Street Art in Den Bosch

Street Art in Den Bosch, een stadswandeling

Samen met Anita van Reisvlinder was ik een dagje in Den Bosch. Een stad waar ik een tijd in de buurt woonde en waar ik nog steeds graag afspreek met vriendinnen. Lekker bijkletsen, shoppen en een beetje rondslenteren in deze sfeervolle stad is altijd een goed plan. Omdat Anita en ik allebei liefhebber zijn van Street Art besloten we op zoek te gaan naar de leukste Street Art in Den Bosch. We combineerden deze wandeling met een gezellige lunch en hadden ook nog eens super mooi weer. Wat wil een mens nog meer?

Startpunt van de wandeling

Als je op zoek gaat naar de Street Art in Den Bosch is het super makkelijk. Je vind de leukste stukken namelijk gewoon in het centrum! Wij startten onze wandeling vanaf het centraal station. Helaas bestonden de mooie stukken van de Boschveldtuin langs een oude spoorlijn aan de Marconistraat niet meer en gaapte een kale vlakte ons toe. Maar goed, de zon scheen, we kletsten lekker en wandelden door naar de volgende plek.......Aan de Tramkade wachtten ons de enorme silo's op het terrein van de Verkadefabriek.

Bijzondere Street Art in Den Bosch

Hoewel alle Street Art in Den Bosch mooi is vonden wij de silo's bij de Verkadefabriek toch wel heel bijzonder. Ik had op een foto gezien hoe diverse Street Art artiesten deze enorme silo's, staande in grote hijskranen, hebben bespoten. Echt heel gaaf wat ze er van gemaakt hebben! Als je goed kijkt zie je mij op de derde foto staan, wel een beetje verdekt opgesteld zag ik thuis, maar dat mag de pret niet drukken 🙂 .
Verrassend Den Bosch

Onze zoektocht naar de Street Art in Den Bosch bracht ons nog op een paar andere gave plekken. Vanuit de Tramkade liepen we door naar het volgende hoogtepunt; de Havendijk, vlakbij de silo's aan de andere kant van het Verkade gebouw. Op weg naar de Havendijk kwamen we nog een paar andere mooie plekken tegen. Dat vind ik altijd zo leuk van het "dwalen", al wandelend stuit je vaak op de meest leuke dingen! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze kekke caravan? Dit hoekje rondom de oude wijk stikt echt van de gaafste Street Art.

Street Art in Den Bosch

Een straat vol met mooie Street Art in Den Bosch

De rij huizen aan de Havendijk is in gebruik als kraakpand en geweldig mooi beschilderd. De kleuren spatten er vanaf! Kijk als je hier bent goed om je heen, want op diverse gebouwen in dit verlaten industrieel gebied is er mooie Street Art te vinden.

Street Art in Den Bosch

Street Art in Den Bosch

Het eindpunt van de wandeling

Vanaf de Havendijk liepen we via de Oliemolensingel en Zuidwillemsvaart naar de Tolbrugstraat. Daar zagen we het einddoel van onze wandeling al liggen. In verband met renovatie en vernieuwing van het Groot Gast Ziekenhuis is er een grote schutting geplaatst. Deze schutting is door diverse artiesten in samenwerking met Kings of Colors beschilderd. Naarmate de bouw vordert verandert de schutting en dus ook de werken. We liepen een rondje om het terrein en genoten.

Zomaar een greep uit alles wat we zagen.

Street Art in Den Bosch

 

Na al dat wandelen hadden we trek gekregen en streken we neer op het terras van Restaurant Mariapaviljoen. Dit oude sanatorium is omgebouwd tot een leuke tent met fijn terras en dito menukaart. Mét uitzicht op de schutting en op korte afstand van de binnenstad en het centraal station. Een prima plek om je wandeling mee af te sluiten. Wij waren bijna niet weg te krijgen van het terras.....

Wij slenterden daarna nog een uur door de binnenstad voor we weer op het station aankwamen. Eind aan een prima dagje

Handig om te weten over Street Art in Den Bosch

 • Wil je zelf op zoek naar deze mooie Street Art in Den Bosch? De wandeling is ongeveer 4 kilometer en gaat over vlak terrein. Geen echte inspanning nodig dus.
 • Het Centraal Station van Den Bosch ligt pál aan de binnenstad en aan het startpunt van deze wandeling.
 • Als je met de auto komt kun je vlakbij het station parkeren in de Paleiskwartier garage aan de Hugo de Grootlaan 84. In de binnenstad van Den Bosch is alles betaald parkeren en dit is de goedkoopste optie.
 • Rondom de stad zijn er diverse P&R terreinen. Je betaalt hier een stuk minder en bent ook redelijk snel in de stad.
 • Natuurlijk kun je de wandeling makkelijk koppelen met andere leuke activiteiten in de stad. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een boottocht over de Binnendieze, het bekijken van de mooie Sint-Janskathedraal of slenteren langs de oude panden op zoek naar leuke winkeltjes in de binnenstad.  Er is genoeg te beleven in Den Bosch!
 • Lees hier nog meer tips voor Den Bosch.

Als je dit leuk vond dan ben je hier vast ook in geïnteresseerd!

 

Wat is jouw favoriete stad om Street Art te gaan spotten?

Geplaatst in Brabant, bucketlist, citytrip, Europa, fotoblogs, hotspots, Nederland, stadswandeling, Street Art, wandelen, wandelen in Brabant, Wandelen in Europa, Wandelen in Nederland.

19 reacties

 1. Wow! Ik had geen idee dat er zulke mooie street art te vinden is in Den Bosch! Het leuke is dat het zo divers is 🙂 Je geeft ook handige tips voor een bezoek. Als ik een keer die kant op ga, maak ik zeker een rondje langs al die kunstwerkjes op straat.

 2. Geen hele originele reactie 😉 maar dit verwachtte ik niet bij Den Bosch. Ik denk toch meteen aan gezelligheid en Bossche Bollen. Volgende keer dus camera mee en op zoek naar Street Art.

 3. Ben groot fan van streetart. Binnenkort ga ik ook in mijn hometown Breda even rondje maken. Komen steeds meer mooie kunstwerken bij. Elke keer dat ik er langs rij benoem ik naar mij zelf dat ik er een blog over moet schrijven. Moet zeggen dat ik de sillo’s ook echt heel gaaf vind. Binnenkort is een bezoekje brengen.

  • Hoi Jelle. De Street Art is altijd in beweging. Soms komt er wat nieuws, soms verdwijnt een stuk helemaal. Ik was pas in Den Bosch en die op het Verkadeterrein en rond de Havendijk zijn er zeker nog. Bij de rest kan ik het je niet beloven. Nu ben ik wel heel nieuwsgierig wat clippen is!

 4. Hallo allemaal,

  Wie kan mij vertellen of dit allemaal nog bestaat in 2020 🤓😂
  Ik wil dit graag gaan bekijken! Heeft iemand hier informatie over?

  Groetjes,

  Dennis

 5. Afgelopen zomer de auto geparkeerd bij transferium de vliert, daar een leenfiets gepakt en langs een aantal mooie plaatsen met street art gefietst. Zeker de moeite waard de tramkade is een mooie plek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *