BEREKOUD! Echt een ervaring om nooit te vergeten, nog steeds kippenvel!

Bijzondere overnachtingen 3- Bimbi Park, Great Ocean Road, Australië

Camping under koala's beloofde de kleine flyer die ik in handen kreeg bij de tourist office. We waren op zoek naar een camping om langs de Great Ocean Road te overnachten en vonden dit pareltje. De campsite op zich was niet echt iets bijzonders maar de inwoners des te meer! Dit stukje Australië is één van de beste plekken om de zeldzame en schuwe koala in het wild te zien en gezien hebben we ze! Ons tentje stond op een klein veldje midden tussen de bomen en werkelijk iedere boom had een eigen koala in de takken zitten. Omdat we midden in de paartijd zaten werden we elke avond getrakteerd op brulconcerten van de mannetjes die met een lage bromtoon indruk probeerden te maken op de dames in het koalaparadijs. Nog steeds klopt mijn hart sneller bij het denken aan deze geweldige ontmoeting!

instagram1

Bijzondere overnachtingen 4- Corcovado National Park, Costa Rica

Tijdens ons twee daags bezoek aan  Corcovado hadden we een tentje mee. We mochten kiezen om in een soort zaal onder een afdak te kamperen, of in de buurt van het rangergebouw aan de rand van de jungle. Drie keer raden wat we kozen.....Wat wil je nog meer dan vanaf je eigen tentje de bomen in kunnen staren en vervolgens drie soorten apen voorbij zien komen! Een groep brulapen op zoek naar eten, daarna kapucijner apen en als laatste doodshoofdaapjes. Mijn avond kon helemaal niet meer stuk toen er zelfs nog vlak achter me een moeder tapir met haar jong overstak, hoe gaaf is dat! De volgende dag werden we wakker met het geluid van overvliegende papegaaien. Best spot ever!

bijzondere overnachtingen7

Rechts in het hoekje onze tent met uitzicht op de jungle.

 

Bijzondere overnachtingen 5-Kamperen langs het spoor bij Monto, Australië

We hadden een lange rit voor de boeg aan het eind van onze drie maanden in het oosten van Australië. De bedoeling was om naar Noosa te rijden een plek die we in het begin van onze tocht over hadden moeten slaan vanwege de aanhoudende regen. Onze rit bleek net iets te lang en we besloten  onderweg nog een laatste stop te maken. Op een parkeerplaats spraken we een paar "grey nomads" die ons hielpen aan het laatste plekje uit de top 5. Een gratis campsite bij het miniplaatsje Monto waar ze een in onbruik geraakte spoorlijn hebben  laten liggen. De gratis campsites in Australië zijn vaak best leuk maar kennen geen tot weinig faciliteiten. In dit geval stonden we aan de rand van een dorpsparkje waar een keurig toiletgebouw was en binnen een minuut stonden we bij een supermarkt voor de boodschappen. We sliepen aan het spoorlijntje en opnieuw was er rust, een fraaie sterrenhemel en een heel koude nacht. Onze buren waren allemaal "grey nomads" en het is altijd weer geweldig om al hun verhalen te horen.

Onze tent had het de hele reis zwaar te verduren; een flinke lekkage, een grote boomtak die er half opviel, as restjes van vuurtjes van de buren maakten gaatjes in het zeil, scherpe bodems en doorns zorgden voor steeds meer gaatjes in de bodem en  uiteindelijk kampeerden we per abuis onder een vleermuizen aanvliegroute en zij scheten 2 nachten lang onze tent onder...... Van een poncho en één van de flightbags van onze rugzak maakten we een laagje extra dakbedekking en zo konden we het nét redden 

bijzondere overnachtingen1

 

Deze laatste nacht namen we symbolisch afscheid van de tent die ons in 2 reizen heel Australië heeft laten zien en menig ander leuk plekje daarbuiten. Nog steeds wordt ik hier vreemd emotioneel van, zo veel gave herinneringen, maar meenemen was echt geen optie meer. Onze kleine tent, waarvan veel mensen zich altijd afvroegen wie er in vredesnaam in lag....Ik zal je missen!

 

Wow, wat een tag was dit om in te vullen. Wat is de meest bijzondere plek waar jij ooit kampeerde?

 

 

Geplaatst in Afrika, Australië, Costa Rica, Egypte, hotspots, Midden-Amerika, Oceanie, overnachten, tags, What makes me happy.

23 reacties

  • Leuk was Bimbi hè! Corcovado kan ik je van harte aanbevelen. Wij waren vorig jaar ruim 3 weken in Costa Rica en ik was er al eerder met een groepsreis, een heerlijk land en zeker het zuidwesten vonden we geweldig!

 1. Wat gaaf dat je zo vaak bent gaan kamperen in Australië! En wat leuk dat je mij ook hebt genomineerd voor deze tag! Ik heb al wel op wat mooie plekken overnacht, maar ik ben dan weer zo’n pannenkoek die vaak vergeet foto’s te maken van de accomodaties.. maar ik ga m’n best doen! 😉

  • Australië is echt een perfect land om te gaan kamperen, de Australiërs kamperen zelf ook heel veel en je ziet er de meest uiteenlopende tenten, campers en caravans. Het is zo mooi daar, puur natuur net als Costa Rica trouwens.Allebei echte favorieten van me!

 2. Nu natuurlijk ook een kijkje op jouw website :-). Mooi hoor! Wat een geweldige ervaringen beschrijf je hier. Ik vond Australië ook heel bijzonder. Waar gaat de volgende reis heen?

  Groetjes,
  Annette

  • De volgende reis gaat a.s. weekend naar Groningen 🙂 Daarna staat er nog even helemaal niks vast. Plannen genoeg maar het zal van het werk afhangen. Het liefst wil ik een tijdje aan onze winter ontsnappen maar het is de vraag of dat lukt, anders in het voorjaar zeker!

  • Ja, de witte woestijn is geweldig mooi en kan ik je echt aanraden! In Corcovado hadden we de tent meegekregen van Martina, een Duitse bij wie we ook een overnachting in het park en het vervoer heen en terug hadden geboekt. Helaas moet je tegenwoordig altijd met een gids op pad. Wij hadden een halve dag een gids en waren daarna een hele dag alleen, dat was heel fijn. Wij hadden echt geluk, want het is gewijzigd in de tijd dat wij er waren maar we hadden al geboekt dus het mocht nog solo. De gidsen zijn prima hoor, daar niet van, maar het is toch net dat beetje anders als je het zelf kunt doen! Martina kan je van allerlei informatie voorzien, ze zit met haar hostel in Bahia Drake.

 3. Je maakte laatst op mijn blog een opmerking over mijn bannerfoto. Naïef als ik was dacht ik nog: “hè, heb ik ergens geschreven dat dat de Witte Woestijn is?” Maar je bent er gewoon zelf geweest!

  Zo’n gaaf plekje, en wat een mooie kleuren bij de opkomende en ondergaande zon. Bijna surrealistisch.

  De andere accommodaties die je noemt ken ik niet, ik ben niet eens in de landen geweest waar ze staan 😉

  • Ja, die Witte Woestijn vond ik echt heel gaaf, zo’n bijzondere plek om te slapen. Verder kan ik je Australië en Costa Rica echt allebei van harte aanbevelen!

 4. Fantastisch om te lezen, wat een gave herinneringen en allemaal schitterende natuur. Zou ik ook eens vaker moeten doen, in de natuur overnachten haha. Ben iets te gehecht aan mijn douche en zachte bedje denk ik. 🙂

  • Na een paar dagen (of meer) kamperen is het weer extra genieten van je hotelkamer. Alles is dan zoooo lekker en ik geniet er dan ook heel erg van dat alles van mij is, geen douche of wc die je moet delen en zo vanuit bed bereikbaar 🙂

 5. Aaah, tof om Australië hier zoveel in terug te zien komen. En bijzonder dat jullie een platypus hebben gespot! Ben zelf ooit 2,5 maand langs de Australische oostkust aan het backpacken geweest maar sliep altijd in hostels. Of een nachtbus, maar dat kan ik niemand aanraden 😉 Zou ook graag nog eens terug gaan naar Oz en dan zelf met auto rondreizen en overnachten.

  • We hebben aan de oostkust drie keer op een gratis campsite gestaan en een aantal keer in een nationaal park op een eenvoudige camping. Die gratis campsites waren achteraf bekeken de leukste, waarom? Lekker apart, vrijheid en ongedwongen. Ik vond de campsites aan de oostkust veel “gelikter” dan die aan de westkust en onze voorkeur gaat juist uit naar het natuurlijke, kleinschalig dus dat zal ook zeker een reden zijn. Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaring na zoveel jaar afwezigheid!

  • Kamperen in Australië is echt geweldig leuk,of je nu met de tent gaat of met een (mini) camper, daar zagen we ook hele leuke van. Australië is echt zo goed ingericht voor de kampeerder, ze doen het zelf ook heel graag en dat zie je.

 6. Phew wat een keicool lijstje, stuk voor stuk zou ik ze zelf ook willen ervaren. Ook echt wel geweldig dat je een platypus n levende lijve hebt gezien en nog kunnen fotograferen ook, super! Mijn favoriet, de laatste…in Australië, langs het spoor en in het gezelschap van allemaal “nomads”. Moet geweldig zijn om in zo’n “decor” de hele nacht naar elkaars reisverhalen te luisteren, genieten! Toffe post Ivonne.

  • Die platypus is zo snel! Ik was al blij dat ik een foto heb kunnen maken. Die campsite langs het spoor vond ik ook geweldig en een fantastische locatie voor onze laatste nacht in de tent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *