slapen in een pipowagen

Knus en comfortabel: Overnachten in een pipowagen

Overnachten in een pipowagen wordt steeds populairder en ook wij hebben ons hart verloren aan deze bijzondere woonwagens. Pipowagens zijn namelijk enorm knus en staan meestal op de leukste plekjes midden in de natuur. Een soort tiny house op wielen dus. De perfecte plek voor een romantische escape voor 2 of bijzondere overnachting met de kinderen.

Waarom is overnachten in een pipowagen zo leuk?

Alleen bij de aanblik van de pipowagen krijg je al spontaan zin in vakantie. Van de gezellige kleuren, de ronde vorm en de sfeervolle inrichting wordt iedereen blij. Daarnaast staan pipowagens op de leukste plekjes en beleef je het echte buitengevoel terwijl het toch comfortabel is. Je bed is al opgemaakt en de koelkast staat aan, jij hoeft alleen nog maar je tas uit te pakken.

Pipowagens zijn, net als tiny houses, enorm efficiënt ingericht waarbij van elke centimeter gebruik is gemaakt.Daarnaast zijn ze ook nog eens heel gezellig. Het is kamperen maar dan net een beetje anders en wij kunnen het je echt enorm aanbevelen.

Natuurlijk is overnachten in een pipowagen het leukst als het "buitenweer" is. Een lekker boek lezen, lange avonden op het terras, kaarsjes aan en drankje erbij en daarna rol je zo je bedje in. Slapen in een pipowagen is een unieke belevenis die je niet snel zult vergeten.

overnachten in een pipowagen

Knus en efficiënt ingericht zo'n pipowagen

Overnachten in een pipowagen, onze ervaring

Tijdens het voorbereiden van onze wandelvakantie op de Walk of Wisdom was ik op zoek naar leuke plekjes om te overnachten. Op één van de campings langs de route zag ik een toffe pipowagen en omdat overnachten in een pipowagen al jaren een droom van me was hoefden we niet lang na te denken.

Onze pipowagen stond aan de rand van de camping. Achter ons begon het bos en aan de voorkant hadden we een uitgestrekt uitzicht over de velden. Na een lange wandeling was het een fijne plek om te relaxen, even af te koelen en te genieten van de mooie natuur om ons heen. De volgende ochtend ontbeten we lekker buiten en konden we helemaal uitgerust aan het vervolg van onze wandelroute beginnen.

 

vakantie in een pipowagen

pipowagen huren

Buiten ontbijten voor de pipowagen

Van alle gemakken voorzien

Onze pipowagen was knus, had een fijn bed, zitje binnen en buiten en ruimte om te koken maar geen eigen douche en toilet, daarvoor gingen we naar het sanitairgebouw. Voor ons was dat prima maar het kan nog luxer.

Wie het wil kan tegenwoordig een pipowagen huren met eigen douche en toilet, goed uitgeruste keuken, een kachel en terrasje met meubilair. Er zijn zelfs speciale glamping pipowagens met een eigen jacuzzy of hottub te huur. Hoe fijn wil je het hebben?. Het is verbazingwekkend wat ze allemaal in zo'n kleine oppervlakte kwijt kunnen zonder dat het klein aanvoelt.

Heb jij al een keer in een pipowagen geslapen?

Geplaatst in hotspots, overnachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *