Antigua Guatemala met de Fuego vulkaan die uitbarst

 

Guatemala is een enorm gevarieerd land. Je vind er één van de mooiste meren van Midden-Amerika, tropisch regenwoud, de prachtige kalkterrassen van Semuc Champey en reusachtige (uitgedoofde) vulkanen. De steden en dorpen zijn kleurrijk en wat dacht je van de Mayatempels bij Tikal? Voor actieve reizigers zijn er vulkanen om te wandelen en rivieren om in te zwemmen. Of je nu van cultuur houdt of van natuur er is voor iedereen genoeg te beleven.

Je ziet het meest van het land door met de openbare (chicken) bus te reizen. Trek naast het bezoeken van de hoogtepunten ook zeker tijd uit voor een route van het gebaande pad. In een kleine anderhalve week krijg je een heel andere indruk van het land en haar inwoners. Het kost je wat meer moeite om er te komen, maar is het de moeite helemaal waard.

Lees mijn blogs over onze reis door Guatemala. Heb je nog vragen? Reageer dan onder één van de blogs of stuur me een mail.

 

tempels van Tikal in Guatemala uitzicht

De Maya tempels van Tikal bezoeken

Tijdens je reis door Guatemala mag een bezoek aan de Maya tempels van Tikal zeker niet ontbreken. Midden in de enorme jungle van Petén vind […]