tolvignet Hongarije

Goed voorbereid op pad: het tolvignet Hongarije.

Ga je binnenkort naar Hongarije of rijd je door het land heen op weg naar een andere bestemming? Houd er dan rekening mee dat voor het gebruik van de meeste snelwegen een tolvignet nodig is. In dit artikel lees je alles over het vignet voor Hongarije.

Tol in Hongarije

Voor het rijden op de snelwegen in Hongarije is een tolvignet verplicht. Hongarije maakt gebruik van het digitale autowegenvignet, het e-matrica. Deze is gekoppeld aan je kenteken en daardoor hoef je niets meer op je voorruit te plakken. Controle vindt plaats via het kenteken, het bewijs van aanschaf bewaar je zelf. Afhankelijk van het categorie van je voertuig en de duur van de geldigheid van het vignet betaal je een bedrag.

Ben je slechts op doorreis dan is het kleinste vignet voldoende. Hier kun je maximaal 10 dagen mee reizen. Ga je op vakantie in het land zelf of reis je meerdere keren door Hongarije (bijvoorbeeld op de heen- en terugreis) dan is het wellicht handig een vignet voor een maand aan te schaffen.  Voor wie er meerdere malen naar Hongarije reis is er ook een jaarvignet. Deze is geldig van 1 januari t/m 31 januari van het jaar erop.

Let er bij het aanschaffen op dat je kenteken goed vermeld is. Wie een onjuist of geen vignet heeft riskeert een behoorlijke boete. Aangeraden wordt om je aanschafbewijs minimaal een jaar te bewaren.

 

Hoe kom ik aan het tolvignet Hongarije?

Tegenwoordig kun je het vignet voor Hongarije niet meer ter plekke aanschaffen en ben je aangewezen op online aankoop. Dit kan via deze Hongaarse (Engelstalig) site. Vind je het fijner om je aankoop bij een Nederlandse organisatie te doen dan kun je het Vignet voor Hongarije ook bestellen via diverse sites, bijvoorbeeld via wegenvignetten.nl

Het digitaal aanschaffen van het vignet Hongarije kost slechts enkele minuten tijd. Op de site wordt je in een paar stappen door de aanvraag heengeleid. Je geeft aan welk vignet je wenst, wat je kenteken is en op welke data je Hongarije gaat bezoeken. De betaling doe je via iDeal, Visa, MasterCard, American Express of PayPal en voor 16:00 uur besteld is de volgende (werk) dag binnen. Zo makkelijk is het.

boedapest

 

Geplaatst in Hongarije, visum en reisbenodigheden.

2 reacties

  1. Een tolvignet voor Hongarije is geen luxe. De gewone wegen zijn erbarmelijk slecht. Putten/kuilen zijn een normaal beeld. Toch rijden Hongaren erover alsof het een Nederlandse snelweg is.
    Ook in de steden zijn de wegen van slechte kwaliteit.
    Er wordt wel hard gewerkt om de gewone wegen te asfalteren. Maar ik denk dat het nog tientallen jaren duurt voordat alles verbeterd is.

    Een tolvignet kun je bij een benzinestation kopen. Maar omdat je de taal niet spreekt en zij geen Engels, is het verstandiger om van te voren te boeken.
    Ik ben van België naar Roemenië gereisd. Dan reis je door Duitsland, Oostenrijk en Hongarije. Je kan ook via Tsjechië, Slowakije en Polen reizen als je tolvrij wil reizen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *