Fietsen in Bangkok , weg van het gebaande pad

Als ik in een stad ben vind ik het altijd geweldig leuk om met een local door de stad te fietsen. Je ziet alles dan op een andere manier en komt op plekjes die je zelf niet zo snel zou hebben gevonden. Zo fietste ik bijvoorbeeld al in Parijs, Barcelona, Ho Chi Minh City en vandaag ga ik al voor de tweede keer fietsen in Bangkok.

 

Fietsen in Bangkok met Co van Kessel.

Mijn eerste keer fietsen in Bangkok is alweer een paar jaar geleden. Ik ging op stap met met Co van Kessel. Dit is me zo goed bevallen dat ik nu weer voor deze organisatie heb gekozen. Fietste Co de eerste keer zelf nog mee met ons kleine groepje, vandaag laat hij ons achter in de handen van twee van zijn medewerkers. We starten bij het hotel dat de basis is van zijn bedrijf. In de kelder krijgen we een paar goede fietsen aangemeten, een helm en een flesje water. De tocht begint in Chinatown waar we door smalle straatjes slingeren tussen de winkeltjes en eettentjes door.

fietsen bangkok

 

In eerste instantie zijn we wat onwennig en bang om tegen iemand aan te rijden, maar al snel hebben we de smaak te pakken en zigzaggen we door de levendige drukte. 

Als we Chinatown uit zijn rijden we steeds meer naar de buitenrand van de stad. Onderweg stoppen we voor een lekkere lokale versnapering; wat zoete broodjes en een fris drankje. We vullen onze watervoorraad aan en daar gaan we weer, voornamelijk langs kleinere straten met af en toe een wat grotere weg die we even moeten oversteken. Hierbij worden we nauwlettend in het oog gehouden door onze begeleiders. Over het algemeen is de tocht rustig te noemen zonder noemenswaardig verkeer. Fietsen in Bangkok is echt super leuk!

We passeren diverse tempelterreinen en er wordt het een en ander uitgelegd over het geloof en de gewoontes en gebruiken. We zien echte ambachtswijken, zoals die met auto onderdelen, waar niets wordt weggegooid en alles een tweede leven krijgt. Mooi om te zien.

Fietsen in Bangkok2

 

Het mooiste stuk van de tocht is in het tweede deel. Met de fietsen stappen we in kleine bootjes en worden een kanaal overgezet. Daarna rijden we verder over verhoogde betonnen paadjes langs kleine kanaaltjes en veel houten huizen op palen. Zo kunnen we goed zien hoe het leven aan het water is; mensen doen de was, rijden ons tegemoet met brommertjes, kinderen spelen….. Het is nu wel goed opletten want als je zo’n paadje af rijdt dan land je in het lager gelegen en natte groen. Voor ons Hollanders is dat natuurlijk geen probleem. Af en toe fietsen we over een kleine brug en één enkele keer is het zo smal dat we even een stukje met de fiets aan de hand moeten lopen.

Fietsen in Bangkok3

Wat is het hier groen en rustig. Je hebt echt geen enkel idee dat je hier in een grote stad bent, het geeft meer een “dorp op het platteland” gevoel.

 

Ik ga spontaan zingen, dat doe ik altijd als ik in mijn element ben, en geniet met volle teugen. De tijd vliegt en voor we het weten zijn we bij onze laatste stop en kunnen nog een hapje eten en wat drinken. De meervallen met hun lange snorharen komen al nieuwsgierig aangezwommen  en als we wat stukjes brood in het water gooien is het een gespartel vanjewelste. Meervallen worden hier vaak gevoerd door de Thai zelf, en het eten van de vis zou volgens lokale tradities geluk brengen.

We laden onze fietsen nogmaals op de bootjes en varen via diverse kanalen terug naar de Chao Phraya rivier, de hoofdverkeersader van de stad (over het water gerekend dan). Zo zien we goed hoeveel we zo alles bij elkaar gereden hebben. Co past onderweg zijn routes aan het fietsvermogen van de deelnemers aan en zo hebben wij vandaag een kilometer of 20 afgelegd dankzij alle goede fietsers in het gezelschap. Het is nog een korte rit terug naar het hotel en dan komt er een eind aan een geweldige middag. Wat mij betreft ga ik volgende keer zeker weer fietsen in Bangkok!

 

Handig om te weten over fietsen in Bangkok

Deze tocht hebben we geboekt bij de Nederlandse Co van Kessel via zijn site. Naast Co zijn er ook nog diverse andere mensen die fietstochten in Bangkok organiseren. Co heeft meerdere tochten om uit te kiezen en het eten en drinken op de tochten wordt verzorgd.

 

  • Startpunt: Bij het River Center shopping Center in Chinatown aan de 23 Charoen Krung Road, Soi 24.
  • Niveau: De route is vlak en voor iedere Nederlandse fietser prima te doen, geen speciale conditie nodig.
  • Bijzonderheden: Een fietstocht brengt je op plaatsen waar je anders niet zo makkelijk komt.

 

Als je fietsen in Bangkok leuk vond dan heb je vast ook interesse in fietsen tussen de rijstvelden van Chiang Mai.

Wil je nog meer tips over bruisend Bangkok? Je leest er alles over op mijn blog Bangkok voor beginners!

 

 

 

 

Fietsen in Bangkok

Geplaatst in Azie, backpacken, fietsen, hotspots, Thailand.

5 reacties

  1. Hoi,
    Op de pagina thailandgids vrienden vind je dagelijks een enorme informatie uit Thailand, heb je vragen , reis vragen of andere daar ben je aan het juiste adres

  2. Jaaaaaah super leuk! Wij hebben het ook gedaan. Onze zoon (toen 9 jaar) is destijds wel in het water gevallen. Het pad was een beetje smal maar hij was met de begeleidster ook zo druk aan het kletsen.Gelukkig lag hij op een enorm grote waterlelie. Was wel lachen..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.