Foodwalk Buitenpost Kollum

Ik wist het al een tijdje, maar het geheim is uitgelekt. Friesland staat in 2018 op de derde plek van de meest onderschatte reisbestemmingen volgens de bekende reisgids Lonely Planet. De hoogste notering ooit voor een Nederlandse bestemming in de top 10 Best in Europe Een site die vooral bedoeld is voor reizigers die het massatoerisme willen mijden. Niet verwonderlijk met prachtige steden als Leeuwarden die haar rol als culturele hoofdstad van Europa helemaal waarmaakt. Ook de Nederlandse Waddeneilanden, waaronder maar liefst 4 Friese!, zijn al jaren één van de bekende trekpleisters van onze noordelijke provinciën.

fietsen met kinderen op Ameland

Maar er is nog zo veel meer te zien en vooral te doen in deze provincie. Ik ontdekte de afgelopen jaren Friesland als outdoorbestemming. Vol met prachtige natuur waarin je je even helemaal terug kunt trekken en tot rust kunt komen. Al fietsend en wandelend kom je langs kleine dorpjes vol historie, uitgestrekte weilanden en kleinschalige bosgebieden. Watersportliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan de Friese meren en rivieren.

Vul dit aan met de Friezen zelf; warm, gedreven en gastvrij. Genoeg redenen om deze "echte verborgen parel" zelf een keer te gaan ontdekken.

 

 

stadswandeling Dokkum

Stadswandeling door Dokkum

Uitwaaien op Ameland deed ik al regelmatig maar het vaste land van Friesland had ik nog nooit bezocht, tot recentelijk. Samen met een groep bloggers […]

Waddenkust bij Moddergat Friesland

Waddenpracht in Moddergat, Friesland.

Afgelopen weekend was ik in Friesland en bekeek daar het voor mij nog totaal onbekende gebied rondom het Lauwersmeer. Een heel mooi stukje Nederland waar […]