citytrip in Spanje, Barcelona

Verliefd op Barcelona; een liefdesverklaring in 33 foto’s

De afgelopen week was ik druk met het schrijven van het verhaal van Claudia die naar Barcelona emigreerde. Door het lezen van haar verhaal raakten Frank en ik voor de zoveelste keer in gesprek over deze fijne wereldstad. Een stad waar Frank een klein jaar woonde en waar ik meermaals keer ben geweest. Beiden zijn we stiekem wel een beetje verliefd op Barcelona en zouden niets liever doen dan ons daar eens een aantal maanden (of meer) te vestigen.

Dit zou zomaar eens onze brievenbus kunnen zijn......

 

Waarom verliefd op Barcelona?

Waarom we beiden zo verliefd zijn op Barcelona? Het is, net als bij een echte verliefdheid, best wel moeilijk om precies aan te geven waardoor het gevoel ontstaat. Barcelona is een bruisende wereldstad met een dorpse uitstraling. Er zijn super veel mooie gebouwen te bewonderen, waaronder diverse uit de koker van Antoni Gaudí, waar ik persoonlijk een groot fan van ben. Er is een kilometers lang strand voor zonaanbidders en er zijn stadsparken met fonteinen, palmbomen en groene halsbandparkieten voor hen die liever de schaduw opzoeken.

Fantastisch toch dit soort plekjes?

 

Barcelona is een levendige stad

Barcelona leeft, ook in de wat minder warme wintermaanden. Het stikt er van de leuke restaurantjes, barretjes, kleine- en grote concertzalen. Er is altijd wel iets te beleven. Niets heerlijker dan die eerste warme winterdagen waar je met je jas aan (of soms kan ie zelfs al uit) kunt genieten van het zonnetje. Een cafe Cortado  erbij en een paar lekkere tapa's, en dan maar wat kijken naar de drukte om je heen of genieten van een goed gesprek. Verliefd op Barcelona, op elkaar én op het leven!

Barcelona

Proost; op het leven!

Verliefd op Barcelona; outdoorparadijs.

Er zijn niet veel steden in de wereld waar ( op korte afstand ) zo veel te doen is voor de liefhebbers van natuur en outdoor. In de stad zelf kun je fietsen, wandelen en zwemmen in natuurlijk water. Net iets buiten de stad ben je binnen no time in de mooiste gebieden.

In de omringende bergen is het heerlijk wandelen en mountainbiken en in de vele baaitjes die de Costa Brava rijk is halen duikers hun hart op. 's Winters kun je skiën op de pistes in de Pyreneeën, die op nog geen 3 uur rijden van de stad af liggen. Niets houdt je tegen, een weekendje actief bezig zijn is zo geregeld! Volgens mij moet je nu langzamerhand wel begrijpen waarom wij zo verliefd op Barcelona zijn geworden.

→Lees hier meer tips voor de leukste badplaatsen van de Costa Brava

Barcelona Costa Brava

Zo rustig zijn die strandjes voor het hoogseizoen begint!

Liefdesverklaring in foto's.

Zoals ik in het begin schreef is het best lastig om te omschrijven waarom we verliefd op Barcelona zijn. Als bovenstaande woorden nog niet voldoende zijn geweest dan kan ik je misschien nog wat meer duidelijkheid geven met onderstaande foto's. Sommige zijn uit de koker van Frank. Gemaakt met één van de eerste types digitale camera met maar liefst één hele Megapixel!!!!. De rest komt van mijn camera, een moderne spiegelreflex variant met telelens en maar liefst 12 knallende megapixels. Allebei even mooi en met evenveel liefde geschoten!

Barcelona

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Barcelona

 

 

Barcelona

 

 

Barcelona

 

 

 

verliefd op Barcelona

 

 

 

 

 

 

 

En, heb ik je kunnen overtuigen? Ben jij net als wij inmiddels stiekem ook een klein beetje verliefd op Barcelona?

 

Meer zien van Spanje?

Vanuit Barcelona kun je een leuke reis van 12 dagen maken met de trein. In korte tijd krijg je zo een mooie eerste indruk van het land. Lees hier meer over deze Interrail treinroute en andere fijne Europese treinroutes.

Klik ook zeker even door naar mijn Spanje pagina voor alle Spaanse inspiratie!

Of  lees het verhaal van Claudia die naar Barcelona emigreerde en inmiddels al een aantal jaar in Barcelona woont! (met insiders tips!)

 

Geplaatst in citytrip, Europa, fotoblogs, Spanje, UNESCO Werelderfgoed.

8 reacties

  1. De gebouwen van Gaudi zijn prachtig en het is zeker een leuke stad, maar ik ben er geweest en hoef er voorlopig niet nog een keer naar toe. Er zijn nog zoveel andere leuke steden die op mijn lijstje staan en waar ik nog niet geweest ben! (Dublin, Reykjavik). Maar evengoed leuk om jou verslag te lezen en het brengt mooie herinneringen terug!

    • Dank je wel Caroline. Je hebt hetzelfde “probleem” als ik. Er is zo veel te zien…… Lissabon vond ik ook zo’n heerlijke stad, of Madrid, Budapest, Parijs, Sydney, Sevilla…….

  2. Ik ben ook verliefd op Barcelona, ik ben er nu een paar keer gewwest. Heb mijn 50e verjaardag daar gevierd. En als ik weer daar weg ga, weet ik dat ik nog niet alles gezien, gevoeld en geproefd heb. Wat is er nog achter dat hoekje?
    Mooiste ervaringen; la Merce, Paula de Musica concert met José Feliciano. Colonia Guel.

    • Echt bijzonder zo’n band met een bepaalde plek op de wereld! Een concert in het Palau de la Musica wilden wij ook bijwonen maar helaas was er niets te doen toen we er de laatste keer waren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *