Route 66, Oatman

Getting your kicks on route 66 !

Wie heeft er niet gehoord van de route 66, een historische route over de highway 66 die begon in Chicago en helemaal doorliep tot in Santa Monica aan de kust bij Los Angeles. Echt zo'n weg die tot de verbeelding spreekt en waar je zeker een stuk van moet rijden om het ultieme stukje historie zelf eens te ervaren. Wij reden een klein deel tussen Flagstaff en Lake Havasu (in Arizona) en het allerlaatste deel tot (bijna) op de pier van Santa Monica, waar de route eindigt, en "Got our kicks on route 66" .

Route 66 ontstond in 1926 als onderdeel van een groter wegennetwerk en werd al snel dé route voor reizigers die van oost naar west Amerika wilden reizen. Het is zeker niet de oudste of langste route tussen oost en west, maar wel de meest populaire. Dit komt vooral vanwege het feit dat de route het kortst én door het jaar heen te berijden was. De totale route telt zo'n 3940 kilometer en gaat door 8 verschillende staten.  Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona en Californië. In 1985 werd de route 66 officieel opgeheven nadat grote delen van het wegennetwerk inmiddels vervangen waren door grotere, doorgaande routes via de Interstate Highways.

Het ultieme gevoel van vrijheid; route 66

Route 66 staat vooral symbool voor ongelimiteerde vrijheid. De wind in de haren, rijden tot je een ons weegt en prachtige, weidse landschappen om je heen. Geniet van oude dorpjes waar niets verandert lijkt te zijn en stille wegen met rijen brievenbussen van verder gelegen boerderijen. Nog steeds rijden veel toeristen elk jaar een deel van- of de hele route en ervaren net als wij het ultieme gevoel van vrijheid. Ik vertel je graag over een paar plekken die je gezien moet hebben om de sfeer het best te proeven. Wat je ook doet, neem in ieder geval de tijd en stap geregeld uit om rond te kijken.

Flagstaff

Flagstaff is een handige stop als je op weg bent van of naar de Grand Canyon en leent zich prima om even bij te tanken tussen het kamperen door. De hoofdstraat heeft een gezellige vibe, en zijn diverse oude pandjes, mooie muurschilderingen en genoeg tentjes om een lekker hapje te eten of wat te drinken. Wij kozen voor een hapje in de jaren 60 stijl en aten in de Galaxy Diner. NB, helaas is de Galaxy Diner in 2019 gesloten.

route 66l

route 66

route 66k

 

Williams

Williams is klein, maar gezellig. In de zomermaanden is er regelmatig live entertainment op straat en er zijn veel leuke, kleine (souvenir) winkeltjes. Vanuit Williams vertrekt elke dag een trein die je in ruim 2 uur naar de South Rim van de Grand Canyon brengt en eind van de dag weer terugkeert. Natuurlijk kun je ook een nacht (of meer) slapen bij de Grand Canyon en later weer terugkeren in Williams.

route 66

route 66

 

Hackberry

Als je niet oppast rijdt je Hackberry zo voorbij.  Dit voormalig benzinestation is omgetoverd tot een souvenir winkel en klein museum dat helemaal in het teken staat van de route 66 en binnen vind je stellingen vol met posters, oude borden en andere "nick nacks".  Koop een cola, loop even rond en kijk je ogen uit. Vergeet zeker niet om voor je verder rijdt een bezoek te brengen aan het kleinste kamertje van het gebouw!

route 66d

route 66n

route 66a

route 66q

 

 

Oatman

Wat ons betreft de verrassing van de route 66 in Arizona. Als je aan komt rijden is het net of je in een Western film bent beland. Het allerleukst zijn de ezeltjes of Burros, die overgebleven nazaten zijn van voormalige werk ezels en nu de straatjes van het dorpje "bezet" houden. Ook in de woestijn rondom Oatman kun je ze nog tegenkomen, hoe leuk is dat! De fotocamera kan nu echt niet meer stoppen 😉

route 66o

 

route 66c

route 66b

 

Santa Monica

De route 66 eindigt aan de Californische kust in de badplaats Santa Monica, niet ver van Los Angeles. Kinderen vermaken zich kosteloos in de kermisattracties op de Santa Monica Pier en het strand lonkt. Trek die skeelers aan, pak je handdoek in en zie de zon onderzakken in de stille oceaan.....What a way to end the perfect trip!

route 66g

route 66h

 

 

En vergeet niet......

Te stoppen in stadjes als Kingman en Seligman en te genieten van alle andere leuke dingen die je tegenkomt langs de route. Zo zie je regelmatig van die brievenbussen zonder dat er ook maar één huis te bekennen is, oude benzinepompen, oldtimers of bijzondere verkeersborden. Geniet van de stilte voor je je weer in alle drukte van het gewone dagelijkse leven stort,

route 66e

route 66m

route 66s

route 66p

 

 

 

Heb jij weleens een deel van de route 66 gereden?

Lees al mijn blogs over Amerika op deze pagina.

Geplaatst in bucketlist, hotspots, Noord-Amerika, Roadtrips, Things to do, Verenigde Staten.

15 reacties

    • Tussen al die kunst en kitsch zitten best veel lege stukken weg hoor, het is niet zo dat je alleen maar dorpjes en borden tegenkomt. Ik vond die ruimte en leegte ook heel mooi.

  1. Leuke post! Oatman ben ik ook geweest! Heel bijzonder en echt een aanrader. Misschien ga ik volgende maand een tussenstop maken in Flagstaff. Je tip over de diner gaat op mijn lijstje! Bedankt 😀

  2. Wat een fijne foto’s! Die ezel voor het bord is ook prachtig trouwens, past perfect in het plaatje. Leuk om even terug in de tijd te gaan en plaatsjes te bezoeken waar de tijd lijkt te zijn blijven stil staan.

    • Die brievenbussen vind ik ook altijd zo leuk. Ook in de films zie je ze veel, je kunt je die uitgestrektheid en ruimte bijna niet voorstellen als je uit het drukke Nederland komt.

  3. Leuk om te lezen, wij vertrekken maandag naar Las Vegas en gaan dan eerst de parken af. Daarna een stukje route 66 voor we naar Death Valley gaan. Nu nog meer zin in! Ik ga de rest even lezen. Je schrijft boeiend!

    • Wat leuk om te horen, dank voor je compliment! Enne, best wel jaloers hier nu natuurlijk want je bent op reis in een geweldig stukje van onze wereld. Death Valley is één van onze favoriete gebieden maar ook bijvoorbeeld Bryce, Zion, Arches…. Geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *