Reisbloggers meeting en citytrip Maastricht.

Hoewel Maastricht helemaal niet zo ver van mijn woonplaats afligt moet ik tot mijn schaamte bekennen dat ik er slechts één keer eerder ben geweest en dat alleen nog om er even een terrasje te pakken op de markt. Toen Aniek dus voorstelde om onze bloggersmeeting afgelopen weekend in Maastricht te houden was ik meteen enthousiast. Tijd om deze stad eens wat nader te bekijken. En niet voor niets, Maastricht blijkt een sfeervolle stad waar je makkelijk een leuk weekend kunt doorbrengen!

De kennismaking.

Best wel spannend voor mij, deze eerste live afspraak met een aantal mensen die ik tot dan toe alleen van "papier" ken, maar al snel is het ijs gebroken en zijn we klaar voor een dagje Maastricht. Bij ons voegen zich Janne van het VVV Maastricht en Anique namens het Kaboom hotel en onder het genot van een kopje koffie wordt er al veel informatie uitgewisseld en over reizen gesproken, ons favoriete gespreksonderwerp!

Het Kaboom hotel.

Het Kaboom hotel is afgelopen juli opengegaan en heeft een perfecte ligging in de stad; tegenover het centraal station. Je kunt zo met je koffer naar binnen rollen..... Over het hele concept is nagedacht en als we door het gebouw lopen en een paar kamers bekijken wil ik gelijk al een nachtje boeken! Alleen al de entree met wandelende takken die je mee kunt nemen naar je kamer, lampen met kleine goodies erin en tekeningen die de muren opsieren spreekt mij enorm aan.

kaboomhotel4

De lift is ook een bijzonder geval; je kunt hier als gast met krijt je ervaring op de wanden schrijven, een levend gastenboek dus!

kaboomhotel5

kaboomhotel

 

Doel van het hotel is het bieden van een zo aangenaam mogelijk verblijf zonder poespas. De kamers zijn stijlvol ingericht en hebben een goed bed, heerlijke regendouche, XL LED-tv, gratis wifi en een kluisje. Op het gezellige dakterras kun je in alle rust even relaxen. Ontbijt biedt Kaboom niet maar je kunt naast de deur ontbijten in het Douwe Egberts-café of gebruik maken van één van de vele andere leuke plekjes in de stad.

Het idee is dat je comfortabel slaapt en daarna zo veel mogelijk op pad bent om de stad te verkennen waarbij je in het hotel diverse tips kunt krijgen. Je boekt in het Kaboom hotel al een kamer vanaf €47. Go and explore!

kaboomhotel6

kaboomhotel2

Stadswandeling.

Daarna is het tijd om de stad verder te verkennen en Aniek laat ons kennismaken met een heleboel leuke plekjes  in "haar" stad. We slenteren door de hobbelige straatjes van de wijk Wyck. We kijken binnen bij diverse bijzondere kledingzaakjes, verlekkeren ons aan mooie oosterse meubelen en lampen en snuiven de geuren van het versgebakken brood.

maastricht4

maastricht5

maastricht8

maastricht9

 

We wandelen verder langs de oude stadswallen en nemen een kijkje in de toren van de Helpoort. Onder de westzijde van de stad is ook een heel netwerk van gangen of mijngalerijen , de zogenaamde kazematten, ontstaan. We hebben geen tijd om naar beneden te gaan maar dit is zeker iets om te onthouden voor een volgende keer!

maastricht29

maastricht11

maastricht20

maastricht12

 

We lopen verder door de Stokstraat waar de wat chiquere winkels geconcentreerd zijn; mooi om binnen te kijken maar niet voor ieders portemonnee.De uit de 7e eeuw stammende Bisschopsmolen is ook één van de bijzondere gebouwen die je in het centrum kunt zien. In 2004 is de molen gerestaureerd en wordt nu nog gebruikt voor het malen van spelt en producten die gebruikt worden bij het maken van het beroemde Korenwolf bier in de Gulpener brouwerij.

maastricht24

 

Heel bijzonder vind ik het laatste grote gebouw dat we zien tijdens onze wandeling; de Dominicanenkerk. In deze kerk is met groot beleid een boekhandel gevestigd waarbij rekening is gehouden met de stijl en vorm van de kerk. Er zijn meerdere verdiepingen met rijen boeken  en er is zelfs een gezellig koffiecafé op het voormalig koor.

maastricht17

 

We sluiten af met een lekker drankje op één van de vele terrasjes. We bomen na over onze dag en natuurlijk wisselen we ervaringen uit. Ik leer weer diverse dingen bij van mijn collega bloggers en heb een prima dag gehad. Maastricht vind ik een heerlijke stad en ik neem me voor om niet weer zo lang te wachten tot ik een keer terug ga!

Over een paar weken ga ik naar Groningen en heb afgesproken om daar een aantal bloggers uit het noorden van het land te spreken. Daarnaast heb ik weer genoeg leuke ideeën opgedaan voor het deelnemen aan bloggers events.

Hoe vond je het om te lezen over mijn bloggersmeeting en is het voor herhaling vatbaar om dit vaker te doen?

 

maastricht25

maastricht27

maastricht28

Geplaatst in citytrip, Europa, Limburg, Nederland.

23 reacties

 1. Wat een prachtige sfeerfoto’s heb je gemaakt! Echt tof dat je erbij was. Ik vond het ook wel spannend om iedereen in het echt te zien… maar reisbloggers onder elkaar… dat kan niet misgaan hé?! 😉

 2. Ik kan je een bezoek aan de Kazematten absoluut aanraden. Prachtig gemaakt en pure historie. Niet bij veel mensen bekend maar een hele bijzondere manier om de stad eens op een andere manier te bekijken. En de St. Servaas kerk en de Onze Lieve Vrouw kerk (met een prachtig terras ervoor) heb je dus ook nog niet gezien, en een boottocht naar de grotten van het Zonnestelsel met meteen ook een bezoek aan de grotten zijn ook aanraders. Omgeving van de grotten is de moeite van een wandeling waard. Zeker de Enci afgraving waar je de aantasting in het landschap goed kunt zien. Gelukkig zijn er plannen om er nu iets moois van te maken. En niet te vergeten het Bonnefantenmuseum en het Centre Ceramique.
  Kortom Maastricht is zeker de moeite waard om nog een keer te bezoeken.

  • De St. Servaas was helaas al gesloten toen we er langs kwamen maar glurend door het hek zag het er prachtig uit. Nu ging ik natuurlijk ook om kennis te maken en ervaringen uit te wisselen met mede bloggers maar een volgende keer zal ik vast iets meer tijd om al dat moois te bekijken.

 3. Jammer dat het toch net iets te ver was (en ik de week daarvoor al een weekend in Maastricht was, anders hadden we elkaar vast daar ontmoet 😉

  • Ik heb je niet gezien hoor….We hebben de meeting diverse keren gepromoot dus jammer dat je hem gemist hebt. Maastricht vond ik echt leuk, dus ik kom er zeker nog een keer.

 4. Ik ben vorige week naar Maastricht geweest en ondanks dat ik een Limburgse ben, was ik nog nooit in Maastricht geweest. Slecht he! Ik heb mijn ogen uitgekeken daar. Was erg mooi. Zie veel herkenbare dingen. De dominicanen vond ik ook echt super mooi, en de straatjes, de muur en de hele sfeer.

  • Valt wel mee hoor. Ik heb ook meer gezien van buiten Europa dan in eigen land 😉 Maastricht is wel echt de moeite waard hè, het schrijnt rond de kerst ook heel gezellig te zijn hoorde ik. Wie weet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *