Fietsen op Mallorca met Fred Rompelberg

Fietsen op Mallorca met Fred Rompelberg.

Mallorca staat bij de meeste mensen bekend om de stranden, het goede klimaat en de azuurblauwe zee. Maar Mallorca is veel meer dan strand en zee alleen. De laatste jaren vinden steeds meer liefhebbers van actieve vakanties hun weg naar dit geweldige eiland. Er wordt gegolfd, gewandeld en ook het fietsen op Mallorca wordt steeds populairder. Ik ontdekte waarom Mallorca zich, vooral in het voorjaar, zo uitstekend leent voor een actieve vakantie en ging een middag fietsen met Fred Rompelberg.

Fietsen op Mallorca met Fred Rompelberg

Genieten onder de Mediterraanse zon

De laatste jaren weten steeds meer fietsers de weg naar Mallorca te vinden en inmiddels trekt het eiland jaarlijks ongeveer 50.000 fietstoeristen. Zij genieten van het heerlijke klimaat, het uitgebreide wegennetwerk, de prachtige natuur en de stilte van het achterland. Zodra je de drukke stranden achter je laat is het rustig en in het vroege voorjaar is het weer op Mallorca al heerlijk. Ik was er in het eerste weekend van april en fietste in mijn korte broek met een temperatuur van rond de 23 graden. Echt een perfect tijdstip om na die lange Hollandse winter te genieten van dat zachte voorjaars zonnetje!

citroenen tijdens fietstocht Mallorca met Fred Rompelberg

 

Een fietsvakantie op Mallorca

In de wintermaanden zijn het vooral de echte wielrenners die het zachtere weer gebruiken om te oefenen voordat de grotere tours weer beginnen. Voor de geoefende fietser biedt mallorca uitdagende tochten in bergachtige streek in het westen van het eiland. De zomers zijn warm en lenen zich voor kortere tochten in de vroege uren van de dag. Het beste tijdstip voor de sportieve recreant is het voorjaar, maart, april en mei, wanneer het nog minder druk is, de natuur lekker groen en het weer op haar best. Daarnaast is het in het voorjaar nog niet té druk maar wel gezellig.

Op Mallorca is er een uitgebreid netwerk van fietspaden en meer dan 1000 kilometer aan bewegwijzerde routes. Fietsen kun je op diverse plekken huren maar het is ook mogelijk om een compleet georganiseerde fietsvakantie te boeken. Wil je naast fietsen ook nog andere dingen doen dan is het ook super om, zoals ik deed, een dag met een groep te fietsen.

 

Onze tocht met Fred Rompelberg

Onze gids is Belgische Marc van Fred Rompelberg die ons een prima tocht voorschotelt. Niet iedereen in ons groepje is een fanatiek fietser en er wordt goed rekening gehouden met alle wensen van de deelnemers.  Van te voren hebben we "onze maten" doorgegeven en de fietsen staan al op ons te wachten als we aankomen. Marc vertelt ons het een en ander over het fietsen op Mallorca en na een korte instructie over het schakelen spreken we een paar handgebaren af en stappen op. Een paar bredere straten om het schakelen even te oefenen en daarna gaat het echt beginnen.

Onze tocht deze middag is ruim 35 kilometer en gaat door de omgeving van Llucmajor. Onderweg stoppen we diverse keren om te genieten van leuke dorpjes, het mooie landschap of het maken van een foto. Het fijne van deze regio is dat het slechts licht heuvelachtig is en daardoor prima te doen. De tocht gaat merendeels over rustige wegen en we hoeven niets anders te doen dan te trappen en te genieten.

Fietstour Mallorca met Fred Rompelberg

Fietstour Mallorca met Fred Rompelberg

Fietstour Mallorca met Fred Rompelberg

Fotocredits van deze laatste foto:  Fred Rompelberg Fietsvakanties

Azuurblauw water en een kijkje achter de schermen bij Fred

Het laatste deel van onze fietstocht gaat langs het helderblauwe water van de Middellandse Zee. Ik snap direct wat de grote aantrekkingskracht van deze kust is, wat is het hier prachtig! We stoppen even en staren uit over het water terwijl een eenzame surfer in de verte de lichte golfslag trotseert . Aan de andere kant van de baai zien we de boulevard van Playa de palma al liggen, het eindpunt van onze (mid) dag fietsen op mallorca. We leveren onze fietsen weer af bij Grupotel Taurus Park. Meer dan 600 fietsen staan hier in het indrukwekkende servicecentrum van Fred Rompelberg ter beschikking voor de liefhebber. Na een drankje stappen we weer in de auto die ons terugbrengt naar ons hotel. Wij hebben genoten.

Handig om te weten over fietsen op Mallorca (met Fred Rompelberg).

 • De beste tijd om te fietsen op Mallorca;  het voorjaar (eind februari tot eind mei) en het najaar (2e helft september en oktober).
 • Wij fietsten met Fred Rompelberg fietsvakanties en waren erg tevreden over de service, de fietsen en onze tocht. Fred en zijn team organiseren al meer dan 25 jaar fietsvakanties op mallorca.  Een link naar de site van Fred vind je hier.
 • Fietsen door de regio Llucmajor kan makkelijk vanaf de kust. Meer info over het dorp vind je hier. Onze route was ruim 35 kilometer lang.
 • Wil je een meerdaagse fietstocht maken, fietsen met een groep of fiets je liever wat zwaarder ? Er is heel veel mogelijk. Het team van Fred staat voor je klaar om samen met jou je tocht uit te stippelen.
 • #Ik maakte deze fietstocht op uitnodiging van Fred Rompelberg fietsvakanties. In mijn blogd deel ik altijd mijn eigen mening.

 

 

Meer lezen over Mallorca?

Wil je nog meer tips voor leuke fietstochten? Klik dan eens door naar mijn speciale fiets pagina.

 

Geplaatst in Europa, fietsen, hotspots, Spanje, Things to do.

10 reacties

 1. Wow, 23 graden, had ik dat geweten! Ik maakte begin april een fietstour door Barcelona… in de gietende regen. :-)) Mallorca lijkt me echt wel mooi, ik geef je artikel alvast een plekje in mijn geheugen. 😉

 2. Die heb je snel geschreven! Ik heb net de foto’s pas ingeladen, maar ik ga er ook wat moois van maken. Ik begin maar even met iets anders dan, maar de fietstocht was in elk geval super. En jij hebt die schaapjes dus wel op de foto. 😉

  • Ik was op maandag vrij, dus gelijk aan de slag gegaan met het eerste verhaal. Het is altijd zo leuk om dingen te laten zien waar je enthousiast over bent!

 3. Wat een leuke foto’s weer, vooral die met het geel (de citroenen en bloemen van in het begin van de posts) vind ik echt zo vrolijk eruit knallen! Met 23 graden fietsen lijkt me echt lekker, je waant je echt al in de zomer zo he 🙂

  • Ik vond het echt heerlijk na die lange winter in Nederland. Twee weken geleden bofte ik ook al zo tijdens het weekend aan het South West Coast path. Op naar de zomer!

 4. de foto’s zijn super ik ben in begin februari er ook geweest maar dat was wat te vroeg
  ik ga er zeker wel weer er naar toe maar dan in maart of in het najaar het is een super land ga zo door

 5. In het najaar fietsen is ook leuk! Wel iets duurder dan in het voorjaar geloof ik..
  Ik ben er laatst geweest met Clips, ook een leuke organisatie die alles voor je regelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *