het noorden van het Gardameer, Lago di Tenno

De mooiste plekken van Garda Trentino, een fotoblog

Gisterenavond kwamen we terug van een heerlijke vakantie in Italië en Kroatië. Wat hebben we weer ontzettend veel mooie dingen gezien tijdens deze 3 weken.  In Italië verkenden we een week lang het gebied rondom Riva del Garda, in het noorden van het Gardameer. Een regio die bij uitstek geschikt is voor de outdoor en natuurliefhebbers onder jullie. De komende weken ga ik je natuurlijk veel meer laten zien van deze mooie regio. Vandaag krijg je alvast voorproefje in dit fotoblog met een aantal van de mooiste plekken van Garda Trentino.

Terug naar het Gardameer....

Het was niet de eerste keer dat we bij het Gardameer waren. Een paar jaar geleden kampeerden we een week bij Lazise en verkenden per fiets en te voet de zuidelijke kant van het meer. Omdat we het gebied met Toscane wilden combineren bleef het ook die keer bij een week. Een trip die naar meer smaakte. Toen ik in het voorjaar een weekje in een hotel won met een wedstrijd van Ecktiv Magazine was ik dolgelukkig. We prikten juni als datum, en de week werd vastgelegd.

We sliepen in Riva del Garda, dat in het uiterste noorden van het meer ligt. Riva is de perfecte uitvalsbasis om de mooiste plekken van Garda Trentino te verkennen. Een regio vol hoge bergen met alpenweides, diverse meren en oude, kleurrijke dorpjes. We maakten twee gave bergwandelingen, pakten een dag de fiets en aten in diverse prima restaurantjes. Wat mij betreft is dit een regio om op je verlanglijst te zetten. Kijk maar eens even naar dit overzicht van de mooiste plekken van Garda Trentino.

de mooiste plekken van Garda Trentino, Tenno lake

 

Riva del garda

 

de mooiste plekken van Garda Trentino

 

Garda Trentino

 

Garda Trentino

 

Garda Trentino

 

Garda Trentino

 

Garda Trentino, Gardameer

 

Monte Altissimo

 

Garda Trentino, vlinder

 

Garda Trentino

 

Garda Lake by night

 

Garda Trentino

 

Garda Trentino

 

Garda Trentino

 

Garda Trentino

 

 

 

En, heb ik je al overgehaald om zelf de regio een keer te gaan bekijken?

Stay tuned voor meer verhalen over de mooiste plekken van Garda Trentino!

 

Houd je van wandelen dan is de ultieme Monte Baldo wandeling, aan de oostkant, vast ook iets voor jou!

 

 

Geplaatst in Europa, fotoblogs, fotografie, Italië.

31 reacties

 1. Zeker overtuigd seg, het ziet er prachtig uit. Ik ben nog nooit eerder bij een van de beroemde meren in Italië geweest maar daar moet ik eens werk van maken zie ik. 🙂

  • Ja, echt een keer doen Lotte. Ik vond het er super mooi en wil zeker nog een derde keer die kant op. Het Ledromeer ligt er ook vlakbij (we zagen het liggen vanaf de bergen) en dat schijnt ook erg mooi te zijn. Nog genoeg te ontdekken.

 2. Ik weet dat het daar rond de meren een heel mooi gebied is, waar heel veel Nederlanders jaarlijks naartoe gaan, vooral om te kamperen, maar ik ben er zelf nog nooit geweest. Ik wil het nog wel graag een keer zien.

 3. Het Noorden van het Gardameer vond ik geweldig en deze foto’s sporen mij alleen maar meer aan om eens terug te gaan. Ik verbleef daar lang geleden ook een week, maar toen maakte ik nog niet zoveel wandeltochten. Ik heb toen wel gefietst langs het meer en diverse dorpjes. Ook erg leuk. Echt prachtige foto’s heb je gemaakt! De natuur is daar zo ongelofelijk mooi <3

 4. Zelf vonden wij de ruige Noordkant van het Gardameer rondom Riva del Garda de mooiste plek aan het meer. Ik heb onwijs genoten van de foto’s die ik steeds van je zag langs komen en dit blog doet er nog een schepje bovenop. Ik denk dat we ook eens terug moeten die kant op!!

  • Het kan inderdaad druk zijn aan het Gardameer. Vooral de weg langs het meer kan dan op z’n tijd aardig “verstopt” zijn. Een fiets huren is dan een goede optie en langs het meer is het vlak fietsen.
   Het noorden, als in de regio Garda Trentino waar ik deze keer was, is een stuk rustiger dan het zuiden. Er zijn hier ook meer mogelijkheden om wat meer van het meer af te gaan en het wordt dan steeds rustiger. Ik heb het meer zelf nooit in de zomervakantie bezocht maar net ervoor of net erna. Voor mensen die kunnen kiezen raad ik dit aan.

  • Dit zijn allemaal plaatjes uit de regio Garda Trentino, aan de noordkant van het meer. Je zit er verbazingwekkend snel in de bergen. Echt een mooi stuk van Italië.

 5. Wat een prachtige foto’s Ivonne! De kleuren zijn echt spetterend, en de foto van de vlinder vind ik heel mooi. Het gebied trekt mij enorm aan. Bergen, oude stadjes en veel natuur. Weer iets voor het lijstje.

 6. Het Gardameer blijft een mooie locatie. We zijn er als kinderen wel eens geweest. In gezwommen en de omgeving ontdekt. Alleen is het jammer dat er zoveel Nederlands op vakantie gaan, haha.

  • Nederlanders, je ontkomt er niet aan op vakantie hé, wij zijn nu eenmaal een reislustig volkje ;). Wij kwamen nu, in juni en in het noorden, niet zo veel Nederlanders tegen. De vorige keer (september in het zuiden) waren er meer.

 7. Wat een heerlijke plaatjes! Het doet me denken aan onze trip in de Dolomieten. Is het in dit gebied wel meer Italiaans? Aan de foto’s te zien wel! Ik hoor al jarenlang zoveel enthousiaste mensen over het Gardameer en ik zie er mooie foto’s van. Ik wil er zelf ook zeker eens naartoe!

  • Ik denk dat je dit wel echt Italiaans kunt noemen. Het doet mij ook wel aan de Dolomieten denken. Ook zo’n plek waar ik graag nog eens terug wil keren om lekker die bergen in te gaan! Het noorden van het Gardameer spreekt me meer aan dan het zuiden en is volgens mij ook iets rustiger/minder toeristisch.

 8. Ja, je hebt me helemaal ingepakt hoor met je prachtige foto’s! Wij zaten ooit een weekje aan het Ledromeer, vlakbij het Gardameer, en willen zeker nog een keertje terug naar deze regio. Toevallig staat Italië op dit moment bovenaan voor volgend jaar, dus wie weet!

  • Dan ben ik straks (ook) wel benieuwd naar jouw verhalen over het Ledromeer. Garda Trentino is echt een mooie regio en in juni niet té maar wel gezellig druk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *