Marvão; pure betovering op grote hoogte! Een fotoblog

De afgelopen dagen was ik in Portugal en bezocht daar de wat minder bekende regio Alentejo. Een gebied dat een derde deel van Portugal beslaat maar waar slechts 5 % van het totale inwonersaantal van het land woonachtig is. Glooiende heuvels bedekt met wijngaarden, kurkeiken en olijfbomen tekenen het landschap. Al van ver hoor je het klingelen van de bellen van de vele schapen en koeien in de weides. In het voorjaar is het land vol met rood, geel, wit en ander kleurgeweld als alle voorjaarsbloemen in volle bloei staan. Alentejo is perfect om te wandelen en fietsen en om te proeven van de vele wijnen en het lekkere eten.  Kleine dorpjes hebben mijn hart gestolen  met hun klinker straatjes en gekleurde huisjes en Marvão steekt daar, zowel letterlijk als figuurlijk, met kop en schouders bovenuit.

 

Middeleeuws Marvão

Marvão is boven op een rotsformatie in het Serra de São Mamede bergmassief gebouwd. Het is één van de hoogste plekken in Alentejo. Vanaf de stadsmuren  kun je eindeloos in de verte staren, zelfs tot aan het nabijgelegen Spanje. Al vanaf het begin van de beschaving speelt het stadje een belangrijke rol in de strijd tussen diverse bevolkingsgroepen en in de strijd tegen de Spanjaarden. Tussen de muren van de stad vind je kronkelige straatjes, schattige huisjes, rotstuintjes en een waar kasteel.  Hoogteverschillen geven een bijzondere sfeer aan het straatbeeld. Waar je ook kijkt geniet je van de meest prachtige uitzichten.  Ik neem je graag mee naar Marvão "Ivonne-style" en laat de beelden weer de rest van het verhaal doen in dit fotoblog.

 

 

Marvão23

Marvão17

Marvão11

Marvão9

Marvão8

Marvão2

Marvão4

Marvão7

Marvão14

Marvão13

Marvão6

Marvão18

Marvão1

Marvão3

Marvão10

Marvão

Marvãouitgelicht

Marvão12

Marvão15

Marvão20

Wandelen en andere activiteiten in en om Marvão

 • Als je, zoals ik, van wandelen houdt zijn er bij het VVV van Marvão kaarten te krijgen van verschillende routes die in het dorp starten of in de omgeving van het dorp. De routes zijn in diverse talen verkrijgbaar.
 • Mocht je het leuk vinden om wat meer informatie te krijgen over de geschiedenis van de regio, tradities en gebruiken dan is het leuk om te wandelen met LandEscape Walks. Fernanda Gonçalves organiseert wandeltours en andere activiteiten  in de omgeving van Marvão maar ook verder weg.
 • Reizen in Alentejo doe je het best met de auto. In deze dunbevolkte regio brengt het openbaar vervoer je niet overal of kost het meer tijd.

En, heb ik je kunnen overtuigen;  ben jij ook zo onder de indruk van Marvão?

Wil je nog meer zien en lezen over Portugal klik dan door naar mijn Portugal Pagina!

Geplaatst in Europa, fotoblogs, Portugal.

24 reacties

  • Ik vond het ook heel leuk om eens een wat minder bekend deel van een land te bezoeken. Alentejo gaat zich meer richten op het buitenlands toerisme maar is nu nog heel relaxed en zo rustig vergeleken met bijvoorbeeld de dorpjes in Toscane en de Provence om er maar een paar te noemen. Echt een aanrader! Dank voor de complimenten, ben ik blij mee.

  • Ik was voor deze reis nog nooit in Portugal geweest en vond Alentejo geweldig! Mijn volgende trip wordt waarschijnlijk een weekend naar Groningen met Frank, maar je weet nooit of er nog van die onverwachte tripjes langs kunnen komen ;).

  • Ik was hier op uitnodiging van Turismo do Alentejo en zij hebben ons de regio goed laten zien! Ik ben onder de induk. Meer verhalen volgen!(Of kijk eens op mijn Instagram voor de foto’s!)

 1. Afgelopen september voor het eerst de sfeer van Portugal geproefd in Lissabon en Sintra. Het smaakte absoluut naar meer en door je prachtige foto’s krijg ik nog meer zin om het land een keer te gaan verkennen.

  • Ja, lijkt me geweldig. Alentejo is heel natuurlijk en volgens de lokalen vol bloeiende bloemen. Ik heb dat vorig jaar geleden in Girona (en achterland) en daarvoor in Andalusië gezien, zo mooi! Het voorjaar is echt mijn favoriete reistijd voor Europa!

 2. Mooooie foto’s Ivonne, wat een onwijs leuk plaatsje is Marvão. Ik ben nog nooit in Portugal geweest, maar over deze regio lees of zie ik zelden wat. Ik moet echt wekenlang uittrekken om Portugal te verkennen. Zoveeeeel moois! 🙂

  • Ik was voor het eerst in Portugal en het smaakte echt naar meer. Daarnaast zie ik de afgelopen dagen ook veel andere mooie dingen voorbij komen van de kuststreek, de azulejos en dergelijke. Ik ben het met je eens, Portugal verdient meer tijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *