Zoals je misschien wel weet woonden Frank en ik een klein jaar in het oosten van de Verenigde Staten. Een ervaring die mijn leven veranderde en waar ik met warme gevoelens aan terug denk. Emigreren naar een ander land is een bijzondere ervaring. Uit ons avontuur ontstond het idee voor deze nieuwe rubriek met persoonlijke verhalen. Een serie over wonen, leven er werken in een ander land.

Emigreren, persoonlijke verhalen en tips.

Het is echt super om te zien wat de ervaringen en avonturen van al deze vrouwen zijn. Het lijkt zo mooi om naar het buitenland te vertrekken, maar is het dat wel? Uit eigen ervaring weet ik dat het (hard) werken was voordat het leuk werd. Niet alleen is er veel te regelen voor een emigratie, ook is het wennen in een ander land en mis je de nabijheid van familie en vrienden.

Nieuwsgierig naar verhalen van anderen stel ik de vrouwen een aantal vragen. Waar lopen zij tegenaan? Wat is er zo bijzonder aan het land of de regio waar zijn nu wonen? Wat zijn de leuke en minder leuke kanten van het het leven in een ander land? Willen zij nog (wel) terug naar Nederland? En als laatste hebben zij nog tips voor andere vrouwen die ook (willen) emigreren? Ik ben er trots op zo'n geweldige reeks met jullie te kunnen delen, veel plezier met het lezen van de verhalen!

Meet the girls!

 

 

 

 

Fijne boeken met tips voor en verhalen over emigreren:

 

 

5 jaar persoonlijke emigratie verhalen. Een update:

Begin 2017 verscheen op Myfootprints het eerste emigratie verhaal van Elizabeth. Sinds die tijd deelden meer dan 50 Nederlandse vrouwen hun emigratie ervaringen met ons en vandaag volgt een update. In "5 jaar emigreren, hoe is het nu met ons?" vertellen de dames hoe het nu met ze gaat.

 

 

Wat een inspirerende pagina is "Emigreren, persoonlijke verhalen" geworden. Super dat al deze vrouwen hun eigen verhaal over het emigreren naar een ander land met ons hebben willen delen!

 

Wil jij ook meewerken aan deze serie? Stuur dan een mail naar ivonne@myfootprints.nl en dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op!

 

 

15 reacties

  • Ik ben er zelf heel blij mee. Zomaar ineens bedacht en gehoopt dat het mooi zou worden. Het is echt super leuk om samen met de dames een mooi verhaal neer te zetten!

 1. Dag Ivonne,
  Wat bijzonder om de verhalen op uw pagina te lezen! Ik werk op dit moment aan een nieuw televisieprogramma en ben daarvoor op zoek naar een vrouw die nu nog in Nederland woont, maar in 2018 naar het buitenland gaat verhuizen/emigreren. In het programma horen we graag haar bijzondere/inspirerende verhaal.
  Kent u misschien vrouwen die aan mijn omschrijving voldoen? Wellicht hebben zij u benaderd met vragen, etc.
  Ik hoor graag van u. Alvast heel erg bedankt!

  Hartelijke groet,
  Michelle Bais

  • Hoi Michelle,

   Ik ken op dit moment niemand die op dat punt staat. Je kunt eventueel een oproep doen in de Facebookgroepen RUM of Wereldvrouwen. Wie weet vind je daar je match. Veel succes met je programma. Groetjes, Ivonne

 2. Ik ben geëmigreerd naar Curacao
  Een land binnen Nederland maar een groot verschil
  Ben je geïnteresseerd in mijn verhaal
  Laat me weten
  Groet Evelyn Marselia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *