zonsopgang Friesland, Friese Wouden

Overnachten op het Friese platteland; B&B Noordermeer landelijk verblijf

Een paar dagen overnachten op het Friese platteland. Na een dag buiten voldaan in slaap vallen onder een dik dekbed. Door het dakraam de sterrenhemel bewonderen. In de vroege uurtjes op zoek gaan naar reetjes en daarna aanschuiven aan een rijk gevulde ontbijttafel. Het kan allemaal bij B&B Noordermeer landelijk verblijf in de Friese Wouden. Klinkt goed? Lees alles over mijn ervaring op dit bijzondere plekje. 

Warme deken

Het is al donker als ik na een lange rit eindelijk de oprit naar B&B Noordermeer landelijk verblijf op kom rijden. Mijn bedoeling was om eerder aan te komen, maar door een nieuwe rondweg en een falende routeplanner was het even zoeken. Dat is dan gelijk de keerzijde van overnachten op het Friese platteland. Mijn overnachtingsadresje ligt een paar kilometer buiten het dorp Burgum aan een klein landweggetje. Heerlijk rustig, maar in dit geval net even iets té verstopt. Als ik de hoek omdraai en de auto parkeer komt Gerbrich al aangelopen. "Ik maakte me al zorgen" vertelt ze me, "fijn dat je er bent".  Gerbrich helpt me om mijn tassen naar binnen te sjouwen waar de koffie met echte Friese Oranjekoek al staat te wachten.

Warm welkom B&B Noordermeer landelijk verblijf

Veel te laat naar bed

Binnen no time zitten we gezellig te kletsen. Gerbrich's man is ook net klaar met werken en samen hebben we heel wat te bespreken. Voor mij is het niet de eerste keer dat ik in Friesland kom. Elke keer ben ik weer onder de indruk van het enthousiasme en de gedrevenheid van "de Friezen" en hun liefde voor hun eigen stukje op de aardbol. We kletsen over reizen, het buitenleven, alle plannen die er zijn voor de B&B en natuurlijk gaat ons gesprek ook over Friesland. Ik heb een druk schema met veel leuke plannen en eigenlijk ga ik véél te laat naar bed. Gezelligheid kent geen tijd....

Mijn kamer

In het achterhuis is er een prachtige, ruime kamer gemaakt. Ik klim de trap op naar boven en loop naar binnen.Wat een gezellige plek is het geworden. Een verse bos bloemen op de tafel, heerlijke luie stoel, zachte kussentjes op het bed en een eigen zitje. "Zet net zoveel thee of koffie als je wilt hoor, het staat ervoor. En als het op is geef je maar een gil".  Daar heb ik op dit late tijdstip geen behoefte meer aan, maar het grote bed lonkt wel. Als ik de gordijnen van het dakraam open laat kan ik 's nachts naar de sterren staren en 's morgens genieten van het eerste ochtendlicht. De stilte is heerlijk en, sterren of niet, ik val als een blok in slaap.

Bed and Breakfast Noordermeer Friesland

Bed and Breakfast Noordermeer

Bed and Breakfast Noordermeer

Een goede start

Net als iedere vakantieganger verheug ik me altijd enorm op het ontbijt. En wat voor ontbijt is het. Verse koffie en een hele tafel vol met biologische en streekproducten. Er is verse karnemelk van de buren, lekkere kaas, eitjes van de eigen kippen en er liggen zelfs gele frambozen. Die heb ik nog nooit gezien. Zoals wel vaker het geval is is het ontbijt weer veel te uitgebreid voor één persoon. Of alles naar wens is vraagt Gerbrich, hoe kan ik hier nog klachten over hebben? Gisterenavond vertelde ze mij over de plannen om in het achterhuis een keukentje te maken. Zo kan je als gast eventueel ook nog een lekker eitje bakken of andere dingen klaarmaken. Het moet niet gekker worden, wat een verwennerij.

ontbijt B&B Noordermeer landelijk verblijf

B&Bontbijt Noordermeer landelijk verblijf

Overnachten op het Friese platteland; op zoek naar reeën

Op de tweede ochtend sta ik voor dag en dauw op en loop achter de boerderij een graspad op tussen de velden. Als je wilt kun je het pad helemaal tot in Burgum volgen, maar ik loop er een deel van. Gerbrich heeft me enthousiast gemaakt met haar verhalen over reeën die je vaak in de velden ziet. Helaas zie ik er geen tijdens mijn wandeling, maar de ontwakende natuur en mistflarden boven de velden zijn ook heel bijzonder. Vanuit je bed zo de natuur in, één van die speciale dingen van het overnachten op het Friese platteland.

Al veel te snel is het tijd om afscheid te nemen. Nog een lekker ontbijt en dan staat er al weer dag vol leuke dingen op het programma. Ik stap in de auto en bedenk wat een geluksvogel ik toch ben. Dag Friesland, Oant Sjen!

→Tip: op deze pagina vind je nog meer fijne overnachtingsadresjes.

overnachten op het Friese platteland

overnachten op het Friese platteland

overnachten op het Friese platteland

Bed and Breakfast Noordermeer Friesland

Wil je zelf ook een keer slapen op deze bijzondere plek? Je vind alles wat je nodig hebt op de eigen site.

Bed and Breakfast Noordermeer Friesland

*Ik sliep bij Noordermeer landelijk verblijf op uitnodiging tijdens mijn persweekend in de Friese Wouden. In mijn review geef ik, zoals altijd, mijn eerlijke mening.

Nog geen idee wat je allemaal wilt doen in de Friese Wouden?  Wat dacht je van wandelen en genieten van lekker eten tijdens een Foodwalk.

Geplaatst in Europa, Friesland, hotspots, Nederland, overnachten, reviews.

9 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *