Kom tot rust in Villa L’Orangerie

In oktober was ik op Curacao en zocht een plekje om lekker tot rust te komen als afsluiting van een tweeweekse reis door Suriname. Mijn oog viel al snel op Villa L’Orangerie. Een super leuke hotspot in een rustig deel van Willemstad.

"Villa L’Orangerie is de verzamelnaam voor een grote tropenvilla, waar in de zijvleugel twee elegante appartementen zijn gerealiseerd met de namen Soño en Kurason. De appartementen die wij verhuren zijn gelijkvloers, hebben een eigen ingang en een fraai uitzicht op de tropisch aangelegde tuin en zwembad." Als je dit leest wordt je toch gelijk enthousiast? 

Gastheren Marcel en Sjaak zijn sinds een paar jaar de trotse eigenaars van dit geweldige huis en doen er echt alles aan om mijn verblijf onvergetelijk te maken. Als ik met een ochtendvlucht al vroeg aankom kan ik nog niet in het appartement. Geen probleem; mijn tas wordt  keurig gestald en ik kan me alvast omkleden in mijn zwemkleding. Ik krijg nog een tip over een paar dichtbij gelegen strandjes en heb een heerlijke dag.

Een prachtig appartement

Het appartement is mooi, voorzien van alles wat je hartje begeerd en helemaal tot in detail ingericht. Mijn auto kan ik op het eigen terrein parkeren. De supermarkt een paar straten verderop heeft een groot assortiment. Ik heb goed ingeslagen; mijn koelkast is gevuld. Die avond kook ik mijn eigen potje. Daarna eet ik dat heerlijk voor de deur op in de luwte van mijn eigen terras. Huishond Lucky komt af en toe even kijken hoe het met me is. Soms gaat ze gezellig bij me op de grond liggen.

De rest van de week kan ik helemaal mijn eigen gang gaan. Sjaak en Marcel houden de vinger aan de pols en zorgen ervoor dat het mij aan niets ontbreekt. Ik voel me als een god in de Carribbean. Overdag pak ik mijn snorkel setje en badhanddoek in en strijk neer op het strand van één van de vele baaien die het eiland kent. Of ik neem een lekkere dip in het zwembad. Er zijn genoeg leuke restaurants in de stad Naast mooie stranden en onderwaterleven is er nog genoeg te beleven. Ik ontbijt elke dag op het eigen terras en kijk naar alle kleurige vogels in de tuin.

De laatste avond organiseren mijn gastheren een feest ter ere van de ouders en zus van Sjaak. Zij zullen, net als wij, weer naar huis gaan. Er zijn diverse vrienden en gasten van de appartementen. Onder het genot van een aangenaam temperatuurtje vind iedereen zijn weg. De bbq staat aan, de drankjes staan klaar en er is live muziek van een lokale mariachi band. Dat is nog eens Bon bini op Curacao!

 

villa lorangerie1

De volgende dag lig ik nog een tijd bij het zwembad. Daarna moet ik afscheid nemen van dit heerlijke plekje en deze warme mensen. Wat mij betreft is dit zeker niet de laatste keer! Villa L'orangerie is echt een pareltje met een subtropisch jasje!

villa lorangerie2

villa lorangerie3

villa lorangerie4

 

Vanuit Villa L'orangerie zit je zo aan de mooiste stranden. Maar Curaçao heeft meer. Verken Willemstad tijdens een stadswandeling door sfeervol Otrobanda!

Wat is jouw favoriete plekje op Curaçao?

 

 

 

Geplaatst in Caribbean, Curacao, hotspots, overnachten, reviews.

2 reacties

  1. Wij vonden het super om jullie als onze gasten te mogen ontvangen in een appartement van Villa L’Orangerie hier op Curaçao.
    Het was een hele speciale periode voor ons, namelijk mijn ouders en zus waren voor de tweede keer ons bij ons op bezoek. Met als afsluiting een gezellig tuinfeest met familie, vrienden en gasten, waar jullie ook bij waren natuurlijk.
    Ivonne. we lezen regelmatig je blog en volgen met interesse de belevingen van je reizen.
    Met heel veel tropische groeten XX Sjaak & Marcel

    • Zoals je leest hebben wij het ook prima naar de zin gehad! Ik kan jullie aan iedereen aanbevelen en doe dat ook geregeld. We komen graag nog een keer terug om alle mooie nieuwe dingen te bewonderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *