Snorkelen met zeeleeuwen en zeehonden in San Diego.

San Diego is de meest zuidelijke stad aan de Amerikaanse westkust en heeft een gezellige vibe. Veel mensen die de stad aandoen brengen in ieder geval een keer een bezoek aan de uitgebreide San Diego Zoo of aan ( wat mij betreft wat meer omstreden) Seaworld. Hier kun je diverse dieren van dichtbij bekijken. Er is in de stad nog een leukere plek om dieren te bekijken. Wat mij betreft is dit eigenlijk de enige juiste manier, namelijk in de eigen, natuurlijke habitat! Aan de stranden van de wijk La Jolla kun je oog in oog staan, neus aan neus liggen met of zelfs snorkelen met zeeleeuwen en zeehonden Wat is er nu gaver dan dat?

rps20160606_205747

 

La Jolla

La Jolla (La Choja) is één van de wat meer chiquere wijken van San Diego. Hier brengen veel pensionada's en vakantiegangers hun dagen door. Ze genieten er van het stabiele klimaat, het strand en de zee. Er zijn diverse appartementen en huisjes die je kunt kopen of huren en er is genoeg te beleven voor iedereen. Je kunt er kajaks huren, snorkelen en duiken, zwemmen en zonnebaden of genieten van de boetiekjes en vele restaurantjes. Echt zo'n plek waarvan ik gelijk denk, hmmm, daar wil ik wel overwinteren!

rps20160606_205449

 

De La Jolla Cove

Naast een groter, vlak strand kent La Jolla een kleiner stuk met meer rotsen. Dit is het deel waar je op diverse plekken zeehonden én zeeleeuwen van dichtbij kunt bewonderen. Het is even zoeken naar een parkeerplek want je bent hier niet alleen. Als je de drukte vergelijkt met het Nederlandse of Belgische strand op een zonnige dag valt het echter reuze mee.

Rondom de Cove zijn diverse plekken waar je de dieren tot op enkele centimeters kunt benaderen en eens goed kunt observeren. Het leuke is dat je, met respect voor de dieren, niet gebonden bent aan regels. De dieren gaan helemaal hun eigen gang. Het lijkt ze niet te storen dat er mensen in de buurt zijn. Als je te dichtbij komt krijg je een waarschuwing, maar in principe is er vrede in het paradijs. (Behalve als de jonge mannetjes tegen elkaar opboksen om de aandacht te trekken). Snorkelen met zeeleeuwen en zeehonden is hier super makkelijk!

Wij vonden de drukte op het strandje best nog meevallen. Zeker als je bedenkt hoe uniek dit soort gelegenheden zijn. Als je liever op een afstandje blijft dan kun je ook van bovenaf, waar een wandelboulevard is gemaakt, alles goed bekijken.

rps20160606_210006

 

Snorkelen met zeeleeuwen en zeehonden.

Wat mij betreft is het observeren op het land geweldig, maar het is nog veel gaver om waterdieren in het water te bekijken. Je moet er wel wat voor over hebben om hier zelf te Snorkelen met zeeleeuwen en zeehonden. Niet dat het ver zwemmen is. Zeker ook niet omdat het druk is in het water maar meer vanwege de watertemperatuur, die ongeveer 17 graden is!

Het is best wel even slikken als je het water induikt, zeker als je net als wij gewoon in je zwemkleding gaat. Als je eenmaal door bent is het goed te doen en zit je binnen korte tijd al boven het kelp en zeewier. In het kelp zie je diverse soorten vissen zwemmen. Eenmaal in de baai is het bijna onmogelijk om geen zeehonden en zeeleeuwen te zien. Snorkelen met zeeleeuwen en zeehonden was wat mij betreft nog nooit zo makkelijk! Kijk goed onder en boven water, zwem een beetje rond in de baai en succes is gegarandeerd. Het is zo gaaf om die sierlijke dieren om je heen te zien buitelen. Om ze met elkaar te zien stoeien en boven het wateroppervlak uit te zien springen. Echt genieten!

rps20160606_205937

 

 

Handig om te weten.

Wij hadden ons eigen snorkelsetje bij ons maar er zijn op diverse plekken spullen te huur. Zo vonden wij een set met snorkelmasker en flippers vanaf 7€50 en een hele set inclusief wetsuit voor tussen de 15 en 20 USD.

Parkeren aan de straat is gratis, maar het is wel wisselend wanneer dat mag en hoe lang je kunt staan. Ga je een paar minuten lopen van het strand weg dan is er meer plek en kun je vaak onbeperkt parkeren. Amerikanen parkeren graag voor de deur, maar wij Nederlanders lopen toch graag een paar minuten voor iets leuks, toch?

Als je geen zin hebt om je auto langs de straat te parkeren dan zijn er ook diverse parkeergarages in La Jolla. De prijzen variëren, dus kijk goed voor je hem ergens neerzet.

Er zijn diverse plekken waar je een lekker hapje kunt eten of drinken. Wij genoten van een heerlijk menu van de dag op het terras bij een klein Indiaas tentje en waren voor 20 Euro klaar.

In de baai mag je alleen maar zwemmen. Kajaks worden door de lifegard gevraagd om buiten de Cove te blijven. Er is maar een beperkt aantal mensen dat gaat zwemmen, dus het is lekker rustig.

rps20160606_210024

rps20160606_205356

rps20160606_205625

rps20160606_205547

rps20160606_205306

 

Zou jij wel willen snorkelen met zeeleeuwen en zeehonden?

Wil je nog meer lezen over onze reizen in Amerika? Klik dan zeker even door naar deze pagina.

 

 

 

Geplaatst in hotspots, Noord-Amerika, snorkelen en duiken, Things to do, Verenigde Staten.

14 reacties

 1. Wauw, wat ontzettend leuk! Wij hadden helaas geen tijd om San Diego aan te doen. Maar als ik dit zie, heb ik spijt! 😉 Wij hebben wel veel zeeleeuwen gezien langs de Highway 1 maar ermee gezwommen? Dat niet. Lijkt mij heel gaaf!

  • Het was echt zo leuk dat het toegestaan werd. We hadden verwacht dat het meer beschermd zou zijn. Binnenkort gaan we ook via de oude highway 1 rijden, ik ben benieuwd naar die kustlijn!

 2. Super leuk, maar lijkt me toch een beetje griezelig. En voor mij te koud denk ik.
  Wederom hele mooie foto’s. Zo dichtbij kom je nergens anders.

 3. Heel gaaf dat jullie met deze beesten gezwommen hebben, ik wist niet dat dat zomaar kon.

  Je hebt wel hele lieve foto’s gemaakt (al zullen ze in het echt wat minder lief zijn ;))! Prachtige beesten!

  Aan de Highway 1 hebben wij heel veel gezien bij Piedras Blancas, vlak na San Simeon voor jullie.

 4. Wat super gaaf!! Dat moet een hele mooie ervaring zijn geweest. Het zwemmen met zeeleeuwen staat ook heel hoog op mijn wensenlijstje. In Australië hadden we de mogelijkheid, maar ze vroegen toen bijna 300 dollar voor deze excursie. Dat was me toch net iets te gortig. San Diego, ik ga het opschrijven!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *