Droomplek op het platteland; B&B Justjesoars.

Het afgelopen weekend was ik in nationaal park De Alde Feanen en verkende het gebied vanuit mijn eigen droomplek aan de rand van het park. Midden in de weilanden, net buiten het dorp Oudega, sliep ik 2 nachten in Bed & Breakfast Justjesoars en wat een geweldige plek is dit! Justjesoars betekent vrij vertaald nét even anders en dat is het zeker! Aagje en Henk hebben met veel liefde en geduld een fantastische plek opgebouwd, waar ik me helemaal thuis voel. Ik laat je graag zien waarom Justjesoars mijn hart heeft gestolen en je de plek zeker een keer met eigen ogen moet bekijken!

*Helaas kun je sinds eind 2020 niet meer bij Justjesoars overnachten. Aagje en Henk hebben hun huis verkocht en een nieuwe start gemaakt op een ander plekje.

justjesoars1

Als ik aan kom rijden over de lange oprijlaan komt Aagje me al enthousiast tegemoet. Na een eerste kennismaking breng ik mijn spullen in het huis achter in de tuin en ben op slag verliefd. Uit de voormalige garage hebben Aagje en Henk een fantastisch, sfeervol huis gecreëerd dat voorzien is van alle gemakken. Naast een geweldig uitzicht over de weilanden staat het Lytshûs vol met comfortabele meubels en leuke hebbedingetjes. Aagje is gek op Brocante en heeft een hele verzameling van de meest prachtige spullen. Deels van haar ouders, en deels in de loop der jaren verzameld en opgeknapt. "Weggooien is echt zonde, met een beetje liefde kun je zoveel moois doen met tweedehands spullen" zegt ze vol enthousiasme. Ik ben het helemaal met haar eens!

justjesoars5

justjesoars

justjesoars12

justjesoars2

justjesoars9

 

 

Rust en ruimte

We schuiven aan de uitnodigende tuintafel. Onder het genot van een drankje kletsen we over het ontstaan van Justjesoars en de wens om de rust en ruimte met anderen te delen. Aan de achterzijde van het huis vind je twee terrassen met een geweldig uitzicht over de omringende weilanden. Het gras is gemaaid, koeien scharrelen in de weide en de bomen ruisen. Een plek waar ik dit weekend nog veel tijd door zal brengen. Een beetje mijmeren en genieten van de stilte van het platteland! 's Avonds kijk ik naar boven en zie de sterren aan de hemel. Er is niet veel omgevingslicht en mijn ogen wennen snel aan het donker.

justjesoars3

justjesoars7

 

 

Ruimte voor vrijheid maar ook voor een gesprek...

Naast een B&B kamer in het oude achterhuis en het het Lytshûs staat er in de tuin ook een klein workshop atelier en wordt er hard gewerkt aan het voltooien van een groepsruimte. Aagje heeft haar roots in de ouderenzorg en vanuit die passie ontvangt ze met Henk gasten van over de hele wereld. Er worden workshops gegeven, herinneringen opgehaald en familiedagen georganiseerd en dit alles op een vrijblijvende manier. Er is de ruimte om zelf over het terrein te dwalen, je lekker even terug te trekken of gezellig aan te schuiven en te kletsen. Niets moet, alles mag. Dit is één van de dingen die Justjesoars voor mij zo bijzonder maakt. Ik zwerf met mijn camera door de tuin en geniet van heerlijke ontbijtjes op het terras achter ons huisje.

hashtag-problemen

justjesoars4

justjesoars6

justjesoars11

 

Het weekend gaat té snel voorbij en al veel te vlug moet ik afscheid nemen van Justjesaors. Hoe graag had ik nog wat langer willen blijven om te genieten van de geweldige omgeving, meer te kunnen praten met Aagje en Henk, een leuke workshop te volgen of met een boekje op het terras kunnen zitten. Genoeg redenen om een keer terug te komen, want dat ik terugkom staat vast!

justjesoars10

"Gewoon", op de oprit!

 

Zelf overnachten op dit droomplekje is helaas niet meer mogelijk.

Helaas kun je sinds eind 2020 niet meer bij Justjesoars overnachten. Aagje en Henk hebben hun huis verkocht en een nieuwe start gemaakt op een ander plekje.

 

justjesoars8

 

 

Als je Justjesoars een leuke plek vind kijk dan zeker ook eens op mijn pagina met bijzondere plekjes waar ik overnacht heb voor meer inspiratie.

Ik sliep op uitnodiging van Aagje en Henk in It Lytshûs. In reviews geef ik altijd mijn eerlijke mening.

Geplaatst in Europa, Friesland, hotspots, Nederland, overnachten, reviews.

17 reacties

  1. Lieve Ivonne…jouw footprints zijn verspreid over ons erf. We denken met warme gevoelens terug aan jouw logeren bij ons. Fijn om terug te lezen dat het uitpakt en ervaren wordt door jouw zoals wij hebben bedoelt.
    Oant sjen, tot ziens Aagje en Henk.
    Ps doe je de groetjes aan je nicht….??
    Dag warm fijn mens.

    • Wat fijn om te lezen Aagje, dank voor je lieve woorden. Ik kan echt niets anders dan jullie en jullie prachtige plek aan iedereen aanbevelen! Ik zal Astrid de groeten doen;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.