Plitvice meren National park Kroatië

De foto van de maand juli 2017, Plitvice Kroatië

Fotograferen is al jaren mijn grote passie. Het liefst fotografeer ik mensen en natuur . Er is niets mooiers dan thuis al deze dierbare herinneringen nog eens te kunnen bekijken en het gevoel van het moment er weer bij te krijgen. Ik ben geduldig, maar tijdens mijn reizen ben ik niet diegene die uren op een plekje ligt en wacht op het perfecte moment. Mijn camera is goed, maar ik heb geen heel arsenaal aan extra spullen bij me. Zo ontstaan de spontane foto's waar ik jaren later nog steeds van geniet.

Iedere maand kies ik een foto uit waar ik een bijzondere herinnering aan heb.

Juli 2017: Plitvice Kroatië

Het is alweer een paar weken geleden dat Frank en ik in Italië en Kroatië waren. We boften enorm met het weer en waren elke dag buiten te vinden. In Kroatië bezochten we diverse nationale parken, waaronder het beroemde Plitvice Lakes National Park. Woorden schieten tekort om deze bijzondere sprookjeswereld te omschrijven. Plitvice overtrof alle verwachtingen die we hadden. Van te voren had ik er al zo veel over gelezen en zo veel foto's gezien. Ik was bang dat het me tegen zou vallen, maar niets was minder waar. Het heldere, turquoise blauw gekleurde water, zat vol met vis (meer dan we in de zee gezien hebben), libellen en waterjuffers zoemden om onze oren en kikkers kwaakten vanuit hun verstop plaatsjes tussen het riet en de waterplanten. Plitvice is echt een must see als je in Kroatië bent.  Alles over het bezoeken van dit prachtige park kun je in dit blog lezen.

Plitvice meren National park

 

Ben je nieuwsgierig naar mijn andere favoriete foto's? Klik dan even door naar mijn speciale Foto van de maand pagina!

 

Op zoek naar nog meer fijne foto-inspiratie? Neem dan zeker een keer een kijkje op mijn Instagramaccount!

 

 

2 reacties

  1. Kijk dat is een gebied waar ik graag heen zou willen. Het lijkt me echt een gaaf park en als ik je foto zo zie veranderd daar niks aan sterker nog, dan krijg ik alleen maar meer zin. We hebben het plan om er eens met de auto heen te gaan of vliegen en dan daar een auto huren. Kwam alleen iets tussen, dus misschien volgend jaar.

    • Plitvice is echt prachtig en er is nog genoeg moois te zien in het noorden van Kroatië! Het binnenland vonden we ook de moeite waard, daar willen we een volgende keer meer van zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.