Bespaar op je maandlasten met deze tips

Bespaar op je maandlasten met deze tips

Tanken, kleding, boodschappen; het leven wordt duurder. Ben jij ook op zoek naar manieren om geld te besparen op je (dagelijkse) aankopen? In dit blog vind je een aantal handige tips waardoor je maandlasten een stukje omlaag kunnen.

Besparen op de dagelijkse boodschappen

Ik erger me groen en geel aan voedselverspilling en gooi bijna nooit eten weg. Sinds enkele maanden ben ik een fan van het concept van Too Good To Go. Via deze app kun je met een behoorlijke korting dagelijks producten kopen die lokale ondernemers overhouden. Zo heb ik al heel wat voedsel gered van de ondergang, elke keer weer een goed gevoel!

Het is altijd een verrassing wat je krijgt dus je wordt er ook nog eens enorm inventief van. En kan ik iets niet gebruiken dan gaat het de diepvries in, ideaal voor als ik eens wat minder tijd heb. (Of ik maak er een vriendin blij mee, ook prima).

Kleding, sportartikelen, schoenen en meer

De laatste jaren doen we steeds meer van onze boodschappen online. Heb je geen zin om uren op het internet te zitten en verschillende websites te bezoeken dan is de website van Supersales wel wat voor jou. Op deze website vind je aanbiedingen van meer dan 300 webshops met heel veel verschillende artikelen die je makkelijk met elkaar kunt vergelijken. Je kunt zelfs een prijsalarm instellen op jouw favoriete product.

Zelf kwam ik op de website terecht toen ik zocht naar Timberland schoenen maar er staan nog veel meer andere mooie merken op.

Een handige app om te besparen op tanken

Wow, wat is dat schrikken als ik de tank van de camper of auto weer een keer vol moet gooien. De brandstofprijzen in Nederland zijn echt enorm gestegen. Zelf wonen we vlakbij België en hoeven daarom niet veel om te rijden om goedkoper te kunnen tanken. Maar ook in Nederland kun je besparen op je brandstofkosten.

Ik ben fan van de (gratis) app van Direct Lease. Op deze app kun je de recente benzine en dieselprijzen van diverse tankstations met elkaar vergelijken via een handige kleurcode. Rood voor duur en hoe groener hoe goedkoper, simpel. Zo kun je altijd zoeken naar het goedkoopste tankstation in de buurt of langs jouw route. Wij gebruiken de app regelmatig en hebben zo al heel wat kunnen besparen.

Nog meer bespaartips

Natuurlijk zijn dit nog lang niet alle mogelijkheden om te besparen op je maandlasten maar wel een paar tips die je vandaag nog kunt gaan gebruiken. Andere dingen die je vanaf vandaag al kunt doen zijn bijvoorbeeld om een boodschappenlijstje te maken en je daar aan te houden. Je kachel een graadje lager te zetten en onder een fleece dekentje kruipen.

Wat meer werk maar ook zeker de moeite waard is het om je ziektekosten en energieleverancier te vergelijken, een kasboek bij te houden en bijvoorbeeld samen grote uitgaven te doen. Zo kocht ik ooit met mijn ouders (toen mijn buren) een hakselaar voor in de tuin en samen met mijn moeder deelde ik vaak "2 halen 1 betalen" aanbiedingen.  Het geld dat je bespaart kun je weer uitgeven aan leuke dingen als een dagje uit of wel dat mooie jurkje kopen, of die goede wandelschoenen.

Heb jij nog handige bespaartips voor ons?

Geplaatst in budget.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *