Eén van die handige sites om goedkoper te kunnen reizen

Handige sites om goedkoper te kunnen reizen

Als het kon was ik altijd op pad en zwierf met mijn backpack de wereld over. Helaas is de waarheid dat er ook gespaard moet worden voor reizen, want goedkoop is het niet. Toch zijn er heel veel manieren waarop je het budget van een reis een heel stuk kunt verminderen. Zo kun je met hetzelfde geld veel vaker op pad, perfect toch? Ik geef je mijn tips van handige sites om goedkoper te kunnen reizen.

24/7 Discount

Ik ontdekte deze site een tijd geleden en inmiddels is het één van mijn favorieten.  Het idee is dat je via de site boekt bij één van de deelnemende webwinkels. Voor reizigers is Booking.com één van de belangrijke kandidaten. Daarnaast kun je kiezen uit meer dan 2500 deelnemende winkels. Bij iedere boeking die je op deze manier maakt spaar je een geldbedrag. Je kunt het bedrag laten uitbetalen vanaf €25,-. Dat klinkt veel , maar het is sneller bij elkaar gespaard dan je denkt. Ik zou zeggen, maak aan die account en sparen maar! Mijn tip voor Booking; kijk voor alle zekerheid wel even wat het hotel op dat moment op de site zelf kost.

 

Booking.com

De site van Booking.com zal voor de meesten van jullie geen verrassing meer zijn. Ik vind het nog steeds een super handige site om hotels mee te boeken.

Een paar handige weetjes.

  • Prijzen kunnen enorm fluctueren. Meestal kun je gemaakte boekingen later weer wijzigen of annuleren. Ik boek vaak wat ik wil en houd dan de prijzen in de gaten. Als een kamer goedkoper wordt dan maak ik een nieuwe boeking en zeg de oude op (wel opletten tot hoe lang van te voren het kan!)
  • Via de eerder genoemde  site 24/7  kun je een deel van het geld terug krijgen als je een kamer boekt. Kijk onder de andere kop voor meer info.
  • Als je regelmatig via Booking iets boekt kun je Genius member worden. Je krijgt dan korting op je kamer of kunt bijvoorbeeld eerder in of uitchecken.

Mind My House

Het concept achter mind my house is simpel. Er is iemand die tijdelijke oppas zoekt voor zijn huis, en vaak ook de huisdieren. En aan de andere kant sta jij, de reiziger. Voor jou heeft het als voordeel dat je gratis inwoning hebt maar in ruil daarvoor moet je wel op het huis en/of de dieren passen. De aanvragen staan op de site voorzien van de "eisen" en het tijdstip van de reis. Zo kun je vanuit je luie stoel een leuke stek uitzoeken. Ik sprak al een paar keer mensen die razend enthousiast waren over dit concept. Zo spaar je al snel heel wat geld op je reis! Echt een super voorbeeld van handige sites om goedkoper te kunnen reizen

 

Air BnB

Air BnB is een online marktplaats voor de verhuur en boeking van privé accommodaties. Je kunt kiezen uit een hele schat aan woningen. Het aanbod varieert van een kamer in het huis van mensen tot een geheel eigen appartement met alles erop en eraan. Ik vind het vooral een geweldige site omdat je meer waar krijgt voor je geld. Daarnaast krijg je vaak superleuke tips van de mensen via wie je het onderkomen huurt. Een ander voordeel vind ik dat de accommodaties vaak ook in wijken liggen waar geen hotels zijn. Zo kun je op de meest leuke plekjes terecht. Wij boekten al meerdere keren via de site en zijn enthousiast.

Trade Your Trip

Laatst kwam er op Twitter een bericht voorbij. Iemand kon niet op vakantie vanwege een gebroken enkel en of er interesse was om de reis last minute over te nemen. Dit is precies het gat waar Trade Your Trip op inspeelt. Een reis verkoop je via de marktplaats en een ander koopt hem. Trade your trip regelt de omzetting bij de touroperator en het papierwerk. De betaling vind pas plaats als de reis gestart is. Trade your trip is een redelijk nieuw initiatief, maar nu al enorm booming! Eén van die handige sites om goedkoper te kunnen reizen. Op dit moment kun je alleen hele pakketreizen boeken, maar er wordt gewerkt aan het overboeken van losse vliegtickets en dynamische pakketten.

NB: op dit moment is Trade Your Trip niet beschikbaar.

Vakantieveilingen

Ik denk dat diverse mensen deze site al kennen. Via een systeem van veilingen kun je meebieden op diverse dingen. Zo zijn er losse hotels te boeken, maar ook complete reizen. Als je goed biedt kun je voor een geweldige prijs op pad. Ik boekte al diverse keren leuke hotelovernachtingen maar ook bijvoorbeeld leuke deals voor de sauna en kaartjes voor een dierentuin.

Mijn tips

  • Kijk altijd eerst even wat de reis of kamer bij de aanbieder zelf kost en bepaal dan je eigen maximale biedprijs.
  • Kijk naar veilingen die op een wat rustiger moment van de dag aflopen.
  • Kijk goed naar de tijd dat de deal geldig is. Vaak moet je binnen bepaalde tijd van de koop gebruik maken, anders vervalt hij.
  • Als het de eerste keer niet lukt houd je dan vast aan je biedprijs. Vaak komen veilingen regelmatig terug en heb je een volgende keer wellicht meer succes.

 

 

Ticketspy

Via Ticketspy krijg je een inzicht in alle, vaak ondoorzichtige, deals van de reiswereld. Zo kun je op een makkelijke manier snel kijken welke leuke vliegtickets, hotels of reizen er met korting weggedaan worden. Een klusje waar je veel meer tijd aan kwijt bent als je het allemaal zelf moet uitzoeken.

 

Momondo

Vliegtickets vergelijken is nog nooit zo gemakkelijk geweest.  Binnen een paar klikken vergelijk je de beste deals wereldwijd. Boeken doe je niet via de site zelf, maar je wordt doorverwezen naar de site van de aanbieder. Momondo is een gratis site, dus kijken kan altijd. En wie weet scoor je binnenkort die geweldige deal naar die leuke plek!

 

Ik hoop dat je wat hebt aan deze handige sites om goedkoper te kunnen reizen. Als je zelf nog een aanvulling hebt die ik toe kan voegen dan hoor ik het graag! Samen staan we sterk!

 

Wil je nog meer handige vakantie budget tips? Dan vind je dit vast ook interessant:

 

Geplaatst in budget, What makes me happy.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *