Inspiratie voor een stedentrip: Een boot huren in Amsterdam en meer

Er zijn zoveel geweldige plekken in de wereld om te verkennen, dat het moeilijk kan zijn om te beslissen waar je de volgende keer heen gaat. Als je al veel verschillende landen en culturen hebt verkend, is het misschien tijd om Nederlandse steden wat beter te verkennen. Een geweldige stad om te bezoeken is Amsterdam. Er zijn ontzettend veel dingen te zien en te doen in deze bruisende en historische stad. Je kunt Amsterdam verkennen met het openbaar vervoer, op de fiets, of zelfs te voet. De meest originele manier om Amsterdam te verkennen is echter door een boot te huren en door de grachten te varen. Ben je op zoek naar inspiratie voor je volgende stedentrip, lees dan verder voor meer informatie over het huren van een boot in Amsterdam en meer!

Amsterdam te voet verkennen

Het is gemakkelijk om het centrum van Amsterdam te voet te verkennen. Alle belangrijke bezienswaardigheden liggen namelijk op loopafstand van elkaar. Dit maakt het een perfecte stad om te bezoeken als je een klein budget hebt, want je hoeft geen geld uit te geven aan vervoer. Een nadeel van lopen is echter dat je niet zoveel kunt doen als met de fiets of de boot.  Als je meer van Amsterdam wilt zien, is het huren van een fiets of een boot huren in Amsterdam een beter idee. Er zijn veel verschillende fietsverhuurbedrijven en bedrijven die rondvaarten aanbieden in de stad en het is een geweldige manier om je te verplaatsen.

Fietsen in Amsterdam

Amsterdam is een geweldige stad om per fiets te verkennen. Er zijn veel fietspaden en de stad is relatief vlak. Dat maakt het een prima optie als je in korte tijd zoveel mogelijk wilt zien. Een boot huren in Amsterdam is echter de meest originele manier om de hoofdstad te zien. De grachten banen zich een weg door de stad, en er zijn veel bruggen en smalle straatjes die het best te zien zijn vanaf het water. Bovendien kun je door een boot te huren in Amsterdam prima de drukte in de binnenstad vermijden en de architectuur van dichtbij bekijken.

Een boot huren in Amsterdam

Een boot huren Amsterdam kan bij verschillende aanbieders met verschillende arrangementen. Maak je overigens geen zorgen, want tijdens je tocht gaat er een privé schipper met jullie mee. Het is een unieke en intieme manier is om de stad te verkennen. Jullie kunnen zo alle belangrijke attracties zien, maar ook verborgen juweeltjes ontdekken die jullie op geen enkele andere manier zou kunnen zien. Bovendien kan je ontspannen en genieten van het uitzicht met een koud drankje in de hand of genieten van andere arrangementen met hapjes door een boot te huren in Amsterdam.

De geschiedenis van de grachten

De grachten van Amsterdam werden oorspronkelijk aangelegd voor verdediging, transport en waterbeheer. De eerste grachten werden gegraven in de 13e eeuw. De grachten werden gebruikt om goederen van en naar de stad te vervoeren en om de stad te beschermen tegen aanvallen. In de 17e eeuw werden de grachten verbreed en werd een drainagesysteem aangelegd. De grachten speelden een belangrijke rol in de ontwikkeling van Amsterdam en zijn nu, alhoewel er een groot gedeelte door de jaren heen gedempt is, een belangrijke toeristische attractie.

De UNESCO Werelderfgoedlijst

De Amsterdamse grachtengordel is daarnaast in 2010 toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De grachten zijn een belangrijke toeristische attractie, waardoor veel mensen kiezen voor een rondvaart of een boot huren in Amsterdam. Onderdelen van de grachtengordel zijn de bouwwerken en straatjes langs de kades in de binnenstad én de vier hoofdgrachten de Singel, Keizersgracht, Herengracht en Prinsengracht.  De grachtengordel werd in 2010 toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van de UNESCO vanwege zijn culturele en historische betekenis.

Een boot huren in Amsterdam en arrangementen

Door een boot te huren in Amsterdam kun je dus genieten van het beste van beide werelden. Zo kun je lekker relaxed genieten van je omgeving, zonder je zorgen te maken over waar je heen gaat dankzij een privé schipper die alles voor je regelt. Een boot huren in Amsterdam is vooral geschikt voor groepen vanaf ongeveer 10 personen. Ook kun je verschillende arrangementen zoals eten en drinken bijboeken. Ben je alleen of met zijn tweetjes? Dat is gelukkig ook geen probleem. Er zijn namelijk ook publieke rondvaarten beschikbaar waar je meer kunt leren over onze mooie hoofdstad!

Geplaatst in citytrip, gesponsord artikel, Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *