De foto van de maand; zwarte beer in Yellowstone

Yellowstone National Park is één van de tofste Amerikaanse parken voor het spotten van wildlife. We zagen er wolven, Coyote's, grondeekhoorns, wezels en een overvloed aan bizons. Ook stonden we oog in oog met de zwarte beer in Yellowstone.

Zwarte beer in Yellowstone

Tijdens onze reis door het westen van Amerika waren we meerdere malen in parken waar beren voorkomen. We stopten onze spullen in speciale bearboxes en wandelden met hoopvolle verwachtingen en een beetje zenuwachtig over tientallen wandelpaden. Helaas spotten we weinig beren en dan ook nog vanuit de verte.

Aan het eind van onze eerste dag in Yellowstone besloten we om een achteraf weggetje te rijden, op zoek naar wildlife. Ik had gelezen dat er regelmatig zwarte beren in dit deel van het park te vinden waren en we hoopten nu eindelijk een beer van dichtbij te kunnen zien.

Terwijl we al een tijd over het stille zandpad hobbelden zagen we voor ons een auto stilstaan. Het gezin had net een zwarte beer gezien die in de verte op zoek was naar eten, maar nu al weer een tijd verdwenen was. We zetten de auto langs de kant van het pad en speurden mee.

Een kleine beren snuit

De spanning steeg toen er na een tijd een kleine zwarte beren snuit uit de bosjes tevoorschijn kwam. We stapten uit onze auto's en liepen met z'n zessen de naastgelegen heuvel op en zagen tot ons genoegen de beer steeds dichterbij komen.  Wat was het spannend om eindelijk oog in ook te staan met een zwarte beer in Yellowstone! Langzaamaan gingen we naar achteren en stapten in de auto, eerst nog met de ramen open en verrekijkers en camera's uit het raam, later met de ramen dicht.

Na een aantal minuten kwam er nog een derde auto aan en besloot de beer dat het genoeg was.  Hij verdween met een klein drafje in de bosjes en liet ons achter met een grijns  dan van oor tot oor. Wat een ontmoeting!

Meer lezen over (wildlife in) Yellowstone National Park :

zwarte beer in Yellowstone foto van de maand augustus 2106

 

Wat is er mooier dan een dier te ontmoeten in zijn eigen habitat, onze reis kon niet meer stuk!  Heb jij ook weleens zo'n bijzondere ontmoeting met wildlife gehad?

Neem ook zeker eens een kijkje op mijn foto van de maand pagina. Daar vind je elke maand één van mijn mooiste foto's van onze reizen!

Geplaatst in Foto van de maand, Noord-Amerika, UNESCO Werelderfgoed, Verenigde Staten.

12 reacties

  1. Heel gaaf Ivonne! Soms moet je geluk hebben en kun je genieten van dit soort schitterende ontmoetingen. Een beer spotten in zijn natuurlijke omgeving blijft bijzonder. Ik zag ze verleden jaar in West Canada en ik hoop ze dit najaar ook in het Oosten weer te spotten, ook al is de kans om er daar een te zien wel minder groot.

    • Wij zagen ook zwarte beren in Canada, op Vancouver Island, maar dat is al weer een tijd geleden. Het blijft, zelfs na veel speurwerk en ergens op de juiste tijd zijn, een kwestie van geluk hebben. Niets gaver dan een close encounter! Ik ben benieuwd wat je in het oosten van Canada gaat aantreffen.

  2. Geweldig! Niet alleen een prachtige foto, maar ook een moment dat me zó bijzonder lijkt. Zoals je zegt: een wild dier in zijn eigen habitat is het mooiste om te zien. Ik hoop er altijd op, maar het gebeurt bijna nooit.

  3. Oh wow! Wat gaaf Ivonne, lijkt me zo’n magisch moment dat je die beer dan ziet en dat hij steeds dichterbij komt. Ik weet nog zo goed dat we de eerste keer wild zagen in Zuid-Afrika. Mooie ervaringen!

    • Jazeker! Hij kwam in de verte tevoorschijn en scharrelde steeds dichterbij. Buiten de auto blijven staan kon na een tijd echt niet meer. Echt spannend zo’n ontmoeting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.