angkor3

 

Cambodja staat onder de meeste reizigers bekend als het land van de tempels van Angkor Wat. Alleen al deze bijzondere plek maakt het de moeite waard om Cambodja minstens eenmaal in je leven te bezoeken. Ik bezocht Angkor al twee keer en vind het nog steeds één van de mooiste tempelcomplexen die ik ooit heb bezocht.

Maar Cambodja is meer dan het in het UNESCO Werelderfgoed opgenomen Angkor. Neem de hoofdstad Phnom Penh waar vele expats  hun intrek hebben genomen. Deze stad heeft een laid back en enigszins Europese sfeer maar kent ook een duister verleden. De schrikbarende beelden uit de tijd dat de Rode Khmer regeerde kun je nog  zien op de zogenoemde "Killing Fields" en in de gevangenis Tuol Sleng.

Cambodja is  een geweldig land om te reizen. Het is nog niet door toeristen overstroomd, heeft een zeer vriendelijke bevolking, heerlijke, nog niet ontdekte stranden aan de westkust en diverse andere fraaie plekken die het een bezoek waard maken. Je combineert Cambodja makkelijk met een reis door Thailand.

familie Angkor

Blogs en verhalen over Cambodja

Koh Rong Sanloem, Cambodja

Route door Cambodja, 2 weken backpacken

Tijdens onze langere reis door Zuidoost-Azië bezochten we diverse landen met het O.V. en de backpack. Hoewel je makkelijk weken in Cambodja door kunt brengen […]

mooiste tempels van Zuidoost Azië

De mooiste tempels van Zuidoost Azië

Groene rijstvelden, frisse bergen, stranden met palmbomen en watervallen. Drukke straten waar duizenden brommertjes zich door het verkeer slingeren. Spannende nieuwe hapjes in kleine restaurantjes. […]