Bed and Breakfast Botterpot Groesbeek aan de Walk of Wisdom

Hotspot Bed and Breakfast Botterpot Groesbeek

Afgelopen weekend had ik een afspraak met 2 vriendinnen. We combineerden ons sauna bezoek met een nacht slapen en een lekkere wandeling. Omdat we best wel ver uit elkaar wonen gingen we op zoek naar een leuk adresje. We vonden de super knusse Bed and Breakfast Botterpot in Groesbeek. Echt zo'n plek waar je gelijk verliefd op wordt!

 

Het huisje

Als ik het lange erf naar Bed and Breakfast Botterpot op rijd zie ik eerst even niets anders dan weilanden. Dan komt, verscholen achter een paar bomen, het huisje in zicht. Het bijzondere is dat je dit huis helemaal voor jezelf hebt als je bij de B&B boekt. Geen kamer dus in de grote boerderij erachter, maar een geheel eigen plek. Hoe luxe is dat!

Nadat ik de auto heb geparkeerd wordt ik hartelijk ontvangen door gastvrouw Paula. Ze laat me het huisje zien en ik krijg de sleutel. Mijn vriendinnen zijn er inmiddels ook en al snel zijn we aan de klets. Ons gezellige vriendinnenweekend begint goed!

Het huis is geheel in landelijke stijl ingericht. De mooie meubels en kleine details maken het geheel af en er is aan alles gedacht. Er staat een kast vol gezellige boeken, er zijn cd's die je kunt draaien en er ligt volop handige info over de omgeving. We voelen ons al snel helemaal thuis. Ik ben gek op de warme sfeer van de plek. Ik zou hier best wel samen met Frank een week willen blijven. Lekker wandelen en fietsen en dan 's avonds relaxen op ons eigen stekkie.

Jammer dat het nu te koud is. Het lijkt me heerlijk om hier samen te ontbijten!

Op de boerderij

Op het terrein zijn diverse dieren aanwezig. Zo loopt er een aantal kippen met haan en rennen er al knorrend drie schattige varkentjes in een afgesloten weide rond. Ook is er een boomgaard. In het seizoen maken Paula en haar man lekkere jams en sapjes "van eigen gaard".

Het ontbijt bestaat uit kakelverse eieren van de eigen kippen. Vers geperst sap en veel biologische producten staan ook op het menu. De koffie of thee kun je zelf zetten. Elke dag worden er in de ochtend heerlijke verse (Duitse) broodjes gehaald. Hoe verwend kun je zijn?

Er is genoeg te doen rond Groesbeek

Als we de koffie ophebben stappen we in de auto. De sauna van Gochness ligt op een klein kwartiertje rijden van Groesbeek. Het is leuk om een keer in een Duitse sauna te zijn. Een dag en avond heerlijk bijkletsen, zwemmen en eten. We gaan die avond pas laat naar bed.

Wandelen: het Duitse Reichswald, de Jansberg én het Pieterpad

De volgende dag trekken we na het ontbijt de wandelschoenen aan. Paula geeft ons de omschrijving mee van een kortere route in de omgeving. We lopen het pad af en zitten gelijk al buiten het dorp. Via een serie wijngaarden en over de Jansberg komen we aan de rand van het grote Duitse Reichswald. Een plek waar je nog veel meer kunt wandelen dan wij nu doen. Onderweg komen we routebordjes tegen van diverse langere paden, waaronder het Pieterpad.  Jammer dat we niet meer tijd hebben om alles uitgebreid te bekijken.

Ons vriendinnenweekend is geslaagd. We zijn heerlijk verwend en bijgekletst. Als het aan mij ligt kom ik zeker nog eens terug op deze bijzondere plek!

Handig om te weten over Bed & Breakfast Botterpot

 • Ben je enthousiast geworden over Bed & Breakfast Botterpot dan kun je meer informatie vinden op de eigen site. Wil je boeken dan kun je een mail sturen of bellen met Paula.
 • Bed and Breakfast Botterpot is ook te vinden op de site van BedandBreakfast.nl.
 • Verzorg je liever je eigen ontbijt dan kan dat ook. Je mag dan wel onbeperkt gebruik maken van de koffie en thee faciliteiten.
 • Er zijn leenfietsen bij het huisje inbegrepen.
 • Huisdieren zijn welkom. Dit wel in overleg!
 • Bed and Breakfast Botterpot ligt tegen de Duitse grens aan. Denk er dus (eventueel) aan om je paspoort mee te nemen!
 • Wil je net als wij naar de sauna van GochNess? Je vind de sauna op Kranenburger Str. 20 in Goch.
 • Vanuit het huisje kun je perfect wandelen en fietsen. Paula kan je alle info geven die je nodig hebt.
 • Ben je een wijnliefhebber dan kun je terecht bij wijnhoeve de Colonjes. Zij hebben een biologische wijngaard en organiseren (in het seizoen) diverse arrangementen en rondleidingen.
 • Elk jaar zijn er in Groesbeek de Nederlandse wijnfeesten.In 2024 vinden ze plaats op zaterdag 28 en zondag 29 september.
 • Ben je meer van de koffie, bier en/of een hapje? Op loopafstand van Bed & Breakfast Botterpot vind je Boscafé Merlijn.
 • Paula geeft je graag meer info over wat er te doen en beleven is in de regio..

 

Lijkt het jou wat om zelf een keer bij Bed and Breakfast Botterpot te overnachten?

Als je dit adresje leuk vond kijk dan zeker ook naar mijn andere hotspots!

 

 

 

 

 

Geplaatst in Europa, Gelderland, hotspots, Nederland, overnachten, reviews.

10 reacties

 1. Lijkt mij een heerlijke plek! En, fijn dat honden er ook welkom zijn. Het zou heel leuk zijn om samen met onze hond Kim eens te verblijven bij de Botterpot 🙂🙂🐶!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *