De foto van de maand oktober

Fotograferen is al jaren mijn grote passie. Het liefst fotografeer ik mensen en natuur . Er is niets mooiers dan thuis al deze dierbare herinneringen nog eens te kunnen bekijken en het gevoel van het moment er weer bij te krijgen. Ik ben geduldig, maar tijdens mijn reizen ben ik niet diegene die uren op een plekje ligt en wacht op het perfecte moment. Mijn camera is goed, maar ik heb geen heel arsenaal aan extra spullen bij me. Zo ontstaan de spontane foto's waar ik jaren later nog steeds van geniet.

Iedere maand kies ik  in de foto van de maand een foto uit waar ik een bijzondere herinnering aan heb.

De foto van de maand oktober 2015

De foto van de maand oktober komt uit  Alentejo, een regio in het binnenland van Portugal. We kregen we allerlei mooie dingen van het land te zien. Eén van de dingen die opvalt als je in Alentejo bent is de ruimte die er is. Met een oppervlakte die ongeveer een derde deel van het land beslaat en waar slechts5 % van het totaal aantal  inwoners woont is dit niet verbazingwekkend.  Op één van de uitstapjes die we maakten gingen we met kleine paardenkoetsjes het land in. Op dit prachtige plekje werden de kleden uitgespreid. Onze gastvrouw bleef maar aanslepen met lekkere hapjes; salades, quiches, vers brood, diverse kaasjes, vers fruit en een lekker glas wijn om het geheel af te maken. Ik ben gek op dit soort picknicks!

fotovandemaandoktober2

4 reacties

    • O ja, Alentejo is echt het gebied van mooie landschappen. Ik ben nog bezig met een blog over onze “waterervaring” die weer een heel andere kant liet zien van deze regio. Ik zou graag een keer teruggaan in het voorjaar en dan misschien combineren met Lissabon en de kuststreek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.