Duitsland

Wandelen in Duitsland; route rondom Burg Eltz

De laatste jaren kom ik weer steeds vaker in Duitsland. Om te wandelen over één van de perfect uitgezette wandelpaden die het land rijk is. De rust van de natuur combineer ik graag met een mooi dorp of stad waar we genieten van de oude vakwerkhuizen en de historische panden. Na het wandelen is het heerlijk toeven op een terras, in één van de biergartens of restaurantjes. Een land waar ik nog lang niet uitgekeken ben!

Op vakantie in Duitsland? Zoek hier je vliegtickets voor Duitsland, je overnachting of lees hier tips voor een auto huren in Duitsland.

Blogs en verhalen over Duitsland

 

routebordje Rothaarsteig

Wandelen bij Winterberg; de Rothaarsteig

Wandelen bij Winterberg is geweldig. Je kunt er losse wandelingen maken maar ook één of meer etappes van de Rothaarsteig wandelen. Deze meerdaagse wandelroute is […]

beekdal van de Swalm Limburg

Mijn mooiste wandelingen van 2020

Wat was 2020 weer een heerlijk wandeljaar. Juist nu is het zo fijn om een mooie wandelroute uit te kiezen en de wandelschoenen aan te […]

wandeling naar de Brocken Harz Duitsland

5 dagen vakantie in de Harz Duitsland

De laatste jaren komen we weer met grote regelmaat in Duitsland. Het Duitse Harzgebergte stond al enkele jaren op mijn verlanglijst. Toen we op zoek […]

Wandelen in Duitsland

Duitsland is een heerlijk land voor wandelaars. Het landschap bij onze oosterburen is enorm divers. Van de uitgestrekte bossen met brede rivieren in het Zwarte Woud en de grensgebieden tot de Waddenkust in het noorden en de bergen met alpenweides in het zuiden. Een landschap waar voor iedere wandelaar wel wat moois tussen zit. En het leuke is dat je er helemaal niet ver voor hoeft te rijden. Er zijn al diverse mooie wandelgebieden op slechts een paar uur rijden van Nederland. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Sauerland, de Eifel, het Hartzgebergte en het Tecklenburgerland.

Voor het echte berggevoel kun je terecht in het zuiden waar je prachtig kunt wandelen in de Beierse Alpen. Ook erg mooi om door te wandelen zijn de indrukwekkende zandstenen rotsformaties van de Sächsische Schweiz (het Zwitserland van Duitsland).

Top Trails of Germany

De Top Trails of Germany zijn dé ultieme wandelroutes in Duitsland. Samen tellen zij een kleine 4000 kilometer aan wandelpaden. Deze trails zijn goed bewegwijzerd, bereikbaar met het openbaar vervoer en gaan door een gevarieerd landschap. De wandelpaden hebben een eigen keurmerk en staan garant voor een goede wandel ervaring. Rond de Top Trails zijn meerdere kortere rondwandelingen uitgezet. Deze Schleifen zijn een mooie eerste kennismaking met de trails en ideaal voor een korte wandelvakantie in Duitsland.

Onze ervaringen op de Top Trails of Germany:

Wij wandelden delen van de Eifelsteig, van de Altmühltal Panoramaweg. en de Rothaarsteig.

Fijne reis en wandelgidsen voor je vakantie in Duitsland: