streetart in Eindhoven Quetzal op Philitelaan bij Strijp

Streetart in Eindhoven, de mooiste locaties

Tijdens een zonnige dag in juli stapten we op de fiets en gingen op zoek naar de mooiste Streetart in Eindhoven. In de stad zijn talloze gave stukken te vinden waaronder die in en om de fietstunnels van de Berenkuil. Dit is de enige plek in de stad waar Streetart legaal aangebracht mag worden. In dit blog neem ik je mee naar de beste locaties om al die gave Streetart zelf te kunnen spotten. 

Streetart in Eindhoven

Wanneer je in Eindhoven bent kun je er niet omheen. In de stad stikt het van de grote en kleine werken met de meest gave Streetart. Je ontdekt ze al lopend in de kleine steegjes in de binnenstad of wanneer je met de auto door de grotere straten rijdt.

Omdat de werken best ver uit elkaar liggen besluiten wij de fiets achterop de fietsendrager te gooien. We parkeren de auto bij het winkelcentrum op het Kastelenplein en rijden daar via de fietserstunnel aan de Lofzang richting de stad. Bij de tunnel worden we al  direct verrast door een aantal mooie stukken.

NB: Zoals altijd kun je in dit blog op de foto's klikken om ze in groter formaat te zien. Zeker doen!

streetart in Eindhoven in fietstunnel Lofzang

streetart in Eindhoven bij fietstunnel Lofzang

Nog nét op tijd

Niet veel later stuiten we  aan de drukke Roffart op een mooi stuk van Lempke (Lampje), één van de bekendere streetart artiesten uit de regio. Terwijl de auto's aan ons voorbijrazen bekijken wij op ons gemak het stuk. Daarna fietsen we door naar de grote rotonde bij de Karel de Grotelaan. Hier staat het Grafisch Lyceum,  waar ik regelmatig langs rijd als ik naar het centrum van Eindhoven ga. We zijn maar net op tijd, want de school is omgeven door hekken en wordt gesloopt. Dat is altijd het jammere van Streetart. Je vind het vaak op oudere panden en sloop en vernietiging ligt op de loer. Snel nog een paar foto's voor het te laat is.

streetart in Eindhoven Super lempke Roffart

streetart in Eindhoven Grafysch lyceum Karel de Grotelaan

streetart in Eindhoven Grafysch lyceum Karel de Grotelaan

Richting het PSV stadion

We slingeren verder via diverse wijken richting het PSV stadion. Wat een leuke manier om zo Eindhoven eens op een andere manier te bekijken. In de kleine straten zitten diverse stukken verstopt en soms moet je best we goed kijken. Zo rijden we eerste helemaal aan de Superman op de Smitsstraat voorbij, maar als we achterom kijken zien we hem ineens aan de muur hangen. Aan de Vonderweg vinden we nog zo'n pareltje op de hoek van een gebouw, een mooie pauw van Decofity.

De straten rondom het PSV stadion zijn een walhalla voor de fans van voetbal en Streetart in Eindhoven. Wij hebben niet zo veel op met voetbal en rijden na een korte blik verder Richting Strijp-S

streetart in Eindhoven Superman Smitsstraat

streetart in Eindhoven man op ladder

streetart in Eindhoven, pauw aan Vonderweg

streetart in Eindhoven bij PSV stadion

Streetart in Eindhoven; Strijp-S

Op weg naar Strijp-S passeren we de Elizabethtunnel waar we verrast worden door een paar mooie stukken. Zeker als ik afstap en even om het oude gebouw loop dat naast de spoorbrug staat.

Strijp-S is een wijk aan de rand van het centrum van Eindhoven en een voormalig bedrijventerrein. Het terrein behoorde toe aan elektronicaconcern Philips. Vanaf 2000 is er hard aan gewerkt om de wijk nieuw leven in te blazen. Er zijn er woningen gebouwd en oude fabriekspanden werden omgetoverd tot hippe reataurants en winkels.  Persoonlijk hadden we ons er iets meer van voorgesteld, het is niet echt levendig als wij er zijn, maar de Streetart is weer fraai. We drinken een kopje koffie en stappen weer op, het hoogtepunt van onze tocht langs de mooiste Streetart in Eindhoven moet nog komen!

streetart in Eindhoven bij Elizabethtunnel

streetart in Eindhoven bij Elizabethtunnel

streetart in Eindhoven Quetzal op Philitelaan bij Strijp

streetart in Eindhoven Strijp S

streetart in Eindhoven Strijp S overzicht

Richting de Berenkuil.

We gaan op weg naar de Berenkuil. Deze fietserstunnels aan de rand van het centrum van Eindhoven zijn het Walhalla voor de liefhebbers van Streetart. Raar dat je er, als je er met de auto bovenlangs rijdt, bijna niets van ziet. Ik heb er veel over gelezen en wil er al heel lang een kijkje nemen. Onderweg passeren we nog een paar mooie werken; een eekhoorn aan de Pasqualinistraat aan de en de grote uil van Vincent Huibers op de Kronehoefstraat.

streetart in Eindhoven eekhoorn Pasqualinistraat

streetart in Eindhoven uil Vincent Huibers Kronehoefstraat

De Streetart hotspot van Eindhoven: de Berenkuil

Als er één plek is die je zeker niet moet overslaan op je zoektocht naar Streetart in Eindhoven dan is het de Berenkuil. Dit complex van fietserstunnels ligt op de hoek van 4 grote straten bij het Insulindeplein en is een beetje uit de route. Die extra kilometers hebben we er wel voor over want wat is er veel te zien! We zetten de fietsen neer en kijken onze ogen uit in en om de tunnels.

#NB: spam alert. Vergeef het me, ik kon niet goed kiezen uit al dat moois, maar als echte liefhebber vind je het vast niet erg 😉

streetart in Eindhoven kijk door tunnel Berenkuil

streetart in Eindhoven Berenkuil hond

streetart in Eindhoven Berenkuil Klaas Lageweg

streetart in Eindhoven gezicht Berenkuil

streetart in Eindhoven Berenkuil

streetart in Eindhoven stuk in de Berenkuil

 

Step in the Arena, Streetart festival in Eindhoven.

Het is een paar dagen na Step in the Arena, het jaarlijks terugkerend Streetart festival van Eindhoven. Hier kun je als publiek toe kijken hoe kunstenaars de muren weer omtoveren met hun nieuwe creaties. Een eenzame kunstenaar legt de laatste hand aan zijn stuk. Gaaf om al die nieuwe stukken als één van de eersten te kunnen bekijken.

streetart in Eindhoven artiest in actie Berenkuil 2018

streetart in Eindhoven Berenkuil pelikaan

streetart in Eindhoven Berenkui

streetart in Eindhoven insect Berenkuil

streetart in Eindhoven boven de Berenkuil

streetart in Eindhoven Berenkuil trap

streetart in Eindhoven straatniveau Berenkuil

streetart in Eindhoven muur Berenkuil

streetart in Eindhoven bij de Berenkuil

streetart in Eindhoven if you obey all the rules you miss all the fun Berenkuil

streetart in Eindhoven bovenop de Berenkuil

 

Terug via de binnenstad van Eindhoven

Nadat we ons eindelijk los hebben kunnen maken van al dat geweld fietsen we terug richting het Kastelenplein. Onderweg stoppen we nog één keer op de Nieuwe Emmasingel waar achter de bioscoop nog een mooi stuk van Studio Giftig te vinden is. Een mooie afsluiter van onze dag fietsen langs de mooiste Streetart in Eindhoven.

streetart in Eindhoven Nieuwe Emmasingel Studio Giftig

Handig om te weten over Street Art in Eindhoven

 • De afstand van de tocht die wij maakten langs de Streetart in Eindhoven is ongeveer 30 kilometer en makkelijk in een dag te doen.
 • Parkeren op het Kastelenplein is gratis en niet gebonden aan tijd.
 • Heb je zelf geen fietsendrager of kom je met de trein? Bij het NS station Eindhoven kun je een OV fiets huren.
 • Dit zijn nog lang niet alle plekken waar mooie Streetart te vinden is. Klik op deze link voor een handig overzicht met diverse locaties.
 • Horeca; in Strijp-S, in het centrum van Eindhoven (op loopafstand van het treinstation), in het winkelcentrum van het Kastelenplein. Keus genoeg, ook aan winkels!
 • Klik hier door voor een film van het Step in the Arena festival en zie de artiesten aan het werk.

Wat is de gaafste plek waar jij Streetart hebt gespot?

 

 

Nog meer Streetart vind je hier!

Geplaatst in Brabant, bucketlist, citytrip, Europa, hotspots, Nederland, Street Art, Things to do.

16 reacties

  • Lopend is inderdaad ver, of het té is is natuurlijk afhankelijk van wat je wilt zien. Op je route zou ik in ieder geval Strijp S en De Berenkuil meenemen. Die liggen ruim 4 kilometer uit elkaar en dan kun je het best parkeren in (de buurt van) Strijp-S. Als je de hele route wilt doen kun je ook een fiets huren bij het station Eindhoven en zo de stad in gaan. Het is de moeite waard om meer plekken te bekijken. Vanuit het station naar Strijp-S is het ongeveer 3 kilometer.

 1. Altijd als wij vliegen vanaf eindhoven rijden wij met de bus naar Eindhoven en sindsdien leek het mij dus helemaal niks. Het sprak mij totaal niet aan. Ik wist niet dan Eindhoven zulke prachtige streetart had. Dit zou ik ook wel willen ontdekken. In Londen hadden ze ook echt geweldige streetart, ik kan daar echt van genieten, zo knap gemaakt. Jammer dat alles zo ver uit elkaar ligt, dan moet je eigenlijk een auto hebben. De streetart bij de berenkuil ziet er super uit, maar die van je hoofdfoto vind ik ook echt geweldig mooi.

  • Eerlijk? Ik ben niet verliefd op Eindhoven als stad, maar de Streetart is echt geweldig! Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een klein stuk te doen. Zo wandel je redelijk makkelijk van Strijp_s naar de Berenkuil en terug, ongeveer 10 kilometer wandelen of fietsen. Daarna een lekker hapje eten en je hebt een leuke middag.

 2. Dat Eindhoven geweldige Street Art heeft, weet ik natuurlijk al jaren 😉 Ik kom zelf ook graag op Strijp-S en de Berenkuil. Ik woon zelfs om de hoek van de Berenkuil, maar eerlijk gezegd kom ik er vrij weinig. Wel probeer ik ieder jaar naar Step in the Arena te gaan, maar dit jaar ben ik niet geweest omdat ik toen met mijn gebroken neus zat. Binnenkort toch maar weer eens gaan. Parkeren kun je daar makkelijk (en gratis) bij de Karpendonkse plas of bij de Celebeslaan.

 3. Ik was ook blij verrast toen ik in Eindhoven het street art ging ontdekken. Heb dit toen met de auto gedaan omdat ik weinig tijd had en heb sommige werken niet kunnen zien. De Berenkuil vond ik wel heel tof en ook omdat dit elke keer kan veranderen. Ook de groene muur met de jungle en vogels. Kon er uren naar kijken.

 4. Wat een schitterende tour. De jungle, tijger en giraffe vind ik het mooist. Bos en kleuren, zoiets zou ik wel in mijn huis willen hebben. Misschien heb ik nog ergens een wandje vrij, haha! Waar kan ik die kunstenaars vinden?

  • Ik vond de Berenkuil ook erg mooi. Dit jaar reed ik er langs en leek het wat minder mooi, meer Graffiti en minder grote werken. Ieder jaar weer een nieuwe verrassing in Eindhoven en je kunt er inderdaad wel een tijd zoet zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *