kangoeroe op Pebbly Beach

kamperen tussen kangoeroes bij Pebbly beach

Kamperen in Australië is fun!

Je leeft lekker buiten, de campings zijn ruim opgezet en staan op de meest leuke en natuurlijke plekken. Prima hoor ik je denken, maar wat maakt het kamperen in Australië dan zo anders dan in andere landen?

Voor mij is het zo bijzonder vanwege alle dieren die je op de campsites ziet en die rustig om je tentje heen scharrelen. Dichterbij de natuur kom je wat mij betreft niet. Na drie maanden op verschillende plekken in het land de tent te hebben gezet kan ik op mijn lijstje veel bijzondere ontmoetingen zetten. Zo zag ik bijvoorbeeld papegaaien, bijeneters, kaketoes, koala's, wallabies, leguanen, dingo's, emoes, kangoeroes, wilde paarden, wombats en possums. Van veel van deze dieren had ik nog nooit gehoord, laat staan dat ik ze vanuit mijn luie campingstoeltje heb kunnen zien.

Kangoeroe paradijs Pebbly Beach.

Eén van de campings die er wat mij betreft uitspringt is die bij Pebbly Beach in de provincie New South Wales. Je bereikt hem  via een 10 kilometer lange onverharde weg. Als het niet te veel geregend heeft kun je de weg prima met een gewone auto berijden, dus geen dure 4 wheel drive nodig hier. De camping zelf is heel basic, maar heeft wel (koude) douches en toiletten. In het gebied kun je uitgebreid wandelen aangezien het in een nationaal park ligt.

peblybeach4

Op deze plek kun je een grote groep kangoeroes vinden die zich geregeld op de grasveldjes naast de tenten en aan het strand laten zien. Ze schijnen op de heetste dagen van het jaar zelfs de zee in te gaan om af te koelen. Tijdens de herfstmaanden is die behoefte er niet. Jammer, het lijkt me wel leuk zo'n badende kangoeroe.

Zo schattig!

Moeders met een kleine babykangoeroe, ofwel "joey",  in de buidel zijn ook zo mooi. De populatie is gezond en er zijn er diverse te bewonderen. De kleine kangoeroe hangt dan vaak uit de buidel en als mama bukt kan hij ook een hapje gras eten. Als ze het zat zijn duiken ze gewoon weer naar binnen en is er slechts een hele dikke bult te zien. Wat een gewicht om mee te sjouwen! Het is haast niet te geloven dat een kangoeroe vlak na zijn geboorte slechts 2 1/2 centimeter lang is met een roze velletje, een soort klein wormpje dus.

pebblybeach2

pebblybeach

Wat ik helemaal gaaf vind om te zien  is het boksen van de jonge mannetjes. Als voorbereiding op hun latere gevechten om de vrouwtjes wordt er getrapt, gedreigd en rondgelopen met gezwollen borstkassen. Ze staan op de staart en trappen naar elkaar, hangen om elkaars nek en er wordt geduwd en getrokken. Het doet niet onder voor een echte bokswedstrijd en ik zit op de eerste rang! Vergis je trouwens niet. Nu is het nog onschuldig maar als het er echt om gaat kan een kangoeroe rake trappen uitdelen met de poten en wil je niet in de weg staan!

De kangoeroes zijn wild maar niet echt schuw. Als je rustig doet kun je behoorlijk dichtbij komen. Tel daar bij op dat er maar een handjevol mensen op de camping staat en dan snap je wel waarom ik hier graag nog eens terug zou komen!

Mocht je nog meer informatie willen over de camping op Pebbly Beach dan kun je die hier vinden:

 Heb jij weleens op zo'n bijzondere plek gekampeerd?

Ben jij ook zo nieuwsgierig naar wat Australië nog meer te bieden heeft? Neem dan zeker eens een kijkje op mijn Australië pagina

Geplaatst in Australië, hotspots, kamperen, Oceanie, overnachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *