stuifzand in de Loonse en Drunense duinen

Stuifzand in de Loonse en Drunense duinen.

Fotograferen is al jaren mijn grote passie. Het liefst fotografeer ik mensen en natuur . Er is niets mooiers dan thuis al deze dierbare herinneringen nog eens te kunnen bekijken en het gevoel van het moment er weer bij te krijgen. Ik ben geduldig, maar tijdens mijn reizen ben ik niet diegene die uren op een plekje ligt en wacht op het perfecte moment. Mijn camera is goed, maar ik heb geen heel arsenaal aan extra spullen bij me. Zo ontstaan de spontane foto's waar ik jaren later nog steeds van geniet.

Iedere maand kies ik een foto uit waar ik een bijzondere herinnering aan heb.

September 2018, de Loonse en Drunense duinen.

Ik ontdekte dit prachtige gebied in het hartje van Brabant een jaar of 10 geleden. Op dat moment kwamen we net terug van onze emigratie uit de Verenigde Staten en huurden we tijdelijk een huis in de buurt van Den Bosch. Sinds die tijd komen we er graag om te wandelen of te fietsen. Er zijn eindeloos veel wandel en fietsmogelijkheden en het park is ook geliefd onder honden- en paardenliefhebbers. Starten doe je bij één van de vele fijne restaurants en Brabantse natuurpoorten die het gebied rijk is. Je kunt er vrij wandelen en fietsen of zelf een route uitstippelen via de knooppunten.

Het gebied van de Loonse en Drunense duinen wordt ook weleens de Brabantse Sahara genoemd en heeft dertig vierkante kilometer stuifzand dat nog steeds vrij rond kan waaien. Daardoor ziet het gebied er elke keer weer een beetje anders uit, een stukje nieuwe natuur in de maak!

stuifzand in de Loonse en Drunense duinen

Ben je net als wij gek op stuifzandgebieden? Lees dan dit uitgebreide bericht!

Ook leuk:

Wandelen in de Bedafse Bergen bij Uden (Brabant)

Wandelen door de Belgische Sahara (bij Lommel)

 

Bekijk alle foto's van de maand op de speciale pagina!

 

Geplaatst in Brabant, Foto van de maand, fotografie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *