Een camperreis door Europa, deze landen mag je niet missen

De vrijheid van een camper is heerlijk. Natuurlijk kun je met je camper gewoon ieder jaar naar je vaste camping in Zeeland, maar juist met een camper kun je echt op avontuur. Het is het ideale voertuig om Europa mee te verkennen. Zoek je een nieuwe bestemming voor je volgende vakantie? Overweeg dan zeker eens de volgende Europese landen.

De diversiteit van het Franse landschap

Een camperreis door Europa is een fantastische manier om je wereld te vergroten en een roadtrip door Frankrijk is altijd de moeite waard. Of je nu de granietrotsen van Bretagne bezoekt, hoofdstad Parijs met een bezoekje vereert, of wilt zonnen aan de Côte d’Azur: de locaties en uitzichten zijn betoverend. Frankrijk is ook nog eens een land dat je met een camper prima kunt doorkruisen. De wegen zijn over het algemeen goed. Daarnaast kun je ervoor kiezen om niet op een camping te overnachten, maar op een parkeerplaats. Over het algemeen is het namelijk zo dat je mag overnachten met een camper op plaatsen waar je ook mag parkeren. Hier zit wel een maximum aan van zeven dagen. Houd er wel rekening mee dat de plaatselijke regelgeving kan afwijken. Wil je met de camper een van de grotere steden in? Dan is de kans groot dat je net als in Duitsland een milieusticker nodig hebt. En wanneer je de snelle routes door Frankrijk wil nemen, zul je ook rekening moeten houden met tolbetalingen. Aan de andere kant: je hebt vakantie, dus waarom neem je niet gewoon die mooie Franse landweggetjes in plaats van de snelweg?

Zon, zee en strand in Spanje

Wil je genieten van zon, zee en strand? Rijd dan met de camper naar Spanje en bezoek steden zoals Barcelona en Valencia. Of trek juist de binnenlanden in en geniet van de prachtige architectuur en musea van Madrid. Voor zowel de cultuurliefhebber als de culinaire liefhebber valt er veel te genieten in dit land. Door het vaak droge, warmere weer is Spanje ook een ideale locatie voor een camperreis. De kans dat je hier een verregende vakantie krijgt is een stuk kleiner dan in ons eigen koude kikkerlandje. Met de camper mag je in Spanje overnachten op parkeerplaatsen langs de snelweg, maar niet iedereen vindt dit prettig. Je kunt er ook voor kiezen om een van de vele campings op te zoeken. Of ga wildkamperen. Dit is in sommige regio’s toegestaan. Ook in Spanje zul je rekening moeten houden met tolwegen. En vergeet de gevarendriehoek niet in de camper te leggen. Die is verplicht in dit land.

Cultuur en natuur in Kroatië

Zon, zee en strand vind je niet alleen in Spanje. Kroatië is ook een land waar je deze geweldige combinatie volop vindt. Daarbij kun je ook hier genieten van steden vol vertier en cultuur, zoals Zagreb, Split en Dubrovnik. En de natuur in dit land is fantastisch. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan de natuurparken Krka of de Plitvice meren. In Kroatië kun je campings vinden die een speciaal, lager tarief hebben wanneer je alleen komt overnachten. Je kunt er ook voor kiezen om te overnachten op een parkeerplaats, speciaal voor campers. Voor de overnachting moet je op deze plekken vaak wel wat betalen. Wil je kamperen buiten de officiële kampeerterreinen? Dan dien je toestemming te hebben van de plaatselijke overheid.

De hoge bergen van Oostenrijk

In alle landen hierboven kun je op diverse plekken genieten van een bergachtig landschap. Wil je nog meer genieten van al die hoogteverschillen? Ga dan met de camper naar Oostenrijk en geniet van de schoonheid van de Alpen. Ga je een camper huren en durf je nog niet zo goed over de steilere hellingen te rijden? Geen probleem, want in de dalen zijn de wegen prima. Parkeer je camper op een mooie plek en wandel vervolgens de bergen in om van het uitzicht te genieten! Belangrijk om van tevoren te checken: voor campers die minder dan 3500 kilo wegen, moet je een tolvignet geregeld hebben. Deze kun je aanschaffen als sticker, maar tegenwoordig kun je ook een digitaal exemplaar krijgen. Vignet geregeld? Dan staat niets je meer in de weg om te genieten van je camperreis door Europa!

Geplaatst in Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *