Raggamuffin Tours Belize

Zeilen vanaf Caye Caulker met Raggamuffin Tours

Zeilen door azuurblauw water terwijl een zacht briesje verkoeling geeft op een warme, zomerse dag. Snorkelen op de mooiste plekken, een geweldige zonsondergang en 's avonds op een klein bounty eiland in slaap vallen onder een heldere sterrenhemel. Klinkt als een droom? Wij maakten een 3-daagse zeiltocht met Raggamuffin Tours en genoten volop van al het moois dat het Belize Barrier Reef te bieden heeft. 

Als je slechts 1 ding kunt doen in Belize, dan kan ik je dit avontuur van harte aanbevelen. Lees maar eens waarom!

Raggamuffin Tours Belize

De eerste ochtend

's Morgens vroeg gooien we onze backpacks af op de boot en maken kennis met de crew van Raggamuffin Tours. Het zeil wordt gehesen. Een zacht briesje zorgt voor een prima tempo en al snel liggen we heerlijk op het dek en genieten van het zonnetje en het prachtige water om ons heen. Tot twee keer toe spotten we een dolfijn om de boot, maar helaas blijven ze niet echt lang hangen.

Eat, snorkel, relax and repeat

Na ruim een uur is het tijd voor een lekkere snack en graaien we ongegeneerd van de schaal met fruit en zakken met zoutjes. Niet lang daarna gaan we voor het eerst met onze snorkeltjes het water in. Een activiteit die we de komende dagen nog veel gaan herhalen. Eat, snorkel, relax and repeat 😊

De onderwater wereld is spectaculair en vol met grote koraaltuinen, prachtige waaiers in allerlei kleuren en veel vis.

 
Volle maan en romantiek

We slapen die nacht op een eiland in kleine tentjes. Na de zonsondergang is er een gezamenlijke maaltijd waarna we relaxen in de zwoele avonduren. De volle maan verlicht het eiland en het water wordt opgelicht door kleine, lichtgevende visjes. Benen bengelend over de rand van de steiger aanschouwen we dit natuurlijk schouwspel. Hoe romantisch kan het zijn?

Raggamuffin Tours

Raggamuffin Tours

Raggamuffin Tours

Op en top genieten

Op dag 2 gaan we vroeg van start en het programma is hetzelfde als dat van gisteren, maar dan met nieuwe plekken om te verkennen. We zeilen van Caye Caulker langzaam aan naar Dangriga, in het zuiden. Onderweg is  er genoeg tijd om te kletsen, een boekje te lezen, in het net te liggen of zomaar wat voor je uit te staren in die wonderlijke azuurblauwe wereld. De snorkelstekken op deze tweede dag zijn nog mooier dan die van gisteren.

Raggamuffin Tours Belize

Genieten, Raggamuffin style...

De crew brengt ons op ons tweede eiland, Ragga Caye, dat in eigendom is van Raggamuffin Tours en echt een paradijsje is. Hier kun je kamperen maar ook slapen in een kleine dorm  of een luxe bungalow die boven het water gebouwd is ( tegen bijbetaling). Voor elk wat wils dus, maar wij slapen deze nacht op een nabijgelegen eiland.

De meevarende chef maakt voor ons een heerlijk maal en wij hoeven niets anders te doen dan genieten. Vanuit een hangmat zien we de zon spectaculair ten onder gaan. Another day in paradise......

* na 2 jaar met weinig toerisme kiest Raggamuffin tegenwoordig voor een tweede nacht op Tobacco Caye en niet meer op hun eigen eiland.

Ragga Caye Belize

Manatees, roggen, haaien en een enorme schildpad

Na het ontbijt stappen we weer op de boot voor een tocht naar een eiland vol vogels. Daarna gaan we tussen de mangroves op zoek naar manatees, en met succes! Na een tijd spotten we er 2 die we enige tijd volgen voor we ze weer verlaten. Tijd voor nog een laatste snorkel om het plaatje af te maken.

We stoppen ook nog bij een plek waar vissersboten hun vis schoonmaken en het stikt er van het leven. Om de boot krioelt het van de verpleegsterhaaien, diverse soorten roggen en er zwemt een enorme schildpad tussen ons door. Ik zie haar kop boven komen om adem te halen, en nog eens voor ze weer het diepe in duikt. Wat geweldig is dit toch!

Raggamuffin Tours, looking for Manatees

Tijd om afscheid te nemen.

Na een uitgebreide lunch op het eiland pakken we alle spullen in en is het tijd om afscheid te nemen van de mannen van Raggamuffin Tours. Een klein bootje vaart ons in een uurtje naar Dangriga waar ieder zijn eigen weg gaat. Zo komt er een eind aan een heerlijke tocht waar we nog lang op kunnen teren!

hammock Ragga Caye

Zelf op pad met Raggamuffin Tours.

Wil je zelf deze relaxte tocht met Raggamuffin Tours maken?

  • De kosten voor een trip zijn 400 USD p.p.. Voor dat bedrag is alles inbegrepen vanaf het moment dat je op de boot stapt. (Alle maaltijden, snacks en drinken, snorkelspullen en 2 overnachtingen)
  • Wil je zelf een handje uit de mouwen steken en helpen met zeilen dan kan dat ook naar niets hoeft.
  • Alle informatie die je  nodig hebt vind je terug op hun eigen site.

Lees hier nog meer gave tips voor Belize.

 

 

 

Geplaatst in Belize, bucketlist, geluksmomentjes, hotspots, Midden-Amerika, Things to do.

4 reacties

    • Ik vond het echt super en een echte aanrader. Wij vliegen vandaag terug en ik kijk niet echt uit naar de huidige Nederlandse temperaturen, onderweg nog maar even dromen van Belize 😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *