De foto van de maand; zwarte beer in Yellowstone

De Foto van de maand.

Fotograferen is al jaren mijn grote passie. Het liefst fotografeer ik mensen en natuur . Er is niets mooiers dan thuis al deze dierbare herinneringen nog eens te kunnen bekijken en het gevoel van het moment er weer bij te krijgen. Ik ben geduldig, maar tijdens mijn reizen ben ik niet diegene die uren op een plekje ligt en wacht op het perfecte moment. Mijn camera is goed, maar ik heb geen heel arsenaal aan extra spullen bij me. Zo ontstaan de spontane foto's waar ik jaren later nog steeds van geniet.

Iedere maand kies ik een foto uit waar ik een bijzondere herinnering aan heb.

Augustus 2016

Tijdens onze reis door het westen van Amerika waren we meerdere malen in parken waar beren voorkomen. Aan het eind van onze eerste dag in Yellowstone  besloten we om een achteraf weggetje te rijden, op zoek naar wildlife, en hoopten nu eindelijk een beer te kunnen zien. Terwijl we al een tijd over het stille zandpad hobbelden zagen we voor ons een auto stilstaan. Het gezin had net een zwarte beer gezien die in de verte op zoek was naar eten, maar nu al weer een tijd verdwenen was. We zetten de auto langs de kant van het pad en speurden mee. De spanning steeg toen er na een tijd een kleine zwarte berensnuit uit de bosjes tevoorschijn kwam. We stapten uit onze auto's en liepen met z'n zessen de  naastgelegen heuvel op en zagen tot ons genoegen de beer steeds dichterbij komen.  Wat was het spannend om eindelijk oog in ook te staan met een zwarte beer in Yellowstone! Langzaamaan gingen we naar achteren en stapten in de auto, eerst nog met de ramen open en verrekijkers en camera's uit het raam, later met de ramen dicht. Na een aantal minuten besloot de beer dat het genoeg was en verdween met een klein drafje in de bosjes. We konden alle zes niets meer dan van oor tot oor grijnzen, wat een ontmoeting!

zwarte beer in Yellowstone foto van de maand augustus 2106

 

Wat is er mooier dan een dier te ontmoeten in zijn eigen habitat, onze reis kon niet meer stuk!  Heb jij ook weleens zo'n bijzondere ontmoeting met wildlife gehad?

 

Neem ook zeker eens een kijkje op mijn foto van de maand pagina. Daar vind je elke maand één van mijn mooiste foto's van onze reizen!

 

 

delen is lief
Geplaatst in Foto van de maand, Noord-Amerika, UNESCO Werelderfgoed, Verenigde Staten.

12 reacties

  1. Heel gaaf Ivonne! Soms moet je geluk hebben en kun je genieten van dit soort schitterende ontmoetingen. Een beer spotten in zijn natuurlijke omgeving blijft bijzonder. Ik zag ze verleden jaar in West Canada en ik hoop ze dit najaar ook in het Oosten weer te spotten, ook al is de kans om er daar een te zien wel minder groot.

    • Wij zagen ook zwarte beren in Canada, op Vancouver Island, maar dat is al weer een tijd geleden. Het blijft, zelfs na veel speurwerk en ergens op de juiste tijd zijn, een kwestie van geluk hebben. Niets gaver dan een close encounter! Ik ben benieuwd wat je in het oosten van Canada gaat aantreffen.

  2. Geweldig! Niet alleen een prachtige foto, maar ook een moment dat me zó bijzonder lijkt. Zoals je zegt: een wild dier in zijn eigen habitat is het mooiste om te zien. Ik hoop er altijd op, maar het gebeurt bijna nooit.

  3. Oh wow! Wat gaaf Ivonne, lijkt me zo’n magisch moment dat je die beer dan ziet en dat hij steeds dichterbij komt. Ik weet nog zo goed dat we de eerste keer wild zagen in Zuid-Afrika. Mooie ervaringen!

    • Jazeker! Hij kwam in de verte tevoorschijn en scharrelde steeds dichterbij. Buiten de auto blijven staan kon na een tijd echt niet meer. Echt spannend zo’n ontmoeting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.