bergwandeling Duitsland, wandelvakantie Beieren

Bergwandeling in Duitsland, de Piesenhausener Hochalm

Ik ben gek op de bergen en het maken van mooie bergwandelingen. Tijdens onze wandelvakantie in Beieren bezochten we het centraal gelegen Altmühltal en het meest zuidelijke deel van Beieren. Waar het eerste deel een glooiend landschap kent is het zuiden van Beieren een paradijs voor liefhebbers van een mooie bergwandeling in Duitsland.

Het was onze eerste keer in Beieren en zeker niet de laatste! De eerste week wandelden we in het heuvelachtige gebied van het Altmühltal en sliepen in een bijzondere kasteelwoning op Schloss Möhren. Vanuit onze torenwoning wandelden we zo de prachtige natuur in. En daarna was het heerlijk relaxen met uitzicht op het lager gelegen dal.

Bergwandeling in Duitsland

Daarna zakten we naar het uiterste zuiden van het land waar we de hogere toppen van Alpen op de grens met Oostenrijk bedwongen. We maakten diverse pittige wandelingen vol bijzonder wildlife en prachtige vergezichten. Wandelden over alpenweides vol bloemen en langs koeien met klingelende bellen. En natuurlijk laafden we onze innerlijke mens bij diverse berghutten. Een aanslag op de knieën maar wat voor één! Ik deelde al een paar van onze mooiste wandelingen in het Altmühltal met je. Deze foto is gemaakt in de omgeving van de Chiemsee. Daar maakten we een geweldig mooie bergwandeling naar de Piesenhausener Hochalm. De hut die je op de foto ziet staat midden op de alm en de käsetorte is geweldig!

Een wandelvakantie in Beieren kan ik je absoluut aanbevelen!

Lees meer over deze prachtige bergwandeling in Duitsland in het uitgebreide blog.

bergwandeling Duitsland, wandelvakantie Beieren

Nieuwsgierig geworden naar onze wandelingen in Duitsland?

 

 

Geplaatst in bergwandeling, Duitsland, Europa, Foto van de maand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *