Brabants genieten bij Boerderijterras Jacobushof.

Afgelopen weekend was ik met mijn oud collega's bij boerderijterras de Jacobushof in Boxtel. Deze omgebouwde rundveestal is één van mijn favoriete plekjes in het Groene Woud. In de sfeervolle boerderij vind je een winkel met landelijke woonaccessoires. Op het terras scharrelen de kippen en poezen en in het café kijk je uit op de koeienstal. Kinderen kunnen in de zandbak spelen, de schapen bekijken of op de tractor zitten. Geheel volgens Brabantse traditie schuif je gezellig aan op één van de vrije plekjes aan de grote tafels binnen of zoekt een tafel op één van de buitenterassen. De koffie met vers appelgebak, slagroom en kaneelijs staan al klaar!

jacobushof4

 

jacobushof7

 

jacobushof2

Ons eigen huisje bij Jacobushof

Natuurlijk kun je ook een tafel reserveren of, zoals in ons geval, zelfs een heel huisje! Knus met z'n allen rond de tafel, voor de liefhebbers een gezellige kat op schoot. Je mag zelf vers hout op de houtkachel gooien om het zaakje lekker warm te houden. We begonnen met een heerlijke lunch van de kaart. Daarna maakten we een stevige wandeling op de Kampina en sloten af met warme chocomel/koffie en wat lekkers. Succes gegarandeerd!

jacobushof9

 

jacobushof11

 

jacobushof16

 

jacobushof

En als je nu geen wandel of fietsliefhebber bent?

Ik ben nu een paar keer bij de Jacobushof geweest en kan het echt iedereen aanbevelen. Zelfs als je niet van wandelen en fietsen houdt is het zo gezellig om even aan te schuiven bij Francien en John. Drink een Brabants biertje of eet een hapje. De menukaart is uitgebreid en bevat naast lekkere broodjes en salades ook heerlijk boerderij ijs, versgebakken wafels en andere hapjes. Daarnaast zijn er geregeld nieuwe seizoensgerechten. Je kunt ook reserveren voor diverse buffetten waaronder een stampot buffet en een zoet/hartig buffet. Ook in het winkeltje met woonaccessoires is het heerlijk rondkijken en ik moet me altijd beheersen om niet met tassen vol spullen naar huis te gaan.

jacobushof3

jacobushof6

jacobushof10

Midden in het Groene Woud

De Jacobushof ligt centraal in de regio en is een geliefd punt voor wandelaars en fietsers om even te stoppen. Ze genieten van de gastvrijheid en het lekkere eten en drinken. Fietsers kunnen vanuit het nabij gelegen fietsknooppunten netwerk een eigen route uitstippelen. Vanaf het terrein starten diverse wandelingen en er is een oplaadpunt voor elektrische fietsen.

jacobushof12

Het Groene Woud beslaat een groot gebied in het midden van Brabant dat zich tussen Eindhoven, Tilburg en 's Hertogenbosch bevind. Het landschap is zeer gevarieerd met bossen, moerassen, vennen, heide en agrarisch populierenlandschap. Het gebied  leent zich uitstekend voor het maken van fiets en wandeltochten. De regio telt diverse natuurgebieden waaronder de ruige heide van de Kampina, de Oisterwijse bossen en vennen en het fraaie Dommeldal waarin de Dommel zich een weg door het landschap slingert. Het Groene Woud is uitgeroepen tot Nationaal Landschap. Naast de bijzondere natuur is men er trots op de eigen streekproducten als honing, aardbeien, asperges, kaas en wijnen en is er zelfs een jaarlijks streekfestival.

jacobushof15

 

Heb jij zelf ook van die leuke hotspots ontdekt die je met mij zou willen delen?

Als je dit leuk vond kan ik je zeker ook een winterse wandeling in het Groene Woud aanbevelen!

Of neem eens een kijkje op mijn blog met de mooiste wandelingen in Brabant!

 

 

 

 

 

 

Geplaatst in Brabant, eating, Europa, hotspots, Nederland, reviews, wandelen in Brabant, Wandelen in Europa, Wandelen in Nederland.

6 reacties

  1. Ik wist helemaal niet da de Kampina bij het Groene Woud hoort, haha! Leuk om te weten. En leuke tip voor in Boxtel, waar we nog wel regelmatig komen omdat familie en vrienden van Remco er nog steeds wonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *