nationale parken van Costa Rica Monteverde3

 

Costa Rica is al jarenlang een favoriete vakantiebestemming van reizigers uit de hele wereld. Het ruige en groene landschap kent bergen, regenwoud, nevelbossen, vulkanen, twee verschillende kustlijnen en is het walhalla voor de natuurliefhebber. Liefhebbers van wildlife komen zeker aan hun trekken in het grote aantal nationale parken dat samen goed is voor ruim een kwart van het totale landoppervlakte. De kans op het zien van bijzondere dieren als luiaards, jaguars, tapirs, miereneters, walvissen en dolfijnen, doodshoofdaapjes en felgekleurde gifkikkers is groot. Tel daarbij op de prachtige stranden, het goede openbaar vervoer, diverse wandelmogelijkheden, de vriendelijke mensen en het fijne klimaat en je hebt een winnende combinatie.  "Pura Vida"of "het pure leven" !

Voor mij is er geen enkel ander land dat zó dichtbij het evenaren van het paradijs komt en na twee reizen door Costa Rica ben ik nog lang niet uitgekeken.

nationale parken van Costa Rica Corcovado

Ben jij ook zo nieuwsgierig naar wat Costa Rica te bieden heeft? Neem dan zeker eens een kijkje en lees mijn verhalen.  Heb je nog vragen? Stuur me dan een mail of reageer op één van de blogs, ik stuur je zo snel mogelijk een reactie!