Buddha Park Vientiane

Het Buddha Park Vientiane in Laos

Tijdens je backpack trip door Zuidoost-Azië kom je vast wel in Vientiane terecht. Ik zie regelmatig vragen voorbij komen wat je allemaal kunt doen in deze stad. Wij zaten er een paar dagen omdat we er een visum voor Thailand aan gingen vragen en hadden daardoor meer tijd. Op Google vond ik een link van het Buddha Park Vientiane en mijn nieuwsgierigheid werd geprikkeld.

 

Het Buddha Park Vientiane

Luang Pu Bunleua Sulilat was een priester/shaman die het Hindoeïsme met het boeddhisme integreerde. In het jaar 1958 begon hij met de bouw van het  Buddha Park Vientiane (of Wat Xieng Khuan ) dat een kleine 25 kilometer buiten de stad ligt. Het park bevat meer dan 200 religieuze beelden in alle soorten en maten en is makkelijk met een tuk-tuk te bereiken. De beelden zijn niet origineel of oud, maar van hergebruikt beton gemaakt dus als het je puur om de historische waarde gaat hoef je er niet naartoe te gaan.

Buddha Park Vientiane

 

 

Waarom zou ik dan het Buddha Park Vientiane bezoeken?

Gewoon omdat het zo lekker bizar is. Beschouw het Buddha Park Vientiane als een groot openluchtmuseum met een twist. Er zijn meerdere beelden te bewonderen met een enorme omvang waarvan je er diverse kunt beklimmen. Zo is er bijvoorbeeld het drie meter hoge pompoen vormige hoofd dat 3 verdiepingen heeft. Va de mond ga je naar binnen, daarna loop je met de trap naar boven. Van de hel via de aarde naar de hemel. Vanaf de top kun je over het hele park uitkijken.

Buddha Park Vientiane

 

 

De beelden zijn versierd met veel kleine details en allerlei karakters uit de religie die samen voor een kleurrijk geheel zorgen. De naam van het park betekent zoiets als stad van de kracht van de geest.  Na de revolutie van 1975 vluchtte Luang Pu Bunleua Sulilat en stichtte een nieuw park in Nong Khai, Thailand. Sinds die tijd wordt het park door de regering onderhouden en gebruikt als toeristische trekpleister.

Buddha Park Vientiane

 

Buddha Park Vientiane

 

 

Buddha Park Vientiane

 

Hoe kom je er en wat kost het?

Wil je zelf het Buddha Park Vientiane park bezoeken? Vanuit de stad kun je er makkelijk met een tuk-tuk komen. Wij spraken er een paar aan in het centrum van de stad en spraken een prijs af om heen en weer te rijden. Terwijl wij rondliepen bleef onze chauffeur wachten. Een uur of 2 is voldoende om alles rustig te bekijken. Daarna rijd je weer terug naar de stad voor de lunch en heb je wat mij betreft een prima ochtend gehad. Eventueel kun je ook een brommer of fiets huren en zelf die kant uit rijden maar de route is niet echt spannend.

Het park is elke dag open van 08:00 tot 17:00 uur Voor het park betaal je een entreeprijs van ongeveer 5,000 kip (0.5€). Voor het gebruik van de camera betaal je 3,000 kip (0.3€) en om te parkeren 3,000 kip (0.3€). Het park ligt aan de hoofdweg, de Thanon Thadeua, die je ook naar de beroemde Friendship Bridge brengt.

Buddha Park Vientiane

 

Zou het wat voor jou zijn om het Buddha Park Vientiane te bezoeken?

 

Geplaatst in Azie, hotspots, Laos, Things to do.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *