South West Coast Path

Wandelen op het South West Coast Path, Engeland

De afgelopen dagen was ik samen met Bregje van Wandelvrouw in het zuiden van Engeland. We verkenden een deel van het lange afstands wandelpad het South West Coast Path en genoten met volle teugen. In het fotoblog van vanavond alvast een klein voorproefje van wat we zagen. Er volgt binnenkort zeker meer, want het gebied is gewoon te mooi om niet met jullie te delen!

 

Escape to the country.....

Wij bezochten het meest oostelijke deel van het South West Coast Path aan de Jurassic Coast, op de grens van Devon en Dorset. Al tijdens de autorit van het vliegveld van Exeter naar onze eerste slaapplek in Lyme Regis genoten we van kronkelende landweggetjes, kleine dorpjes met kneuterige huisjes en mooie vergezichten. Het was alsof we in een set van Midsommer Murders en Escape to the Country terecht gekomen waren. Dit was precies zoals ik me Engeland altijd al had voorgesteld!

Sout West Coast Path

 

 

 

 

 

Uitwaaien, wandelen en genieten.

Vier dagen lang wandelden we over prachtige kliffen, waaronder de allerhoogste klif van heel Engeland; de Golden Cap. Het was elke keer weer pittig klimmen, maar de uitzichten waren fenomenaal. Gele bloemen kleurden het landschap en pasgeboren lammetjes dartelden in de weides.

 

 

Sout West Coast Path

 

De stranden

We gingen op fossielenjacht met een gids, waaiden uit aan het strand en genoten van koffie met gebak en andere lekkernijen. De weergoden waren ons gunstig gezind. Het voorjaarszonnetje lokte menig Engelsman naar de kust en het was gezellig druk.

Sout West Coast Path

 

 

Sout West Coast Path

 

 

 

 

 

Een verborgen paradijsje.

Op de laatste dag wandelden we in het Axmouth to Lyme Regis Undercliffs National Nature Reserve. Een nat en groen gebied dat verstop ligt tussen een hoge klif en de zee. Niets dan natuur, vogeltjes en het ruisen van de zee. Weer heel wat anders, maar zeker niet minder mooi.

South West Coast Path

 

 

 

Het South West Coast Path heeft het allemaal!

Wij zagen natuurlijk slechts een deel van dit ruim 1000 kilometer lange kustpad, maar het smaakt naar meer! Liefhebbers van wandelen, typisch Engelse dorpjes, zee en (ruige) natuur zullen zeker niet teleurgesteld zijn over dit uitdagende wandelgebied. Kom en ontdek zelf waarom het South West Coast Path een van de mooiste lange afstandspaden ter wereld is!

 

Ik wandelde het South West Coast Path op uitnodiging van The South West Coast Path Association.

 

 

 

 

 

Zou jij wel een deel van dit mooie pad willen wandelen? Blijf me volgen voor meer updates over ons weekend!

Bezoek voor meer informatie over het South West Coast Path en ideeën voor een 3-, 5-, of 7-daagse wandelvakantie Southwestcoastpath.org.uk/nl

Ben je nieuwsgierig naar nog meer mooie wandelingen in Europa? Snuffel dan zeker even verder op mijn pagina met de mooiste Europese wandelingen!

Voor foto's van dit weekend en andere mooie reizen kun je terecht op mijn Instagram account!

 

 

Geplaatst in bucketlist, Engeland, fotoblogs, kustwandeling, meerdaagse wandelroute, UNESCO Werelderfgoed, wandelen, Wandelen in Europa.

14 reacties

  1. Mooi overzicht van jullie weekend Ivonne! Ik hou van bergwandelingen, maar ik geniet evengoed van kustwandelingen, zeker als het pad zo’n prachtige ruige kust volgt. Deze foto’s smaken naar meer 🙂

  2. Ik heb heimwee! Als ik de prachtige foto’s van je bekijk denk ik terug aan al de voetstappen die ik gezet heb in het Engelse landschap. Niet alleen op en neer over de kliffen maar ook door prachtige oerbossen en eindeloze moors. Engeland is zo mooi! Iedereen zegt altijd dat er zoveel regen valt maar ik heb er nog nooit een verregende vakantie gehad. Een echte aanrader voor iedereen die van ruige en echte natuur houdt met daarbij opgeteld de knusse oprechte gastvrijheid van B&B eigenaren en sfeervolle dorpjes.

    • Volgens mij is het met het weer in Engeland net als met het weer in Nederland. Je moet een beetje geluk hebben en dan is het geweldig. Ik vond mijn eerste kennismaking met Engeland (buiten Londen) super, en het smaakt zeker naar meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *