Ga op avontuur door au pair te worden in een ander land

Is het voor jou een droom om meer te zien van de wereld? Wil je tal van nieuwe avonturen beleven en mooie plekken ontdekken, voordat je op zoek gaat naar een vaste baan in Nederland? Au pair worden is in dat geval echt wat voor jou!

Een van de leukste aspecten van het werk van een au pair is het feit dat je bij een gezin in het buitenland intrekt. Het maakt dat je deelneemt aan het dagelijks leven van locals, dat zij je onontdekte diamanten zullen laten zien in de omgeving en dat je de mogelijkheid hebt om écht te ervaren hoe het is om in bijvoorbeeld Engeland, de Verenigde Staten, Spanje of Zweden te wonen. Iets wat je niet snel zal ervaren als je bijvoorbeeld als toerist rondtrekt door deze landen. Denk alleen al aan de lokale restaurantjes, welke je zonder hulp van je gastgezin wellicht niet direct gevonden zou hebben. In dit artikel lees je meer over wat au pair worden voor jou betekent.

Om als au pair aan de slag te gaan hoef je overigens niet per definitie naar het buitenland te reizen. Je kunt ook in Nederland blijven! Nederland kent een heel afwisselende natuur; streken in Groningen en Friesland vallen bijvoorbeeld niet te vergelijken met de natuur die je in Limburg of Noord-Brabant vindt. Voor welk van de genoemde landen zou jij kiezen, wanneer je als au pair zou gaan werken?

Heb nooit het gevoel alleen te staan in een ander land

Zoals reeds genoemd werd, biedt au pair worden je verschillende voordelen. Doordat je bij een gezin intrekt heb je nooit het gevoel er alleen voor te staan; je kunt immers altijd terugvallen op het gezin. Daarbij zijn er verschillende organisaties, kijk bijvoorbeeld eens bij Nina.care, die de au pairs in verschillende landen met elkaar in contact brengen. Zo heb je de mogelijkheid om ook samen activiteiten te ondernemen. Loop je tegen een uitdaging aan? In dat geval kun je altijd terecht bij het team achter deze organisaties.

Zorg dat je jezelf aansluit bij een betrouwbare organisatie, die gespecialiseerd is in het matchen van au pairs aan gezinnen op basis van een uitgebreide screening. Je wilt er zeker van zijn dat het gezin bij je past. Bij het matchen van au pairs aan gezinnen kijken deze bureaus naar verschillende factoren.

Verdien geld met je werk als au pair

Niet onbelangrijk bij het werken als au pair is het gegeven dat je betaald krijgt voor je werk. Wel zo eerlijk! Je kunt het salaris zien als een soort zakgeld; met het zakgeld heb je de mogelijkheid om leuke activiteiten te ondernemen in de regio. Het is afhankelijk van het land waar je als au pair aan de slag gaat, hoeveel je hier aan zakgeld zal verdienen. Over het algemeen varieert het uitgekeerde zakgeld van 250 tot 800 euro per maand. Om een voorbeeld te geven: in Zweden krijgt men gemiddeld zo’n 325 euro per maand voor bijvoorbeeld culturele uitjes, terwijl dit in België 450 euro is op maandbasis.

Nieuwsgierig hoe het is om te emigreren? Op deze pagina vind je persoonlijke verhalen met tips van Nederlandse vrouwen die emigreerden voor het werk, de liefde of om hun vleugels uit te slaan.

Kijk naar de voorwaarden om au pair te kunnen worden 

Au pair worden klinkt je wellicht als muziek in de oren! Er zijn echter een aantal voorwaarden om rekening mee te houden. Droom je ervan om als au pair in de Verenigde Staten aan het werk te gaan? In dat geval moet je bij de organisatie Nina.care een leeftijd hebben tussen de 18 en 26 jaar. Daarbij moet je enigszins Engels spreken en in het bezit zijn van een rijbewijs. Ook ervaring met het werken met kinderen is een vereiste om als au pair te kunnen starten. Heb je in het verleden oppaskinderen gehad, of heb je bijvoorbeeld een opleiding gevolgd gerelateerd aan kinderen? Op de websites van deze au pair bureaus vind je meer informatie over de exacte eisen die men stelt aan au pairs.

Probeer je gezin al voor vertrek te leren kennen

Je wilt voorkomen dat je periode bij een gezin niet goed bevalt. Het zou tot vervelende situaties kunnen leiden, denk aan heimwee naar thuis, een ongemakkelijk gevoel of zelfs kleine ruzies. Hoewel je altijd de mogelijkheid hebt om vroegtijdig te vertrekken, hierbij wel rekening houdend met de afgesproken opzegtermijn, voorkom je dit het liefst. Je krijgt vaak de mogelijkheid om een gezin al voor vertrek naar het land van bestemming te leren kennen. Dat geeft een fijn gevoel en verkleint de kans dat je vroegtijdig terug wilt.

Blijkt na de matching en voor vertrek dat er geen klik is tussen jou en het gezin? In dat geval kun je het au pair bureau vragen om nog even verder te zoeken. Mogelijk is er elders in het land van bestemming een betere match te vinden. Het geeft eens te meer aan hoe belangrijk het is om voor een betrouwbaar au pair bureau te kiezen.

Geplaatst in emigreren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *