bloesem in de Betuwe

Fietsen en wandelen langs de bloesem in de Betuwe

Afgelopen weekend was ik jarig. Toen Frank mij trakteerde op een weekendje weg wist ik direct wat ik wilde doen, fietsen langs de bloesem in de Betuwe! Al een aantal jaar kijk ik dromerig naar al die mooie plaatjes van de bloesem die in het voorjaar de velden langs de rivieren opsiert en ik wilde het graag een keer met eigen ogen bekijken. We boekten een leuk adresje om te slapen. Daarna laadden de fietsen op de auto en maakten ons op voor een rondje fietsen langs de bloesem!

bloesem in de Betuwe

Bloesem langs de Linge

Ons uitgangspunt voor twee dagen fietsen is het kleine stadje Buren. Buren ligt centraal in de regio ligt en heeft een gezellige, historische binnenstad. Ik had liever iets dichterbij de Linge geslapen maar als je last minute nog wat wilt boeken in de bloesemtijd kun je niet altijd precies meer kiezen wat je wilt. Geen nood; met de auto en fiets binnen handbereik ben je overal zo.

De eerste dag zetten we onze auto neer bij het Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Enspijk. De perfecte start voor een tocht langs de bloesem in de Betuwe. Het weer zit mee en we bedenken zelf een leuke tocht die ons o.a. langs de beroemde Appeldijk, Tricht, Geldermalsen en Deil brengt. Onderweg kunnen we ons hart ophalen aan de mooiste fruitbomen en de camera maakt overuren. De Appeldijk, waar ik me erg op verheugd had, is helaas nog niet in volle bloei maar nog steeds enorm mooi. Ik bedenk me ter plekke dat ik misschien nog wel nog een keer terug wil gaan. Even de vinger aan de pols houden dus! Als laatste steken we weer met het veerpontje over. We zijn snel weer aan de overkant van de Linge waar onze auto wacht.

→Ook leuk: klompenpad Teisterbantpad. Wandelen langs de mooiste boomgaarden en bloesem rond Kerk Avezaath.

bloesem in de Betuwe12

Eettip: restaurant Picasso bij de poort van Buren.

Bloesem in de Betuwe, tocht 2

Op de tweede dag fietsen we vanuit Buren via Erichem, steken het Amsterdam Rijnkanaal over richting Maurik en pakken daarna het fiets en autoveer naar het mooie Wijk bij Duurstede waar we lunchen. Helaas zit het weer op deze tweede dag niet echt mee en wisselen zon, regen en hagel elkaar af. We besluiten na de lunch weer via de kortste route naar huis te fietsen en worden onderweg nog verrast met diverse paartjes broedende ooievaars. 's Avonds pakken we de auto naar Culemborg, ook zo'n leuk stadje, waar we even rondwandelen en een lekker hapje eten.Een mooie afsluiting van ons weekendje fietsen langs de bloesem in de Betuwe.

Ik denk dat foto's hier meer zeggen dan  woorden dus ik neem je graag mee op onze tochten aan de hand van een aantal foto's.

bloesem in de Betuwe

bloesem in de Betuwe

bloesem in de Betuwe

bloesem in de Betuwe3

bloesem in de Betuwe

bloesem in de Betuwe16

bloesem in de Betuwe

bloesem in de Betuwe17

bloesem in de Betuwe

bloesem in de Betuwe15

bloesem in de Betuwe7

bloesem in de Betuwe8

bloesem in de Betuwe10

bloesem in de Betuwe9

bloesem in de Betuwe18

bloesem in de Betuwe11

Fietsen en wandelen langs de bloesem in de Betuwe

  • Als je zelf wilt fietsen of wandelen langs de bloesem in de Betuwe dan kan dat tussen april en mei. De exacte tijd hangt af van het weer en welke bloesem je wilt zien. Het handigst is om je tripje last minute te boeken en goed na te vragen wat de actuele stand van de bloesem is!
  • Fiets langs de mooiste appelbloesem op de Appeldijk.
  • Een mooi gebied om de bloesem in België te bekijken is Haspengouw in Limburgs België.
  • Leuke dorpjes in de regio om te overnachten, een hapje te eten of gewoon even rond te slenteren ; Buren, Culemborg, Wijk bij Duurstede, Tiel en Asperen.
  • Stippel je graag je eigen route uit dan kan dat prima via de fietsknooppunten die de regio aandoen. Een leuke uitgezette tocht kiezen kan ook. In de bloesemtijd kan ik je zeker (een deel van) de Lingeroute aanbevelen die je langs de mooiste plekjes brengt om de bloesem van dichtbij te bekijken!

Wandelen langs de mooiste bloesem, tips voor routes

Heb jij ook zo genoten van de bloesem (in de Betuwe) de afgelopen periode?

Als je dit leuk vond dan vind je het vast ook leuk om de bollenvelden in Nederland te bekijken.

Nederland is een prachtig land. Kijk op deze pagina voor meer mooie plekjes in eigen land!

Geplaatst in Europa, fietsen, fotoblogs, Gelderland, geluksmomentjes, hotspots, Nederland.

10 reacties

  1. Heerlijk al die bloemen! Daar word ik vrolijk van, vooral op een winterse dag als deze 🙂 Mooie foto’s ook, zo zie je maar weer dat Nederland ook heel mooi is!

    • Nederland heeft zo veel mooie dingen. Persoonlijk vind ik het jammer dat je zo afhankelijk bent van hoe het weer is; het is een kwestie van geluk hebben. Zo was april jarenlang bijna de beste maand van het jaar en gisteren lag er op diverse plekken sneeuw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *