Frankrijk

Frankrijk pagina Myfootprints

Frankrijk is een enorm gevarieerd land waar ik in mijn jeugd al graag kampeerde en genoot van zonovergoten dagen en zwoele avonden. Elke zomer bezochten we een nieuwe regio en gingen op stap om de mooiste plekken te verkennen. En om te struinen over een lokale markt, altijd een feestje! Ik ben fan van de natuur én de sfeervolle dorpen en steden in la douce France.

Of je nu een cultuur of natuurliefhebber bent Frankrijk heeft de vakantieganger van alles te bieden. Van relaxen op goudgele stranden tot outdoor avonturen in de hoge bergen met mooie fiets- en wandelpaden, klaterende beekjes en eindeloze vergezichten. Van zonovergoten wijngaarden tot velden vol zonnebloemen en heerlijk geurende lavendel. Waar gaat jouw volgende vakantie in Frankrijk naartoe?

Boek een unieke vakantie in Frankrijk,  je vliegtickets, je overnachting en krijg tips voor auto huren in Frankrijk.

Blogs en verhalen over Frankrijk

Wat zijn de mooiste regio's in Frankrijk?

Eén van mijn favoriete regio's in Frankrijk is de Provence. Hier worden kleine, historische stadjes afgewisseld met gele zonnebloemen en paarse lavendelvelden. Een regio om te relaxen, boodschappen te doen op een lokale markt en te genieten van het goede leven. En wordt het je te heet dan zijn het heldere water en witte strand van de Côte d'Azur nooit ver weg.

Ben je gek op de bergen? Trek dan naar de Franse Pyreneeën of de Franse Alpen. Hier maak je mooie wandelingen tussen hoge bergtoppen, langs klaterende beekjes en bergmeren. Tip: rijd dwars door de Franse Alpen over de Route Des Grandes Alpes, een adembenemende autoroute van het meer van Genève tot aan de Middellandse zee.

De mooiste kustregio van Frankrijk is die van Bretagne, de meest westelijk gelegen regio. In het noorden en westen van Bretagne vind er de meest prachtige stranden en een ruige, gevarieerde rotskust. Liefhebbers van een stevige wandeling lopen de GR 34 of Sentier des Douaniers, Deze langeafstandswandeling volgt de Bretonse kust tussen Mont Saint-Michel en Saint Nazaire.

De milieusticker voor Frankrijk

Reis je binnenkort naar Frankrijk? In en om steeds meer steden in Frankrijk heb je een milieusticker nodig. In dit handige blog lees je alles over de verschillende milieuzones, de milieusticker voor Parijs en waar je het vignet Frankrijk zelf kunt aanvragen.

Wat is de beste reistijd voor je vakantie?

De beste reistijd voor een vakantie in Frankrijk is grofweg van april t/m oktober.

In de zomermaanden kan het erg heet zijn in Frankrijk maar er zijn genoeg mooie regio's en stranden om aan de warmte te ontsnappen. Houd er dan wel rekening mee dat de Fransen in augustus vakantie hebben en massaal naar de kust trekken. Een bezoek aan Parijs is het hele jaar door leuk.

Fijne reisgidsen voor je vakantie in Frankrijk: