lunchtime! Sapientia Boutique Hotel

Lunchen bij het Sapientia Boutique Hotel in Coimbra

Tijdens onze reis langs het mooiste werelderfgoed in Portugal komen we in de stad Coimbra. Het thuis van de prachtige universiteitsgebouwen en een must see in Centro de Portugal. Na een ochtend vol indrukken ontsnappen we even aan de drukte in de besloten binnentuin van Sapientia Boutique Hotel. Een sfeervolle plek waar je een geweldige lunch krijgt voor een prima prijs. En na de lunch zit je binnen een paar tellen weer midden in de drukte. Klinkt goed toch?

 

Hip en fris

Om in de binnentuin te komen loop je door de entree van het hotel. Wat gelijk opvalt is de hippe en frisse uitstraling waar over elk detail is nagedacht. In de ontvangstruimte kunnen gasten even zitten en genieten van een lekker wijntje of het ontbijt gebruiken. Op zo'n mooie dag als vandaag gaan we natuurlijk veel liever naar buiten. Aan de achterzijde van het Sapientia Boutique Hotel bevindt zich de relaxte binnentuin. Hier wordt het zonlicht gefilterd onder het bladerdek van een grote boom. Terwijl we genieten van ons drankje bekijken we de menukaart die vol staat met heerlijke gerechten.

Sapientia Boutique Hotel

 

Sapientia Boutique Hotel

 

Sapientia Boutique Hotel

 

Sapientia Boutique Hotel

 

Keuzestress

Het is lastig kiezen, alles ziet er even lekker uit. We besluiten om samen een grote schaal met allerlei hapjes te bestellen en dat blijkt een goede zet. Op de schaal liggen diverse kleine salades, pasteitjes, tapenades, diverse kaasjes, bakelau (kabeljauw) en nog meer lekkere hapjes. Klaargemaakt met regionale en verantwoorde producten. Net als overal in Portugal wordt er voor de lunch uitgebreid de tijd genomen en voor 18 p.p. kunnen we net zo veel eten als ons hartje begeert. Natuurlijk sluiten we af met een lekker toetje van gebak en ijs, dat gaat er altijd nog wel in.  Daarna zijn we weer helemaal klaar om Coimbra verder te verkennen.

Sapientia Boutique Hotel

 

lunchtime! Sapientia Boutique Hotel

 

Sapientia Boutique Hotel

 

Sapientia Boutique Hotel

Overnachten in het Sapientia Boutique Hotel

Het lijkt me super om een paar nachten te slapen in het Sapientia Boutique Hotel. Met veel liefde is er van drie oude panden één geheel gemaakt waarbij de historische sfeer wordt gecombineerd met alle moderne gemakken. Daarnaast is er een prachtig dakterras waar je heerlijk kunt borrelen terwijl je geniet van het uitzicht over de stad en de Mondego rivier, die dwars door de stad loopt.  Ik zie me hier helemaal zitten op een zwoele zomeravond, drankje binnen handbereik terwijl de sterren aan de hemel flonkeren.Daarnaast ligt het als enige hotel in de binnenstad, op 300 meter van de universiteitsgebouwen.

Je kunt de kamers van het Sapientia Boutique Hotel ook reserveren via de eigen site. Naast gewone kamers zijn ook een aantal suites met een eigen thema.

Sapienta Boutique Hotel en Restaurant

Sapientia Boutique Hotel

 

Wil je meer lezen over Coimbra, of over onze reis langs het mooiste Werelderfgoed in Portugal? Klik dan even op deze link voor het hele bericht!

 

Heb jij Coimbra al eens bezocht?

 

 

Geplaatst in citytrip, eating, Europa, hotspots, Portugal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *